Perioada: 25 februarie – 5 martie 2019

                  Tarif: 990 euro + taxe aeroport

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103

 

 

 


BONUS: pachet de cine şi plimbare cu elefantul!


25 februarie 2019 || Iaşi – Otopeni
Ne deplasăm din Iaşi către aeroportul Otopeni.

 

26 februarie 2019 || Otopeni – Delhi
La ora 400 efectuăm formalităţile de check-in pentru zborul KLM 1372 cu destinaţia Amsterdam (decolare la ora 600 şi sosire la ora 805). Continuăm din Amsterdam cu zborul KLM 3816 cu destinaţia Delhi (decolare la 1120, durata zborului aproximativ 8 ore). Sosire la Delhi ora 2359 (ora locală). Bun venit în India! La sosirea pe aeroportul internaţional Indira Gandhi, suntem întâmpinaţi de reprezentanţii agenţiei locale. Delhi, capitala Indiei, este un oraş fascinant, cu complexităţi şi discrepanţe, frumuseţe şi dinamism, unde trecutul co-există cu prezentul. Multe dinastii au condus de aici, iar oraşul are numeroase monumente arhitecturale. Datorită poziţiei pe malurile râului Yamuna, multe oraşe s-au ridicat şi prăbuşit în ultimele cinci milenii. Timp pentru odihnă.
Cazare în Delhi – hotel 4****.

 

27 februarie 2019 || Delhi – New Delhi
Mic dejun la hotel. Dimineaţa, tur turistic al Vechiului Delhi. Turul include Fortul Roşu, eleganta cetate a lui Shah Jehan, făcută din gresie roşie, care a fost construită în formă de octogon, având dimensiunile de 900m pe 500m şi înconjurată de un şanţ adânc de 9m, ce a fost iniţial alimentat de apele râului Yamuna. În apropierea fortului se găseşte Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită, de asemenea, de Shah Jahan. Urmează o plimbare interesantă prin celebrele bazaruri din Chandni Chowk, ce se află în vecinătatea celor două monumente, şi vizitarea Memorialului Mahatma Gandhi – Raj Ghat. După-amiază, tur al Noului Delhi. Vizităm Qutub Minar, un Turn al Victoriei care a fost construit în secolul al XII-lea de Qutbuddin Aibak. În curtea sa spaţioasă se găseşte Stâlpul de Fier, care datează din secolul al IV-lea d.Hr., şi poartă o inscripţie în sanscrită în stilul Gupta. Stâlpul continuă să rămână o enigmă pentru oamenii de ştiinţă deoarece acesta nu a ruginit deloc de la construcţia sa. În continuare, Mormântul lui Humayun, o construcţie magnifică din gresie roşie şi marmură albă, fiind unul dintre cele mai deosebite exemple de mormânt-grădină, şi un precursor al Taj Mahal-ului. Spaţiile sale proporţionate, domul dublu şi eleganţa rafinată sunt caracteristice ale stilului arhitectural Mughal. Mai vizităm Poarta Indiei, Memorialul Primului Război Mondial şi drumul care duce de acolo la Rashtrapati Bhavan, reşedinţa preşedintelui Indiei, care este flancată de clădirile Parlamentului şi Guvernului.
Cazare în Delhi – hotel 4**** (mic dejun + cină).

 

28 februarie 2019 || Delhi – Agra
După micul dejun, check-out şi urmează călătoria spre Agra, pe drum vizităm Mausoleul Sikandra. Construcţia acestuia a fost începută de Akbar pe parcursul vieţii sale şi continuată de fiul său, Jehangir. Poziţionat în centrul unei grădini, acest mausoleu construit între 1600-1610 d.Hr. este o fuziune a stilurilor arhitecturale musulmane și hinduiste, caracteristice acelei perioade. Sosim apoi la Agra şi ne cazăm la hotel. Agra este faimos ca fiind casa uneia dintre cele Şapte Minuni ale Lumii – Taj Mahal-ul. Splendoarea arhitecturală a mausoleelor, fortului şi a palatelor din Agra este o amintire vie a opulenţei legendarului Imperiu Mughal. Agra a fost capitala imperiului pentru aproape o sută de ani începând cu 1564. Un oraş plăcut, cu un ritm relativ uşor, Agra este cunoscut pentru superbele încrustaţii în marmură şi talc ale artizanilor, talentul fiind transmis ereditar. Oraşul este, de asemenea, renumit pentru covoarele sale, broderiile în fir de aur şi pantofii de piele.
Cazare în Agra – hotel 4**** (mic dejun + cină).

 

1 martie 2019 || Agra
După micul dejun, urmează vizite la monumentele istorice, o plimbare cu tonga şi vizitarea Taj Mahal-ului. Plimbările cu tonga vă vor duce la cel mai frumos monument din lume – Taj Mahal – Monumentul Dragostei, care a fost construit la jumătatea secolului al XVII-lea de împăratul Mughal Shah Jahan pentru soţia sa Mumtaz Mahal. Meşteşugari din Persia, Turcia, Franţa şi Italia şi alţi 20.000 de muncitori au lucrat 22 de ani pentru a construi acest edificiu, terminat în 1652. Marmura a fost adusă din Makrana, în apropiere de Jodhpur, iar pietrele preţioase, incluzând onix, ametist, malachit, lazurit, jad, cristal şi sidef, au fost transportate până în Agra din Persia, Rusia, Afganistan, Tibet, China şi Oceanul Indian. Ne continuăm călătoria către Jaipur şi, în drum, vizităm Fatehpur Sikri. Vizităm Fortul Agra, construit de trei împăraţi Mughal (primul fiind Jalaluddin Muhammad Akbar) şi care este o capodoperă datorită design-ului său şi a modului în care a fost construit. În cadrul fortului se găsesc numeroase clădiri deosebite: Moti Masjid, Palatul lui Jahangir, Khas Mahal şi Shish Mahal-ul, Diwan-i-Am, Diwan-i-Khas şi Musamman Burj, unde împăratul Shah Jahan, al cincilea împărat Mughal, a murit ca prizonier. În continuare vizităm Itimad-ud-Daula, primul mormânt din India construit în întregime din marmură albă, în 1628, de Nurjahan, soţia împăratului Jahangir, pentru tatăl său Mirza Ghiyas Beg. Itimad-ud-Daula a fost titlul primit de Mirza Ghiyas Beg şi  înseamnă Pilonul de stat. Mormântul găzduieşte, de asemenea, şi cenotaful lui Asmat Begum. Grădinile Mehtab Bagh, situate pe malurile râului Yamuna, se află vizavi de Taj Mahal şi servesc ca un fundal pitoresc pentru acesta. Pe teritoriul grădinilor se găsea un rezervor octogonal cu apă curată, în care se putea vedea reflexia Taj Mahal-ului. Legate de rezervor erau patru canale care treceau prin mijlocul grădinii. Canalele erau flancate de poteci acoperite cu piatră. La fel ca şi grădinile Taj Mahal-ului, Mehtab Bagh au fost proiectate în stilul tradiţional persan Charbagh, o gradină în formă de patrulater, împărţită simetric de căi pavate. Grădinile în acest stil mai sunt numite şi „grădini paradis”’, fiecare flux sau cărare reprezentând un râu al Paradisului.
Cazare în Agra – hotel 4**** (mic dejun + cină).

 

2 martie 2019 || Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
După micul dejun, transfer către Jaipur cu vizită la Fatehpur Sikri. Aflat la 38 km distanţă fată de Agra, Fatehpur Sikri este adesea numit şi capitala abandonată Moghul. Datând din secolul al XVI-lea, această capitală a împăratului Mughal Akbar este un complex de forturi, palate şi moschei, construite în gresie. Acest oraş a trebuit să fie abandonat datorită lipsei de apă. Mormântul din marmură albă a lui Sheikh Salim Christi, consilierul spiritual al lui Akbar, apare acum ca loc musulman de pelerinaj. Sosire la Jaipur şi transfer către hotel. Jaipur, capitala Rajasthan-ului, este de culoare roz deschis, culoare asociată ospitalităţii în cultura Rajput. Acest Oraş Roz de basm cu palate, fortăreţe aşezate pe dealuri sterpe şi bulevarde largi este pitoresc.
Cazare în Jaipur – hotel 4**** (mic dejun + cină).

 

3 martie 2019 || Jaipur
Mic dejun la hotel. Apoi mergem în excursie la Fortul Amber, unde vă puteţi bucura de o plimbare pe elefant pentru a ajunge la palat. Această plimbare cu elefanţii vă va face excursia o experienţă de neuitat. Înăuntrul fortului se poate vizita Sala Fortului sau Jag Mandir, unse se găseşte faimoasa Sheesh Mahal, o cameră care are patru pereţi şi tavan complet acoperite cu piese de oglindă strălucitoare, care au fost special importate din Belgia în acea perioadă. În continuare facem un tur al oraşului Jaipur şi vizităm Palatul Maharajanilor, fostă reşedinţă regală, care a fost parţial transformat într-un muzeu. O porţiune mică este încă folosită de familia regală a Jaipur-ului. Una dintre marile atracţii este Muzeul de Arme, ce găzduieşte o gamă impresionantă de pistoale, săbii şi puşti. Apoi vizităm Jantar Mantar (Observatorul), care este cel mai mare observator făcut din marmură şi piatră din lume, având 17 instrumente mari, multe dintre ele încă în stare funcţională. Pe parcursul turului vom avea o sesiune scurtă de fotografii la Hawa Mahal – Palatul Vânturilor. Seara vizităm pieţele locale.
Cazare în Jaipur – hotel 4**** (mic dejun + cină).

 

4 martie 2019 || Jaipur – Delhi
După micul dejun, program liber. Mai târziu ne îndreptăm spre Delhi, unde ne cazăm la hotel. Restul zilei este liber pentru cumpărături.
Cazare în Delhi – hotel 4**** (mic dejun + cină).

 

5 martie 2019 || Delhi – Otopeni – Iaşi
Dimineaţa devreme, la 320 ne îmbarcăm pe zborul KLM 872 cu destinaţia Amsterdam (sosire la ora 740). La ora 920 ne îmbarcăm pe zborul KLM 1373 spre Otopeni, unde sosim la ora 1305. De aici ne îmbarcăm în autocarul Agenției Marion Turism, cu destinaţia Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar/minibus Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Amsterdam – Delhi şi retur cu compania KLM;
 • Transport (pe teritoriul Indiei) cu autocar/miniautocar dotat cu aer condiţionat;
 • Cazare 7 nopţi în hoteluri de 4****, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • Mic dejun şi cină conform programului;
 • Transferurile, tururile şi vizitele menţionate în program;
 • Plimbare cu rişca şi cu elefantul;
 • Ghid local;
 • Însoţitor de grup din partea agenţiei Marion Turism.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Taxe de aeroport: ~375 euro/persoană (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion);
 • Taxă de viză şi procesare: ~55 euro/persoană (se achită la agenţie);
 • Băuturile la cină;
 • Bacşiş: ~30 usd/persoană pentru ghizi şi şoferi (nu şi pentru bagajişti) se vor achita însoţitorului de grup cel târziu la sosire;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 20 de persoane.
 • Pentru un grup format din 16 până la 19 persoane se achită o diferenţă de 40 euro/persoană, iar pentru un grup format din 11 până la 15 de persoane se achită o diferenţă de 60 euro/persoană.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.
 • In cazul in care doriti Pachetul Asigurare Medicala + Asigurare Storno (indiferent de varsta), acesta se poate incheia (si achita) in momentul cand se achita avansul excursiei (la inscriere), sau cel tarziu cu 5 saptamani inainte de plecare.
 • In cazul in care doriti doar Asigurare Medicala (indiferent de varsta), aceasta se poate incheia si achita cel tarziu cu o zi inainte de plecare.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa