Perioada: 4 octombrie – 14 octombrie 2017 – 6 locuri disponibile !!!

                Tarif: 650 euro + taxe aeroport

                Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103

 

 

 

 • Pentru plata unui avans de minim 300 euro/pers. până la data de 15 septembrie 2017, oferim discount 45 euro/pers.


4 octombrie 2017 || Iaşi – Bacău – Madrid – Zamora
Plecare din Iaşi la ora 400 din parcarea „Cinema Victoria” spre Aeroportul din Bacău. Efectuăm check-inul pentru zborul companiei Blue Air cu destinaţia Madrid. Decolare la ora 820, sosire la Madrid la ora1120. Ne deplasăm către Zamora, cu un scurt popas la Tordesillas, locul unde s-a semnat tratatul între Spania şi Portugalia în 1494, ce stabilea zonele de influenţă colonială ale celor două puteri maritime. Sosim în Zamora, situat pe râul Duoro, în apropiere de graniţa cu Portugalia. Acest oraş se mândreşte cu 24 de biserici romanice, construite în secolele XII-XIII (efectuăm un tur pietonal în oraşul vechi).
Cazare în zona Zamora – hotel 3***.

 

5 octombrie 2017 || Zamora – Valladolid – Leon
Mic dejun. Începem vizita cu oraşul Valladolid – capitală a Castiliei y Leon, şi, timp de cinci ani, capitala Spaniei; aici s-au căsătorit regii catolici, aici s-a născut Filip II, cel care a transferat capitala la Madrid, şi tot aici s-a născut Ana de Austria, viitoarea regină a Franţei. Admirăm: Muzeul Naţional de Sculptură, Casa Memorială Columb – casă în care a trăit ultimele zile Cristofor Columb, Casa Cervantes – Casa memorială a celebrului om de cultură spaniol Miguel Cervantes, cât şi Universitatea, construită în secolul al XIII-lea, a doua ca vechime în Spania după cea din Salamanca. Continuăm cu Leon, unde admirăm Catedrala oraşului.
Cazare în Leon – hotel 3***.

 

6 octombrie  2017 || Lugo – Santiago de Compostela
Mic dejun. Ne deplasăm spre Lugo, înconjurat de zidurile construite de romani, în secolul al-III-lea (singurul oraş din lume de acest fel) şi înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Sosim la Santiago de Compostela, important centru religios, al III-lea ca importanţă după Roma şi Ierusalim. Vizităm Catedrala El Camino, Portico de la Gloria, ajungem la moaştele Sf. Iacob. Continuăm cu Palacio Gelmirez, fostul palat episcopal. Centrul istoric al oraşului a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1985.
Cazare în Santiago de Compostela  – hotel 3***.

 

7 octombrie 2017 || La Coruna – Gijon
Mic dejun. Ne îndreptăm spre La Coruna, oraş cu arhitectură tipic galiciană, unde poate fi admirat Farul lui Hercule, ce datează din perioada romană şi care funcţionează fără oprire de aproape 2000 de ani. Continuăm cu oraşul Gijon, aflat în apropiere de Picos de Europa, o zonă muntoasă ce atrage prin peisajele sale deosebite un număr foarte mare de turişti. Gijon, oraş încărcat de istorie şi cultură, este şi un oraş modern ce se află printre primele oraşe din nordul Spaniei din punct de vedere al dezvoltării economice. O plimbare prin centrul istoric al oraşului va fi cu siguranţă de neuitat. Seara, ne cazăm în zona Oviedo.
Cazare în zona Oviedo  – hotel 3***.

 

8 octombrie 2017 || Oviedo – Covadonga – Santillana del Mar – Santander
Mic dejun. Începem programul cu oraşul Oviedo, centru religios, administrativ, universitar al principatului şi capitală a regatului de Asturia în sec. al IX-lea. Casco antigo, zona veche a oraşului, acolo unde aroma trecutului şi a istoriei vă îmbie să fotografiaţi unul dintre cele mai frumoase oraşe asturiene. Admirăm: Catedrala San Salvador, Palacio de Valdecarzana, vechea universitate fondată de inchizitorul general al Spaniei, Palacio Regional, construit de arhitectul spaniol contemporan, Santiago Calatrava. Ne deplasăm la Covadonga, unde vom putea vizita Santuario de Covadonga (Sanctuarul din Peştera Doamnei) care este un loc cu totul special unde credincioşii vin în pelerinaj. Continuăm cu Santillana del Mar, unul din oraşele ce fac parte din renumitul traseu Santiago de Compostela. Santiliana oferă pelerinilor şi turiştilor mult mai mult decât un simplu popas. Oraşul este construit de către creştini în secolul VIII o dată cu Biserica Sfânta Juliana, o biserică considerată un exemplu de arhitectură Romanesca. În zilele noastre biserica încă se poate vedea în centrul oraşului ce a fost declarat Monument Naţional. În apropiere de oraş se află Peştera Altamira – important sit arheologic din Spania. Aici pot fi văzute desene preistorice datând de peste 15.000 de ani. Seara, sosim în Santander.
Cazare în Santander – hotel 3***.

 

9 octombrie 2017 || Santander – Castro Urdiales – Bilbao
Mic dejun. Oraşul Santander este un oraş turistic având ca principale atracţii Catedrala, Biserica San Francisco, Muzeul de Artă, Piaţa Generalisimo, zona comercială a oraşului, Aleea şi Grădinile Pereda, ambele au fost dedicate romancierului Jose Maria de Pereda, fiind construite în locul unde pe vremuri se afla portul şi docurile comerciale. Scurt popas în Castro Urdiales, oraş modern, devenit locaţia preferată de vacanţă a spaniolilor din marile oraşe. Principalele obiective pe care le recomandăm aici sunt Castelul Medieval şi Biserica Santa Maria de la Asuncion. Ne îndreptăm spre spre Bilbao, oraş port şi centru industrial, situat pe Râul Nervion, a şasea zonă metropolitană ca mărime din Spania. Renumita atracţie a oraşului este Muzeul Guggenheim Bilbao şi desigur Catedrala. Vă recomandăm o plimbare pe arterele Somera, Artecalle şi Tenderia, ce constituie vechea structură a oraşului.
Cazare în  zona Bilbao – hotel 3***.

 

10 octombrie 2017 || San Sebastian – Biarritz – Pamplona
Mic dejun. San Sebastian,”perla Cantabiriei”, unde vom putea vizita Farul Igueldo, datând din secolul XVIII, astăzi transformat în muzeu, iar partea superioară fiind punct de observare de unde se poate admira întreaga zonă de coastă. Biarritz – la mai puţin de 25 km de graniţa cu Spania, aşezată pe malul Oceanului Atlantic pe o lungime de 4 km, eleganta staţiune balneară din sud-vestul Franţei era altădată locul de vilegiatură preferat de nobili, oraş imperial cu palatul dăruit împărătesei Eugenie de către Napoleon III. Stânca Fecioarei este una dintre emblemele oraşului, iar o pasarelă lucrată în atelierele Eiffel, leagă ţărmul de stânca.
Cazare în zona Pamplona – hotel 3***.

 

11 octombrie 2017 || Pamplona – Vitoria Gasteiz – Haro – Logrono
Mic dejun. Oraşul Pamplona, un important loc de pelerinaj, în drumul spre Santiago de Compostela. Vizităm Catedrala Sf. Maria, admirăm cartierul vechi cu mici pieţe, biserici şi case ale vechilor nobili. Continuăm cu Vitoria, unde se află Parlamentul Ţării Bascilor. Admirăm: Plaza Mayor şi Catedrala Sf. Maria. Ne deplasăm la Haro, unde opţional, ne vom opri la o cramă pentru o degustare a vinurilor Rioja. După-amiază ajungem în Laguardia, oraş medieval din secolul XIII.
Cazare în  zona Logrono – hotel 3***.

 

12 octombrie 2017 || Logrono – Burgos – Madrid
Mic dejun. În Logrono admirăm: Puente de Piedra (Podul de Piatră), Catedrala Santa Maria la Redonda. Scurt popas în oraşul Burgos. După-amiază sosim la Madrid, unde efectuăm un tur de oraş: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continuă cu: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puertadel Sol, Plaza Mayor, Basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatul Regal, reşedinţa oficială a regelui Juan Carlos şi a reginei Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa (vizită exterioară). Vizităm Plaza de Espana şi celebrul bulevard Gran Via.
Cazare în Madrid – hotel 3***

 

13 octombrie  2017 || Madrid – Toledo
Mic dejun. Opţional, excursie la Toledo, oraş monument naţional, inclus în Patrimoniul UNESCO. Fosta capitală a Spaniei vizigote este un adevărat monument. Atracţii: Biserica „Sf. Toma” cu capodopera lui El Greco care ilustrează „Funeraliile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurtă plimbare pe jos în Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, biserica şi Mănăstirea San Juan de los Reyes construită în timpul „regilor catolici”. Întoarcere la Madrid. După-amiază timp liber la dispoziţie în Madrid pentru cumpărături. La ora 2200 transfer la aeroportul din Madrid, unde efectuăm check-inul pentru cursa BlueAir cu destinaţia Bacău (decolare la ora 110, sosire la Bacău la ora 600). Transfer cu autocar/minibus la Iaşi.

Tariful include:
 • Bilet avion Bacău – Madrid – Bacău (compania BlueAir);
 • Transfer Iaşi – Bacău – Iaşi oferit de Agenţia Marion Turism cu titlu gratuit (prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despăgubiri);
 • Transport autocar/minibus, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Bagaj de mână (maxim 10 kg, dimensiune bagaj 55 cm x 40 cm x 20 cm);
 • Cazare 9 nopţi în hoteluri de 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 9 mic dejun bufet;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful  nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală (indiferent de vârstă) + Asigurare Storno: ~55 lei/pers. sau Asigurare medicală: ~39 lei/pers. (indiferent de vârstă);
 • Taxe de aeroport: ~100 euro/pers. (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion);
 • Bagaj de cală: ~22 euro/pers/sens (maxim 32 kg);
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup format din 35 până la 39 persoane se achită o diferenţă de 40 euro/pers., iar pentru grup format din 25 până la 34 de persoane se achită o diferenţă de 55 euro/pers.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa