Perioada: 21 iulie – 26 iulie 2018 ->> EPUIZAT !!!

                  Tarif: 880 lei

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103

 

 

 


21 iulie 2018 || Iaşi – Lacu Roşu – Sighişoara
Plecare din Iaşi la ora 700 din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Piatra Neamţ – Cheile Bicazului – Lacu Roşu – Salina Praid – Sighişoara.
Cazare în Sighişoara – hotel 3***/4****.

 

22 iulie 2018 || Sighișoara – Alba Iulia
Mic dejun. Vizităm împreună cu ghidul local centrul vechi al oraşului Sighișoara: strada Cetăţii cu zidurile şi turnurile de apărare. Ne continuăm deplasarea spre Alba Iulia. Începând cu ora 1600 tur împreună cu ghidul local. Vizităm Cetatea (Sala Unirii, celula lui Horea, statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul).
Cazare în Alba Iulia – hotel 3***.

 

23 iulie 2018 || Mănăstirea Prislop – Castelul Huniazilor – Sarmizegetusa – Băile Herculane
Mic dejun. Dimineață devreme ne deplasăm spre Silvaşu de Sus (judeţul Hunedoara) pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului – se staţionează până în jurul prânzului. Continuăm cu vizitarea Castelului Huniazilor. Fortificaţia este datată din secolele XIV-XV, iar unul dintre cei mai renumiţi proprietari a fost Iancu de Hunedoara, marele apărător al creştinismului în faţa invaziei otomane. Castelul lui Iancu se întinde pe 7.000 metri pătraţi, suprafaţă ce include cele 42 de încăperi, două terase şi două poduri. Legenda Fântânii sau Legenda Corbului sunt două dintre ecourile care se mai plimbă şi astăzi pe coridoarele castelului, alături de muzica medievală cântată la vibrafon de maestrul Giovanni. Capela, piesele de mobilier în stil eclectic din Camera Domniţelor, Sala Dietei sau muzeul găzduit în Sala Cavalerilor reprezintă câteva dintre numeroasele atracţii ale castelului. Turnul Nou de Poartă, Turnul Toboşarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri „de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcătuiesc împreună povestea unei construcţii în permanenţă adaptată curentelor care s-au înlănţuit de-a lungul celor şapte secole, şi apoi cetatea Dacică Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
Cazare în Băile Herculane – hotel 3***.

 

24 iulie 2018 || Cazanele Dunării – Târgu Jiu – Peştera Muierilor – Rânca
Mic dejun. Ne deplasăm în zona Orşova. Cazanele Dunării se afla la sud-vest şi nord-est de localitatea Dubova, între Valea Ogradena şi Ogaşul Turcului. În această zonă Dunărea străbate cea mai îngustă şi mai grandioasă zonă a Defileului Dunării, Cazanele Mari fiind despărţite de Cazanele Mici de bazinetul Dubova. Admirăm statuia lui Decebal, fiu al lui Scorillo şi succesor al lui Duras-Diurpaneus. Decebal (87-106) a ocupat tronul Daciei într-un moment în care tendinţele expansioniste ale Imperiului Roman, care-şi stabilise durabil frontiere pe linia Dunării, se accentuau rapid. Figura lui Decebal, sculptată în stâncă, este aşezată la vărsarea râului Mraconia în Dunăre. Este amplasata aici ca o replică a monumentului Tabula Traiana ce se află la câteva sute de metri în aval, pe ţărmul sârbesc al Dunării. Sculptura este înaltă de 55 m şi lată de 25 m. Apoi admirăm Ansamblul Monumental din Târgu Jiu (Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii). Ultimul obiectiv al zilei va fi Peştera Muierilor care şi-a căpătat denumirea de pe vremea războaielor deoarece era folosită pentru a adăposti femeile şi copiii. Este prima peşteră electrificată din România (1965) şi amenajată pentru vizitare. Această peşteră a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de râul Galbenul.
Cazare în Rânca – hotel 3***.

 

25 iulie 2018 || Transalpina – Sibiu – Băile Tuşnad
Mic dejun. Începem aventura pe traseul Transalpina. Este cel mai înalt drum rutier din România cât şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atingând altitudinea maximă de 2.145 m în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la nord la sud fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului. Vom face opriri în cele mai pitoreşti locuri. Ne deplasăm spre Sibiu, unde admirăm: Piaţa Schiller, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Podul Minciunilor, Piaţa Huet, Biserica Evanghelică (exterior pentru că este în renovare), Biserica Catolică, strada Mitropoliei, Catedrala Ortodoxă etc.
Cazare în Băile Tuşnad – hotel  4****.

 

26 iulie 2018 || Lacul Sfânta Ana – Iaşi
Mic dejun. Dimineaţă ne deplasăm spre Lacul Sf. Ana după care ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 5 nopţi în hoteluri 3***/4****, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
  • 5 mic dejun;
  • Asistenta turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
  • Ghizi locali în Sibiu, Alba Iulia, Sighisoara, Castelul Huniazilor, Sarmizegetusa;
  • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de minim 44 de persoane.
  • Pentru un grup format din 38 până la 43 persoane se achită o diferenţă de 30 lei/pers, iar pentru un grup format din 34 până la 37 de persoane se achită o diferenţă de 40 de lei/pers.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa