Perioada: 26 mai – 29 mai 2018 ->> EPUIZAT !!!

                  Tarif: 299 euro / pers (taxe aeroport incluse)

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103

 

 

 

 


Bonus: 2 cine în Valpolicella!!!


26 mai 2018 || Iaşi  – Bergamo – Mantova
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Internaţional Iaşi pentru îmbarcare pe cursa WizzAir, cu destinaţia Bergamo. Decolare la ora 1350, sosire în Bergamo la ora locala 1515. Ne deplasăm către centrul vechi al oraşului Bergamo. Admirăm împreună cu ghidul local: Străzile din Bergamo, înconjurate de zidurile orașului și amplasate pe un deal, ce păstrează aspectul unui sat medieval, închis de zidurile sale puternice, construite de venețieni în secolul al XVI-lea; mai mult de trei secole de prosperitate și dezvoltare economică și-au lăsat amprenta asupra monumentelor, instituțiilor și caracterului poporului său. Marturii ale acestei perioade sunt palatele bine conservate, biserici și piețe publice, cum ar fi grupul de clădiri care cuprinde Domul, Capela Colleen și Baptisteriul, pentru a menționa doar câteva, împreună cu Piazza Vecchia (vechia piața publică) și Palazzo della Regiune. Academia Carrara, una dintre cele mai importante galerii de artă din toată Italia, alături de Teatro Donizetti, dedicat celui mai ilustru cetățean din Bergamo, Gaetano Donizetti, si unde se desfășoară lucrări celebre.
Cazare în zona Mantova – hotel 3***.

 

27 mai 2018 || Mantova – Sabbioneta – Sirmione
Mic dejun. Originile Mantovei datează din perioada Etruscă. Aici s-a născut marele poet latin Virgil (Publius Vergilius Maro 70-10 B.C.). Vizitând Mantova, pietonal, de-a lungul centrului vechiului oraș este ca și cum v-ați întoarce în timp. Impozanta Piazza Sordello este închisă de Palatul Ducal, Catedrala și palatele datând din Evul Mediu. Piazza Sordello inițial numita Piazza S. Pietro, primul nucleu al Mantovei, a fost scena loviturii de stat din 16 august 1328, când familia Gonzaga a preluat puterea orașului de la familia Bonacolsi, conducătorii Mantovei din 1272. Familia Gonzaga a condus aproape patru sute de ani până în 1707, când orașul a trecut sub guvernul austriac. Familia Gonzaga a construit Palatul Ducal, cea mai mare curte din Europa, acoperind 340.000 de metri pătraţi, cu peste 500 de camere, 15 spaţii deschise între grădini şi curţi. Un oraș adevărat într-un oraș, magnific și încântător. Printre piețele interne ale curții, cea mai mare este Piazza Castello din secolul al XVI-lea, înconjurată de un portic cu o exedra centrală care duce la intrarea în Castello di S. Giorgio. Construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de către inginerul militar Bartolino da Novara, are patru turnuri defensive și un șanț central, care întăresc în continuare apărarea naturală a Mantovei deja înconjurat de apă.
Continuăm deplasarea către Sabbioneta. La doar câteva minute de Mantova, un alt oraș înscris de UNESCO în patrimoniul mondial: Sabbioneta. Creat în întregime de Vespasiano Gonzaga în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, orașul s-a născut și a murit cu fondatorul său. Sabbioneta este un exemplu tipic al orașului cetate, cu un plan hexagonal și un cerc de pereți în jurul acestuia. Vespasiano, care a petrecut ani în Spania pentru a-l sluji pe Filip al II-lea ca inginer militar și guvernator, a vrut să-și creeze idealul Urbis, nu numai o fortăreață, ci o capitală.
După-amiază vizităm localitatea Sirmione. Sirmione este numit adesea perla lacului. Atmosfera sa magică a fost deja descrisă în poeziile lui Catullus în primul secol înainte de Hristos. Catullus s-a născut aici și probabil a trăit într-o vila frumoasă de pe vârful extrem al peninsulei Sirmione. Era cea mai mare vilă romană din nordul Italiei, iar rămășițele sale impresionante, denumite astăzi Catullus Grotto, pot fi admirate. Catullus este considerat unul dintre cei mai importanți poeți romani, primul într-o cultură care a considerat subiecte importante doar războiul și mitologia, care a scris versete care vorbesc despre sentimentele umane precum dragostea și prietenia, des întâlnite astăzi în poezii, dar care a fost o adevărată revoluție cu mai mult de două mii de ani în urmă. În Sirmione se poate admira și Castelul construit de familia Scala, care închide intrarea în Peninsula Sirmione. Este un castel foarte neobișnuit, construit deasupra apei, cu zidurile sale înglobând un mic port protejat. Castelul Sirmione este deosebit de bine conservat și poate fi vizitat. De pe zidurile înalte și din turnuri se poate admira o frumoasă panoramă asupra localităţii Sirmione și a lacului Garda. Maria Callas, cea mai faimoasă soprană din lume, după debutul ei la Arena Opera Festivalin Verona în 1949, a locuit aici împreună cu soțul ei, Giovan Battista Meneghini, bărbatul pe care l-a întâlnit în timp ce locuia în Verona, înainte de a-l părăsi pentru povestea de dragoste cu Aristotel Onassis. Astăzi, locurile în care a trăit poate fi văzută în satul Sirmione. Terminăm ziua de vizită, opţional, cu o croazieră pe lac.
Cazare şi cină în zona Valpolicella – hotel 3***.

 

28 mai 2018 || Tur Lago di Garda
Mic dejun. Începem turul cu localitatea Riva del Garda, un oraș italian plin de viață, care dublează ca resort turistic, situat la capătul nordic al lacului Garda. Acesta este capătul dramatic al lacului, cu munți care se ridică pe ambele părți, iar Riva stă confortabil pe mal, având ca peisaj lacul, văile și dealurile. Până la construirea drumului la malul lacului, Riva era un port important pentru comunicații de-a lungul lacului. Orașul a făcut parte din Austria până în 1918 și ne dăm seama după arhitectură. În zilele noastre se află în regiunea italiană Trentino-Alto Adige, în provincia Trento.
Riva del Garda are una sau două atracții reale, însă în principal este o bază plăcută, unde turiștii se pot plimba pe străzile învecinate și se pot relaxa în piețele de pe malul apei. Zona principală a lacului este formată dintr-un port, un parc și o plajă, astfel încât există o varietate de posibilităţi de agrement. Vizitatorii ar trebui, de asemenea, să-și rezerve timp pentru a explora restul centrului istoric, situat chiar în spatele lacului și protejat de cetatea orașului.
Riva are un muzeu al orașului (Museo Civico), ce conține expoziții istorice, picturi și, de asemenea, expoziții temporare, care pot fi interesante. Un mic tren („trenino”) începe aici și face un circuit foarte scurt al orașului pentru cei care caută mai multă distracție.
Una dintre cele mai uimitoare clădiri din Riva este Torre Apponale, un turn cu ceas înalt datând din secolul al XIII-lea îndreptat spre Piazza III Novembre, inima orașului. Turnul este deschis publicului, iar urcarea pe treptele înguste este o modalitate bună de a arde calorii. Cei peste 65 de ani plini de energie care doresc să urce pe turn sunt răsplătiti cu un bilet gratuit. Este o urcare rigidă, dar priveliștea este plină de satisfacții: munții și lacul arată la fel ca de la nivelul solului, dar orașul și portul sunt interesante văzute de sus, la fel ca diferitele acoperișuri și terase ascunse din Riva.
Vizavi de malul mării există un lanț de cafenele, unde puteți să vă răsfățați în activitatea clasică a Lacului Garda: șederea cu o înghețată sau băutură și privitul lumii. Există o mulțime de restaurante destinate turiștilor, dar mai departe de malul mării, în mijlocul străzilor înguste ale Riva, veți găsi magazine mai „normale” destinate atât localnicilor, cât și vizitatorilor.
Scurt popas în Torbole, situat în golful nordic al lacului Garda, între Monte Baldo pe partea estică și câmpia Sarche din partea de nord, este destinația cea mai căutată pentru fanii de windsurfing. Este un centru de navigație și windsurfing de interes internațional. Torbole pe Lacul Garda este, de asemenea, un punct de plecare pentru excursii cu bicicleta pe traseu montan, plimbări și drumeții. Torbole a fost cândva un sat de pescuit și de navigație. Portul mic este cel mai pitoresc colț al orașului Torbole, cu vechiul său birou vamal și casa Beust. Torbole l-a fascinat chiar și pe Goethe, care a descris vânturile sale ca fiind una dintre minunile naturii și o priveliște uluitoare. Descrierile entuziaste ale lui Goethe au determinat mulți tineri pictori și poeți să viziteze Torbole pe Lacul Garda, în cadrul călătoriilor lor.
Continuăm cu Malcesine. Malcesine este un oraș mic pe malul estic al lacului Garda din nordul Italiei. Este o stațiune turistică pitorească, cu străzi pietruite și un castel, înghesuit între apele lacurilor albastre și creasta masivă a muntelui, Monte Baldo. Lacul Garda este cel mai mare lac din Italia, iar Malcesine se află spre extremitatea îngustă și montană nordică, adesea comparată cu un fiord. Orașul este situat la marginea regiunii Veneto, în provincia Verona.
Există patru activități turistice principale pentru vizitatorii stațiunii Malcesine: plimbări pe străzile orașului; plimbări cu barca către Riva, Limone sau alte stațiuni de pe lac; plimbări cu telecabina până la înălțimile Monte Baldo; consumul de înghețată. Orașul este un loc minunat de plimbare pentru aproximativ o oră, pe străzile sale medievale pitorești. Există piețe frumoase, cafenele și restaurante, gelaterii și magazine. Principalul port este tipic lacului Garda: mic, atractiv, plin de bărci și cafenele. La mică distanță se află portul vechi, Porto Vecchio, un loc mai liniștit, cu priveliști frumoase spre lac, sculpturi curioase și mai multe restaurante.
Caracteristica cea mai izbitoare a lui Malcesine pe măsură ce vă apropiați de Lacul Garda este castelul său istoric, Castello Scaligero, care este, de asemenea, principala atracție turistică a orașului. Clădirea își ia numele din familia della Scala, care l-a deținut și i-a adus modificări în secolele al XIII-lea și al XIV-lea; castelul a fost folosit, restaurat și adaptat pentru scopuri militare până în secolul al XIX-lea. Cetatea fortificată este deschisă publicului ca muzeu, numit Muzeul Castello Scaligero. Este nevoie de un timp, deoarece găzduieste trei mici muzee, precum și expoziții temporare. Cel mai interesant dintre acestea este un muzeu de istorie naturală. Există, de asemenea, o sală dedicată scriitorului german Goethe, care a vizitat Malcesine în 1786 și a fost suspectat de spionaj atunci când a schițat castelul și o expoziție de modă veche de elemenente locale: bărci, istorie și așa mai departe. Veți avea parte de priveliști minunate de la cetate și șansa de a urca pe turn și de a privi în jos pe acoperișurile înghesuite ale lui Malcesine. Cea de-a doua cea mai importantă clădire din Malcesine este Palazzo dei Capitani din secolul al XV-lea, aproape de port. Acesta a fost sediul conducătorilor venețieni din zonă, Capitani del Lago, și este mai mare decât alte clădiri istorice ale orașului. Un leu al Sfântului Marcu, pictat pe perete, este un memento care aminteste de venețieni.
Urmează o nouă oprire la Torri del Benaco. Satul pitoresc Torri del Benaco este situat în provincia Verona, localizat la aproximativ 38 km de Verona, și este alcătuit din satele mici Albisano, Pai, Crero și Ca ‘Tronconi. Centrul istoric este înconjurat de ziduri și turnuri medievale. În apropiere de portul mic se află Palazzo del Consiglio della Gardesana, construit în secolul al XIV-lea, un hotel bine cunoscut și Castello Scaligero, reședință a muzeului etnografic, care prezintă prima expoziție despre pescuitul cu apă dulce și „Limonaia”, o livadă de lămâi care datează din anul 1760. Alte locuri de interes sunt biserica barocă „Santi Pietro e Paolo”, cu o orgă incredibilă din secolul al XVIII-lea și mica biserica „S.S. Trinità”. Este de remarcat și turnul cu ceas cunoscut anterior sub denumirea de „Torre del Comun”, iar în perioada medievală punctul de întâlnire „Vicina”, convenție a tuturor capetelor familiilor care negociau despre afaceri comune, situat în vecinătatea străzii „Gardesana”. Turismul este un factor economic foarte important, precum și cultivarea plantațiilor de măslini și a vinului. În Torri del Benaco sul Garda, piața săptămânală are loc în fiecare zi de luni. Satul oferă hoteluri excelente, iar datorită frumuseții orașului și peisajului numărul turiștilor crește constant.
Ne oprim și în Garda. Garda este una dintre cele mai iubite destinații de vacanță de pe coasta „Riviera degli Ulivi”. Satul este situat într-unul din golfurile mici de pe malul lacului, la 32 km de Verona. Garda se învecinează cu destinațiile de vacanță iubite Torri del Benaco și Bardolino și cu cetatea „La Rocca”, ruinele unui turn medieval, cu vedere spre ea. Lacul, cunoscut sub numele de „Benàcus” sau „Benàco”, a fost numit după satul Garda. Numele Garda provine din cuvântul german „warte” (ceas, observator), și se referă la cetatea, care în vremurile medievale era unul dintre cele mai importante puncte de observare. Centrul vechi al orașului are totuși farmecul unui sat medieval, cu casele sale mici colorate de-a lungul aleilor antice. În Garda găsiți numeroase vile și palate, cele mai frumoase și care merită vizitate sunt „Palazzo dei Capitani”, „Villa Alberini”, „Villa Canossa” și sanctuarul „Eremo di San Giorgio sulla Rocca”.
Urmează Bardolino. Bardolino este una dintre cele mai importante și cunoscute destinații turistice de pe Lacul Garda. Este situat la malul estic al lacului, la aproximativ 30 km de capitala provinciei Verona. Punta Mirabello și Punta Cornicello sunt două peninsule mici, pitorești care se întind de la sat în apă. Bardolino este așezat la baza dealurilor acoperite cu plantații de măslini și podgorii. Este cunoscut nu numai pentru producerea celebrului vin roșu Bardolino sau pentru Rosé Chiaretto, ci și pentru frumusețile centrului vechi, ale numeroaselor magazine, restaurantele tipice și promenade de pe malul lacului. Numeroase evenimente care atrag mulți oaspeți au loc în Bardolino pe Lacul Garda pe tot parcursul anului: Carnavalul „Bacchus și Ariadne”, Aperitivul Sub Stele în primele zile ale lunii august, Festivalul Garda cu o gamă largă de jocuri de vară și cunoscuta petrecere „Festa dell’Uva e del Vino” și multe altele.
Ultima oprire va fi Lazise. Lazise este situat pe malul estic al lacului Garda, atinge lățimea maximă de 17 km de la un mal la altul. Numele Lazise provine din cuvântul latinesc „laceses”, ce înseamnă orașul de pe lac. Observând cele șase turnuri ale „Castello Scaligero” și zidurile sale, puteți recunoaște cu ușurință originea medievală a orașului. Lazise are un minunat centru vechi al orașului, cu alei înguste și piețe pitorești, un port situat chiar în centrul orașului și centrul vamal Veronese din secolul al XIV-lea. În Lazise există multe vile importante: „Villa Pergolana” (cea mai renumită), „Villa Bernini”, amplasată pe malul lacului și înconjurată de turnuri antice, „Villa Bottona”, construită în stil medieval, etc. Pe tot parcursul anului, Lazise organizează un program bogat cu evenimente, printre care numeroase concerte, piața de Crăciun cu delicatese locale, sărbătoarea San Martino și multe alte reprezentații și spectacole.
Cazare şi cină în zona Valpolicella – hotel 3***.

 

29 mai 2018 || Valpolicella – Brescia – Iași
Mic dejun. Ne deplasăm către Brescia. Descoperim oraşul vechi împreună cu ghidul local. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pentru zborul companiei Wizz Air cu destinația Iași (decolare ora 1545, sosire la Iași ora 1905).

Tariful include:
 • Bilet avion Iaşi – Bergamo – Iași (zbor direct), compania Wizz Air;
 • Bagaj de mână (maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 23 cm);
 • Taxele de aeroport;
 • Autocar/minibus local pe toată perioada excursiei;
 • Cazare 3 nopţi în hoteluri 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 3 mic dejun bufet;
 • 2 cine;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizii locali (Bergamo, Mantova, Brescia): ~25 euro/pers;
 • Taxa de oras: ~1,50 euro/pers/noapte;
 • Croazieră pe lac:~ 25 euro/pers (~1h30min);
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de Identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa