Ţara Haţegului

 

 

                  Perioada: 29 iulie – 2 august 2021

                  Tarif: 599 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


29 iulie 2021 || Iaşi – Cheile Bicazului – Lacu Roşu – Blaj – Haţeg
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Iaşi – Cheile Bicazului, zonă geografică deosebit de pitorească situată în partea centrală a Munților Hășmaș – Lacu Roşu. Ne vom opri la Blaj, oraş numit “Mica Roma”,  pentru a admira: Campia Libertăţii, (Marea Adunare Națională din mai 1848 este momentul în care peste 40.000 de români din întreaga regiune transilvăneană s-au adunat în Câmpia Libertății și au strigat : „Noi vrem să ne unim cu țara”), Castelul Arhiepiscopal (cea mai veche clădire din Balj), Catedrala Greco-Catolică Sf. Treime (primul edificiu construit în stil baroc din mediul românesc, are cel mai mare iconostas din ţară), Primăria, Palatul Cultural, Casa Timotei Cipariu, Parcul Piaţa de la 1848 (proiectat de către arhitectul vienez Martinelli), Parcul şi stejarul Avram Iancu (cu o vechime de 600 de ani, stejarul este un exemplar aproape unic din această specie, în țară, dar și cel mai cunoscut monument al naturii din municipiul Blaj). Seara, sosire în Hateg.
Cazare în Haţeg – vilă 3***.

 

30 iulie 2021 || Mănăstirea Prislop – Castelul Huniazilor – I Giardini di Zoe – Cetatea Devei
Mic dejun. Ne deplasăm spre Silvaşu de Sus (judeţul Hunedoara) pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Următoarea oprire va fi la Castelului Huniazilor. Fortificaţia este datată din secolele XIV-XV, iar unul dintre cei mai renumiţi proprietari a fost Iancu de Hunedoara, marele apărător al creştinismului în faţa invaziei otomane. Castelul lui Iancu se întinde pe 7.000 metri pătraţi, suprafaţă ce include cele 42 de încăperi, două terase şi două poduri. Legenda Fântânii sau Legenda Corbului sunt două dintre ecourile care se mai plimbă şi astăzi pe coridoarele castelului, alături de muzica medievală cântată la vibrafon de maestrul Giovanni. Capela, piesele de mobilier în stil eclectic din Camera Domniţelor, Sala Dietei sau muzeul găzduit în Sala Cavalerilor reprezintă câteva dintre numeroasele atracţii ale castelului. Turnul Nou de Poartă, Turnul Toboşarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri „de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcătuiesc împreună povestea unei construcţii în permanenţă adaptată curentelor care s-au înlănţuit de-a lungul celor şapte secole. Admirăm I Giardini di Zoe! Nu, nu suntem în Toscana, ci în satul Banpotoc din România. Grădina a fost gândită și creată cu pasiune de Giovanni Salvatelli, iar rezultatul a fost o grădina renascentistă. Ne îndreptăm spre Cetatea Devei (urcarea se face cu telecabina), clădirea Magna Curia sau Palatul Bethlen – un valoros monument de arhitectură civilă. De ea se leagă mai multe evenimente istorice, căci aici s-au ținut mai multe diete ale Transilvaniei, fiind, de asemenea, și reședință nobiliară. Edificiul, cu proporții de palat, a fost cuprins odinioară în interiorul fortăreței printr-un zid înconjurător care-l despărțea de restul localității. Admirăm casa doctorului Petru Groza, realizată de Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă, Catedrala ortodoxă Sfântu Nicolae, ridicată la 1861 la iniţiativa lui Andrei Saguna. Ne plimbăm pe Aleea Campioanelor la gimnastică. Seara, revenim în Haţeg.
Cazare în Haţeg – vilă 3***.

 

31 iulie 2021 || Densuş – Peşteana – Ulpia Traiana Sarmizegetusa – Mănăstirea Colţ – Sântamaria Orlea
Mic dejun. Primul obiectiv al zilei va fi Biserica de piatra de la Densuş, lăcaşul de cult ridicat iniţial în secolul VII, închinat zeului Marte, templu transformat în biserica şi poartă hramul Sf. Nicolae. Ne oprim la Peşteana, pentru a admira ceva inedit. Cinci lucrări de mari dimensiuni, realizate în aer liber, din elemente naturale (piatră, lemn şi lut) sunt amplasate în diferite locuri de pe teritoriul comunei, ţinând cont de specificul istoric, geologic, natural şi emoţional al locului. Continuăm cu un obiectiv, la fel de interesant – Pieptănuşi decoraţi cu Pomul Vieţii, sobe purtând marca unui zeu neştiut al focului, costume populare, blănuri de tot soiul, ceramică, ustensile de bucătărie, cărţile de tarot ale unei ţigănci, dar şi un sarcofag roman. Toate pot fi văzute de turiştii care ajung la Peşteana şi care vor să vadă cum trăiau haţeganii odinioară. Proprietarul colecţiei este Anton Socaci, cunoscut printre voluntarii de la Geoparc cu numele de „nenea Antonică”. A „cules”, ani la rând, toate minunăţiile de pe lume de la peşterenii care aruncau lucrurile vechi, aparent nefolositoare şi lipsite de valoare. Astăzi, casa veche cu fântână la poartă, care s-ar fi prăbuşit dacă Anton Socaci n-ar fi luat-o în grijă, este o mică bijuterie a satului de altădată. Ne oprim apoi la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, construită în anii 108-110. Prin Ulpia Traiana trecea drumul imperial care venea de la Dunăre și făcea legătura cu extremul nord al provinciei. Apoi, vizităm Mănăstirea Colţ (mănăstirea şi cetatea Colţ sunt înconjurate de fascinante povestiri şi un mister aparte. Castelul, subiect al romanului „Castelul din Carpaţi” al lui Jules Verne, avea rol de refugiu, a fost construit în jurul anului 1280. Biserica şi Cetatea aparţin Familiei Cândeştilor. Biserica a fost construită la începutul secolului al XIV-lea, între anii 1310-1315 şi se remarcă din două elemente deosebite: în primul rând prin amplasarea unui turn peste altar şi apoi prin resturile de pictură murală din interior. Ultimul obiectiv din această zi va fi la Sântamaria – Orlea, cea mai mare biserică medievală din Ţara Haţegului.
Cazare în Haţeg – vilă 3***.

 

1 august 2021 || Pădurea cu Zimbri – Cascada Lolaia – Centrul de vizitare al Geoparcului Dinozaurilor
Mic dejun. În cursul dimineţii facem o  pllimbare prin Pădurea Slivuţ, o rezervaţie naturală ce se întinde pe o suprafaţă de 40h. Această rezervaţie de zimbri, a fost fondată la sfârşitul anilor 1950, fiind cea mai veche din România. Continuăm cu o plimbare în Parcul Naţional Retezat, pentru a admira Cascada Lolaia, situată la o altitudine de 1050 m. Încheiem ziua cu Geoparcul Dinozaurilor. Este un teritoriu aparte care vă invită să parcurgeți un veritabil Drum prin vremi, prin istoria planetei Pământ: Vremea primelor roci, apărute acum 600 de milioane de ani, Vremea Oceanului Tethys și a Insulei Dinozaurilor pitici, Vremea formării Munților Retezat, Șureanu și Poiana Ruscă, Vremea ultimei glaciațiuni, Vremea primilor oameni, Vremea dacilor și a romanilor, Vremea cavalerilor, a castelelor și a bisericilor din piatră, Vremea noastră, a celor din prezent.
Cazare în Haţeg – vilă 3***.

 

2 august 2021 || Haţeg – Cetatea Prejmer – Iaşi
Mic dejun. În drumul spre casă, ne vom opri la Biserica evanghelică fortificată din Prejmer, construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane, turn de poartă. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 4 nopti în vilă 3***, camera cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 4 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 4 iunie – 6 iunie 2021

                  Tarif: 499 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!  


4 iunie 2021 || Iași – Cetatea Rupea – Viscri – Criţ – Saschiz – Sighiṣoara
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Bacău – Onești – Târgu Secuiesc – Cetatea Rupea, atestată documentar din 1324. Vom putea admira în cadrul cetății cele 4 turnuri: Turnul Porții, Turnul Slăninii, Turnul Slujitorilor şi Turnul Cercetaşilor) fiecare cu rolul său de apărare sau de suraveghere, de depozitare sau de locuire, acestea fiind principalele atracţii. Continuăm deplasarea spre Biserica fortificată de la Viscri, aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Următorul popas va fi la Criţ pentru a vizita Biserica Evanghelică, înființată în 1813. Ne continuăm periplul prin această zonă, puțin exploatată de amatorii de călătorii din Iași. Ne vom opri la Saschiz, unde vizităm Biserica fortificată, aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Cazare în Sighișoara – hotel 4****.

 

5 iunie 2021 || Sighișoara – Biertan – Mediaș – Valea Viilor – Sibiu
Mic dejun. Dimineață vizităm împreună cu ghidul local Cetatea Medievală Sighișoara (UNESCO). Ne deplasăm la Biertan pentru a vizita Biserica fortificată, aflată pe lista patrimoniului UNESCO. Vom vizita împreună cu ghidul local orașul Mediaș (Biserica Sf. Margareta, Casa Hahn, Casa Schuller, Scara Acoperită, Turnul Clopotelor, Turnul Croitorilor, Turnul Aurărilor, Turnul Mariei, Vechea Primărie etc). Următoarea oprire va fi la Biserica fortificată Valea Viilor, una dintre cele mai frumoase biserici săsești din Transilvania (aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO). După-amiază sosim în Sibiu, unde efectuăm un scurt tur de oraș, împreună cu ghidul local.
Cazare în Sibiu – hotel 3***.

 

6 iunie 2021 || Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Iași
Mic dejun. Ne deplasăm pentru a vizita Biserica fortificată de la Cisnădioara, construită între 1162-1223 și de unde admirăm Munții Cibinului, Cisnădie și satul de la baza sa, Cisnădioara. De asemenea, vizităm Biserica Evanghelică din Cisnădie, fortificată după atacul turcesc din 1493, cu hramul Sf. Walpurga construită la începutul sec. XIII și atestată din 1349. Turnul central a fost supra înălțat și dotat cu metereze, s-au construit două bastioane, biserica a fost înconjurată de trei centuri de ziduri cu coridoare de apărare, turnuri, bastioane, precum și șanțuri ce puteau a fi umplute cu apă. Turnul Paznicului, al Primăriei, turnul Slăninei, al Făurarilor de Seceri, Turnul Școlii s-a păstrat până astăzi. Ne deplasăm spre Iași, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hoteluri 3***/4****, camere cu 2 paturi (la cerere cu 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 9 iunie – 10 iunie 2021

                  Tarif: 325 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!  


9 iunie 2021 || Iaṣi – Tg. Secuiesc – Băţanii Mici – Castelul Kálnoky – Vârghiṣ – Biserica Fortificată Dârjiu
Plecare din Iaşi la ora 630, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Roman – Bacău – Oneṣti – Pasul Oişz – Târgu Secuiesc, unde vizităm Muzeul Breslelor Incze László. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. Ne deplasăm la Băţanii Mici pentru a vizita vechea şi unica Moară de Apă din Secuime, veche de 180 ani. Continuăm vizita în Ţinutul Secuiesc la Castelul Kálnoky, familia Kálnoky este atestată documentar pentru prima dată în anul 1588 ca moșieri de Micloșoara. Următoarea oprire va fi la Casa familiei Sütődin Vârghiş – o parte din căsuţa tradiţională serveşte drept muzeu şi atelier de pictură. Piese vechi, ale străbunicilor sunt frumos aşezate la loc de cinste – scaune tradiţionale, lăzi de zestre, dulapuri şi colţare, piese de mobilier restaurate cu migală, cu multă dragoste şi respect pentru materialul fragil. După amiază vizităm biserica fortificată de la Dârjiu, după una din cele șase biserici fortificate din Transilvania incluse în anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Biserica reprezintă una dintre cele mai importante biserici fortificate secuiești, ea fiind prezentă în toate referințele unor astfel de monumente din Transilvania datorită picturilor murale (în mare parte distruse) din înteriorul bisercii dar și arhitecturii fortificațiilor ce o înconjoară.
Cazare în Odorheiul Secuiesc – hotel 3***.

 

10 iunie 2021 || Castelul Mikó – Lacul Sf. Ana – Tinovul Mohoṣ
Mic dejun. Dimineaţă vizităm Castelul Mikó, ce adăposteṣte Muzeul Secuiesc al Ciucului. Ne continuăm călătoria spre Lacul Sf. Ana, una dintre cele mai importante atracţii naturale ale Ţinutului Secuiesc, fiind unicul lac din Europa Central – Estică format pe fundul craterului unui vulcan stins. Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 de metri. Apoi, vizităm Tinovul Mohoş – rezervația naturală se află într-unul dintre craterele Masivului Ciomatu – prelungirea extrem sudică a lanțului vulcanic al Munților Harghitei, în sud-vestul satului Lăzărești și imediat în apropierea Lacului Sfânta Ana. Deplasarea în rezervație se face numai în grupuri, pe o pasarelă de lemn care duce la două dintre ochiurile de apă care au mai rămas din vechiul lac și în prezența unui ghid desemnat. În cursul serii, sosim în Iaṣi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 1 noapte în hotel 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 1 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 11 iunie – 13 iunie 2021

                  Tarif: 465 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!  


11 iunie 2021 || Iaşi – Cheile Bizacului – Lacu Roşu – Salina Praid – Sovata
Plecare din Iaşi la ora 700, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Piatra Neamţ. Facem o plimbare prin Cheile Bicazului, după care ne oprim la Lacu Roşu. Continuăm cu vizitarea Salinei Praid, cea mai mare din România. Sosim în Sovata, timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Sovata – hotel 3***.

 

12 iunie 2021 || Sovata
Mic dejun. Pentru această zi ne-am propus, opţional, o plimbare cu mocăniţa de ~2 ore, pe traseul Sovata – Câmpu Cetăţii ṣi retur. Traseul este de 14 km până la Câmpu Cetății (la 3 km de satul Câmpul Cetății). Linia îngustă de cale ferată a fost construită în anul 1915, în lungime de 82 km, dar a fost scoasă din funcțiune în anul 1995. Tronsonul a fost repus în circulație în scop turistic din anul 2011. Mocănița trece prin Sovata și Săcădat pană la Câmpu Cetății. Traseul face parte din fosta rută Târgu-Mureș – Praid inaugurată în anul 1912, folosită pană în anul 1997. Mocănița „Sovata” este una dintre cele 10 locomotive construite în anul 1949, la fabrica Chrzanowo din Polonia. Traseul trece prin pădurile din zona Sovata și prin câmpiile deschise. După-amiază, timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Sovata – hotel 3***.

 

13 iunie 2021 || Sovata – Corund – Iaṣi
Mic dejun. Dimineaţă ne îndreptăm spre Corund, unde aflăm secretele olăritului. Odată ajunṣi într-un atelier de olărit, veţi înţelege imediat îndemânarea fantastică a meṣterilor ce transformă în doar câteva secunde lutul fără viaţă în obiecte atât de superbe cât ṣi utile, adevărate opere de artă populară, demne de toată admiraţia. Ne deplasăm spre Iaṣi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport cu autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hotel 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenta turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 4 iunie – 6 iunie 2021

                  Tarif: 450 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!  


4 iunie 2021 || Iaşi – Canionul 7 Scări – Predeal
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Roman – Bacău – Oneşti – Pasul Oituz – Târgu Secuiesc – Timişul de Sus. Ne oprim la Canionul 7 Scări, unde vom face o drumeţie până la canion; este de o frumuseţe cum puţin mai vezi în România. Potecile te duc printr-o pădure deasă de-a lungul unui râu. Liniştea te înconjoară imediat ce intri în pădure, iar în jur nu se aude decât susurul apei şi ciripitul păsărelelor. Din loc în loc, sunt zone de relaxare unde vizitatorii îşi pot trage sufletul şi pot admira priveliştea, luminişuri pline de flori, dar şi cele trei cascade mai mici care preced canionul (nu este nevoie de echipament special, dar bocancii de munte sunt recomandaţi, deoarece potecile pot fi alunecoase mai ales atunci când plouă).
Cazare în Predeal – hotel 3***.

 

5 iunie 2021 || Predeal – Buşteni (Babele & Sfinxul, Castelul Cantacuzino)
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Buşteni, opţional, puteţi urca cu telecabina pe platoul Bucegi şi admira Babele şi Sfinxul. Continuăm cu vizita la Castelul Cantacuzino, care a fost construit în anul 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Vom putea admira: foaierul, biblioteca, biroul, sala de bal, terasa şi parcul (expoziţia de sculpturi, grota, fântânile, turnul de vânătoare, curtea interioară, biserica).
Cazare în Predeal – hotel 3***.

 

6 iunie 2021 || Predeal – Sinaia – Iaşi
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Sinaia pentru a vizita Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleş şi Pelişor. Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa Regelui Carol I, pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, investită cu funcţii politice, culturale şi simbolice. După 1914, castelul Peleş şi-a exersat în continuare funcţia de reprezentare şi de muzeu, fără a mai fi însă locuit timp 6 luni pe an, aşa cum obişnuia suveranul fondator. Până în 1947, devine spaţiu aulic pentru vizitele oficiale sau găzduieşte ceremonii cu caracter militar. Cel mai important eveniment organizat la Sinaia şi găzduit de castelul Peleş până la abdicarea Regelui Mihai, în decembrie 1947, a fost legat de sărbătorirea semicentenarului castelului în anul 1933 de către Regele Carol al II-lea (1930-1940). Castelul Pelişor este parte integrantă a vastului ansamblu arhitectonic creat de regele Carol I pe valea pârâului Peleş, într-o perioadă ce se suprapune practic întregii sale vieţi trăită în România. În paralel cu castelul Peleş, au fost construite în apropiere Casa Cavalerilor, Economatul, Casa Corpului de Gardă, Casa Arhitecţilor, Casa Grădinii, iar mai târziu, între 1899 – 1902, Castelul Pelişor, un dar oferit de regele Carol I principilor moştenitori. Ne continuăm călătoria spre Iaşi pe traseul Târgu Secuiesc – Pasul Oituz – Oneşti – Bacău – Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hotel 3***, camera cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Alte servicii decât cele menţionate ȋn programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 18 iunie – 20 iunie 2021

                  Tarif: 499 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


18 iunie 2021 || Iași – Valea Zânelor – Sibiu
Plecare din Iaşi la ora 730, din parcarea Cinema Victoria pe traseul Bacău – Onești – Târgu Secuiesc – Brașov. Ne oprim la Porumbacu de Sus, pentru Castelul de Lut “Valea Zânelor”. Sosim, la Sibiu, timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în Sibiu – hotel 4****.

 

19 iunie 2021 || Sibiu
Mic dejun. Descoperim împreună cu ghidul local centrul oraşului Sibiu: Piaţa Schiller, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Podul Minciunilor, Piaţa Huet, Biserica Evanghelică (exterior pentru că este în renovare), Biserica Catolică, strada Mitropoliei, Catedrala Ortodoxă etc. După-amiază, vă recomandăm: Muzeul Brukenthal primul muzeu deschis în Europa Centrală şi de Est, reuneşte sub aripa sa galerii de artă, Casa Albastră, Muzeul de Istorie, cel al Farmaciei sau Muzeul de vânătoare. Apoi, continuăm cu Complexul Muzeal Astra, cel mai mare muzeu în aer liber, unul dintre puţinele locuri din ţara noastră unde mai puteţi găsi gospodăriile specifice fiecărei zone rurale. Seara, o puteţi petrece în centrul vechi.
Cazare în Sibiu – hotel 4****.

 

20 iunie 2021 || Sibiu – Sâmbăta de Sus – Mănăstirea Şinca Veche – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Iaşi. Pe traseu, vizităm Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, situată la poalele Munţilor Făgăraş. Mănăstirea este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt locaş. Continuăm cu „Templul Ursitelor”de la Şinca Veche – cunoscut pentru legendele şi misterul lăcaşului de cult săpat în piatra; loc de reculegere, de împlinire a dorinţelor bune, dar şi de fenomene paranormale – după părerea unora. Seara, sosim în Iasi.

Tariful include:
 • Transport autocar 3***, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hotel 4****, cameră cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 8 iunie – 10 iunie 2021

                  Tarif: 350 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!  


8 iunie 2021 || Iaşi – Lacu Roşu – Salina Praid – Haţeg
Plecare din Iaşi la ora 630, din parcarea Cinema Victoria pe traseul: Iaşi – Cheile Bicazului,  zonă geografică deosebit de pitorească situată în partea centrală a Munților Hășmaș – Lacu Roşu – Salina Praid, cea mai mare din Romania – Haţeg.
Cazare în Haţeg – hotel/vilă 3***.

 

9 iunie 2021 || Castelul Huniazilor – Mănăstirea Prislop – Mănăstirea Sâmbăta de Sus
Mic dejun. Dimineaţă devreme vizităm Castelului Huniazilor. Fortificaţia este datată din secolele XIV-XV, iar unul dintre cei mai renumiţi proprietari a fost Iancu de Hunedoara, marele apărător al creştinismului în faţa invaziei otomane. Castelul lui Iancu se întinde pe 7.000 metri pătraţi, suprafaţă ce include cele 42 de încăperi, două terase şi două poduri. Legenda Fântânii sau Legenda Corbului sunt două dintre ecourile care se mai plimbă şi astăzi pe coridoarele castelului, alături de muzica medievală cântată la vibrafon de maestrul Giovanni. Capela, piesele de mobilier în stil eclectic din Camera Domniţelor, Sala Dietei sau muzeul găzduit în Sala Cavalerilor reprezintă câteva dintre numeroasele atracţii ale castelului. Turnul Nou de Poartă, Turnul Toboşarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri „de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcătuiesc împreună povestea unei construcţii în permanenţă adaptată curentelor care s-au înlănţuit de-a lungul celor şapte secole. Apoi, ne deplasăm spre Silvaşu de Sus (judeţul Hunedoara) pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului – se staţionează până în jurul prânzului. În a doua parte a zilei, vizităm Mănăstirea Sâmbăta de Sus.
Cazare în Făgăraş – hotel 3***.

 

10 iunie 2021 || Braşov – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Brasov, unde efectuăm un tur de oraş împreună cu ghidul local: centrul istoric cu Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Bastionul Ţesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopti în hoteluri/vilă 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioade: 19 mai – 23 mai 2021   

                                    7 septembrie – 11 septembrie 2021

                  Tarif: 790 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta! 


Ziua 1 || Iaṣi – Tulcea
Plecare din Iaşi la ora 630 din parcarea „Cinema Victoria”pe traseul Vaslui – Bârlad – Galați. Traversăm cu bacul de la Galați la Tulcea (Localitatea I. C. Brătianu). Ne oprim la Crama Vinuri de Măcin pentru o degustare de vinuri. Vizităm Centrul Muzeal Eco – Turistic Delta Dunării din Tulcea (cu expoziția permanentă ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu și diverse expoziții temporare).
Cazare ȋn Tulcea – hotel 3***.

 

Ziua 2 || Excursie Delta Dunării
Mic dejun. Vă propunem o excursie de o zi ȋn Delta Dunării ȋn care veţi avea ocazia să vedeți un colţ de natură unic ȋn lume (traseu Tulcea – Mila 23/Crișan – Sulina și retur). Prânz tradițional pescăresc (se plăteşte separat).
Cazare ȋn Tulcea – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Tulcea – Istria – Cheile Dobrogei – Constanţa
Mic dejun. Vizităm Cetatea Histria – cel mai vechi oraș atestat pe actualul teritoriu al României. Histria a fost întemeiată de coloniști greci din Milet ȋn jurul anului 657 iHr, ca port la Marea Neagră şi distrusă ȋn secolul al VII-lea dHr de invaziile avaro slave. Continuăm cu Biserica Ȋngropată din Comuna Istria – lăcaş de cult unic ȋn România prin construcția sa: biserica nu are turlă – e fără glas, stă sprijinită pe contrafort groși ca de cetate și nu e pictată nici ȋn exterior, nici ȋn interior. În lipsa turlei, au fost introduse 52 de ulcioare ca să dea rezonanță cântărilor bisericești. Traversăm Cheile Dobrogei (formațiunile muntoase din zonă sunt foste recifuri coraliere ale Marii Thetis;  speciile de fosile care se găsesc în pereții calcarosi sunt unice și perfect conservate). Tur de oraş la Constanţa cu ghidul local.
Cazare ȋn zona Eforie – hotel 3***.

 

Ziua 4 || Excursie Balchik – Cap Kaliakra
Mic dejun. Călătorim spre Balchik unde vom vizita „Cuibul liniştit”, reședința preferată a Reginei Maria a României (ȋn perioada în care Cadrilaterul a aparținut României), Capela Stella Maris și grădina botanică cu peste 3000 de specii de plante, unica ȋn centrul și estul Europei. Ne îndreptăm spre Cap Kaliakra – un promotoriu spectaculos pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, unde putem admira ruinele fortăreţei medievale din secolul XIV, Capela Sfântul Nicolae (ridicată în cinstea Sfântului Nicolae – protectorul marinarilor), Muzeul Capului Kaliakra.
Cazare ȋn zona Eforie – hotel 3***.

 

Ziua 5 || Constanţa – Iaşi
Mic dejun. Ne oprim la Adamclisi pentru a vizita Tropaeum Traian – monument ridicat ȋn cinstea Împăratului Traian între anii 106 – 109 dHr  pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor ȋn anul 102 dHr. Facem o scurtă oprire la Mânăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, după care ne îndreptăm spre Mănăstirea Dervent – ctitorie a Monahului Elefterie Mihail, mănăstire de călugări cu Hramul Sfintei Cuvioase Paraschiva. Traversăm cu bacul la Călărași și ne continuăm drumul spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 4 nopți ȋn hoteluri de 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 4 mic dejun;
 • Excursia la Balchik & Cap Kaliakra;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
 • Intrarea la Crama Vinuri de Măcin (~40 lei/pers);
 • Excursia ȋn Delta Dunării (~220 lei/pers);
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menționate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

                  Perioade: 24 mai – 29 mai 2021 

                                    30 august – 4 septembrie 2021

                  Tarif: 995 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta! 


Ziua 1 || Iaşi – Bacău – Oneşti – Sibiu
Plecare din Iaşi la ora 700, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul: Bacău – Oneşti – Braşov – Sibiu. Vom vizita Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.
Cazare în Sibiu – hotel 3***.

 

Ziua 2 || Sibiu – Timişoara
Mic dejun. Ne continuăm deplasarea spre Timişoara. Vizităm Muzeul Traian Vuia, apoi ne oprim la Recaş pentru o degustare de vinuri. După-amiază vizităm împreună cu ghidul local oraşul Timişoara.
Cazare în Timişoara – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Timişoara – Oraviţa – Moldova Veche – Eşelniţa
Mic dejun. Dimineață ne deplasăm spre Oraviţa, unde vizităm farmacia-muzeu Knoblauch, prima farmacie montanistică de pe teritoriul România, 1763, apoi admirăm Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” (primul teatru din spaţiul românesc din 1817; marele poet Mihai Eminescu ajunge aici în anul 1868 în calitate de sufleor). Oprim la Mănăstirea Mraconia, aflată pe malul stâng al Dunării. Apoi, Cazanele Dunării se află la sud-vest şi nord-est de localitatea Dubova, între Valea Ogradena şi Ogaşul Turcului. În această zonă Dunărea străbate cea mai îngustă şi mai grandioasă zonă a Defileului Dunării, Cazanele Mari fiind despărţite de Cazanele Mici de bazinetul Dubova. Admirăm statuia lui Decebal, fiu al lui Scorillo şi succesor al lui Duras-Diurpaneus. Decebal (87-106) a ocupat tronul Daciei într-un moment în care tendinţele expansioniste ale Imperiului Roman, care-şi stabilise durabil frontiere pe linia Dunării, se accentuau rapid. Figura lui Decebal, sculptată în stâncă, este aşezată la vărsarea râului Mraconia în Dunăre. Este amplasată aici ca o replică a monumentului Tabula Traiana ce se află la câteva sute de metri în aval, pe ţărmul sârbesc al Dunării. Sculptura este înaltă de 55 m şi lată de 25 m. În final, vizităm Muzeul Monetăriei Imperiale din Ciclova Montană, prima monetărie cu instalaţii moderne pentru multiplicarea banilor, construita între anii 1811-1815.
Cazare în zona Eşelniţa/Băile Herculane – hotel/pensiune 3***.

 

Ziua 4 || Rudăria – Cascada Bigăr – Anina – Reşiţa – Valiug
Mic dejun. Admirăm Morile de Apă de la Rudăria, cele 22 de mori de la poalele Munţilor Almajului. Continuăm cu o pauză pentru fotografii la Cascada Bigăr (face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa). Drumul nostru continuă prin Carasova, principala localitate locuită de croaţi. Sosim la Reşiţa, unde vizităm Muzeul Locomotivelor cu Abur, unde sunt expuse 16 locomotive. Continuăm cu  Muzeul Banatului Montan. Pornim de la Reşiţa la Valiug, pe unul dintre cele mai frumoase drumuri montane „Trans – Semenicul”.
Cazare în zona Valiug – hotel/pensiune 3***.

 

Ziua 5 || Oţelul Roşu – Sarmizegetusa – Densuş – Haţeg
Mic dejun. Vizităm situl Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacică Sarmizegetusa, apoi Biserica „Sfântul Nicolae” din Densuș, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din România, construită în secolul al XIII-lea
Cazare în Haţeg – hotel/pensiune 3***.

 

Ziua 6 || Hunedoara – Iaşi
Mic dejun. Dimineaţă devreme vizităm Castelului Huniazilor. Fortificaţia este datată din secolele XIV-XV, iar unul dintre cei mai renumiţi proprietari a fost Iancu de Hunedoara, marele apărător al creştinismului în faţa invaziei otomane. Castelul lui Iancu se întinde pe 7.000 metri pătraţi, suprafaţă ce include cele 42 de încăperi, două terase şi două poduri. Legenda Fântânii sau Legenda Corbului sunt două dintre ecourile care se mai plimbă şi astăzi pe coridoarele castelului, alături de muzica medievală cântată la vibrafon de maestrul Giovanni. Capela, piesele de mobilier în stil eclectic din Camera Domniţelor, Sala Dietei sau muzeul găzduit în Sala Cavalerilor reprezintă câteva dintre numeroasele atracţii ale castelului. Turnul Nou de Poartă, Turnul Toboşarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri „de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcătuiesc împreună povestea unei construcţii în permanenţă adaptată curentelor care s-au înlănţuit de-a lungul celor şapte secole. După vizită ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 5 nopţi în hoteluri/pensiuni 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 5 mic dejun;
 • Asistență turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 45 de persoane.
 • Pentru un grup format din 38 până la 44 persoane se achită o diferenţă de 30 lei/persoană, iar pentru un grup format din 34 până la 37 de persoane se achită o diferenţă de 40 de lei/persoană.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

                  Perioade: 29 mai – 30 mai 2021

                                    3 iulie – 4 iulie 2021

                  Tarif: 330 lei 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0731.757.149 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                  Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta! 


Ziua 1 || Iaşi – Cheile Bicazului – Lacu Roşu – Salina Praid – Sighişoara
Ora 700 plecare din Iaşi, din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Piatra Neamţ. Facem o plimbare prin Cheile Bicazului, după care ne oprim la Lacu Roşu. Continuăm cu vizitarea Salinei Praid, cea mai mare din România. Ne oprim pentru o plimbare în Sovata. Seara, sosire în Sighişoara. Timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Sighişoara – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Sighișoara – Piatra Neamţ – Iaṣi
Mic dejun. Dimineaţă vizităm împreună cu ghidul local centrul vechi al oraşului Sighișoara, strada Cetăţii cu zidurile şi turnurile de apărare. Ne deplasam spre Iasi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport autocar 3***, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 1 noapte în hotel 4****, cameră cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 1 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

123Next