JAPONIA – Primăvară japoneză!

 

 

                  Perioada: 24 martie – 5 aprilie 2024

                  Tarif: 4.000 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


24 martie – 25 martie 2024 || Iași – Otopeni – Istanbul – Tokyo
Transfer la ora 0010 cu autocar/minibus de la Iaşi la Otopeni. Ȋmbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines, destinaţia Tokyo, cu escală în Istanbul (decolare din Otopeni la ora locală 1115, aterizare în Istanbul la ora locală 1245, apoi decolare din Istanbul la ora locală 1520 şi sosire în Tokyo la ora locală 0830). Vom pleca direct într-un tur de oraş cu autocarul (~3-4h). Vom vedea clădirea Dietei Naţionale – centrul politicii japoneze, parcul Koukyo Gaien situat în faţa Palatului Imperial, Ginza – bulevardul magazinelor de lux. Principalele cartiere vizitate: Shibuya, cartierul restaurantelor, karaoke-ului, barurilor şi al distracţiilor diverse. Frecventat de tineri dornici de distracţie este considerat de aceştia centrul oraşului. Parvisul gării Shibuya, unde se află şi celebra statuie a lui Hachiko, este locul de întâlnire cel mai popular din Tokyo. La tot pasul ochiul este atras de imense ecrane publicitare, de reclame luminoase şi atrăgătoare, de lumea pestriţă în căutare de inedit. Asakusa – vizita templulul Senso-ji, unul dintre cele mai vechi şi populare temple din Tokyo. Special amenajată pentru vizitatori în zona comercială din incinta templului, numită Nakamise, atrage prin magazinele cu produse tradiţionale: prăjituri, evantaie şi kimonouri. Croazieră cu vaporul pe rȃul Sumida cu destinaţia Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială. Se vizitează grădinile tipic japoneze Hamarikyu, ce contrastează cu clădirile ultramoderne, rămase ca o oază de natură în mijlocul zgȃrie-norilor. La Odaiba putem admira priveliştea unică a Rainbow–Bridge în apusul soarelui.
Cazare în Tokyo – hotel 4****.

 

26 martie 2024 || Tokyo – Kamakura – Yokohama
Mic dejun. La ora 0830 vom pleca spre Kamakura, un oraş superb, înconjurat de munţi, păduri şi mare. Pentru a descoperi viaţa de zi cu zi a poporului japonez, pentru a evita blocajele în trafic şi pentru a scurta timpul de deplasare vom face această vizită cu trenul. Kamakura este localizat între Yokohama şi Tokyo şi a fost prima capitală a Japoniei. A cunoscut o perioadă înfloritoare între secolele XII–XIV, ce a coincis totodata cu dezvoltarea budismului şi introducerea religiei Zen din China. Vom face transfer cu trenul electric Enoden până la Hase (~10 min). Vom vizita statuia din bronz a lui Buda (Kamakura Daibustu), simbol al oraşului, turnat în anul 1252, fiind considerat protector al locuitorilor din Japonia de Est. Templul Hasedera, care datează din anul 736 este unul dintre cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o grădină spectaculoasă, de unde se poate vedea panorama superbă asupra orașului Kamakura şi a Mării. Ne întoarcem în Kamakura cu trenul Enoden şi vizităm Sanctuarul Tsurugaoka Hachimangu, fost centru spiritual şi politic al noii capitale, fondat în anul 1063 de către primul Shogun. Acest sanctuar este  dedicat lui Hachiman, zeul protector al familiei Minamoto şi al samurailor în general. Vom continua plimbarea pe artera comercială Komachidori. Timp liber pentru masă şi cumpărături. Ȋn drumul spre Tokyo, pe care îl vom face cu trenul, vom face o scurtă oprire în Yokohama (în limita timpului disponibil). Aici vom descoperi zona Minato Mirai (portul viitorului), zona turistică pe malul oceanului, cu parcul de distracţii Cosmo World şi cartierul chinezesc, cel mai frumos din Japonia. Seara revenim în Tokyo cu trenul.
Cazare în Tokyo – hotel 4****.

 

27 martie 2024 || Tokyo
Mic dejun. Plecare la 0930. Astăzi vom vizita oraşul pe jos şi cu mijloacele de transport în comun: metrou, tren şi autobuz. Mergem în parcul Ueno, unul din cele mai frumoase parcuri din Tokyo. Vom admira sanctuarele şi cireşii din interior şi vom continua spre renumita zonă comercială Ameyokocho. Vom pleca în Shinjuku şi vom urca în turnul primăriei metropolei Tokyo, la 202 metri înălţime. Peisajul spectaculos şi panorama splendidă a metropolei Tokyo este ceva magnific. Mergem în continuare la Harajuku (cartierul tinerilor) unde vom admira noile tendinţe de modă ale tinerilor. Ȋn jurul prȃnzului mergem la fosta piaţă de peşte Tsukiji, vizităm zonele comerciale cu cel mai proaspăt peşte. Fosta piaţă de peşte veche de 85 ani şi fosta cea mai mare piaţă de peşte din lume tocmai şi-a mutat activitatea în Odaiba (Toyosu). Seara, pentru turiştii interesaţi, vom merge în Ginza (cel mai scump şi bogat cartier din Tokyo) sau Shibuya (Harajuku),
Cazare în Tokyo – hotel 4****.

 

28 martie 2024 || Tokyo – Hakone – Fuji
Mic dejun. Dimineaţa devreme plecăm spre Hakone şi Muntele Fuji cu trenul rapid. Dacă vremea va permite, vom face oprire la Hakone şi vom urca cu telecabina. Vom vizita lacul alpin Ashinoko de la poalele Muntelui Fuji şi vom lua telecabina spre Owakudani, zonă încă activă a vulcanului. Zona este renumită pentru peisajul feeric al Muntelui Fuji şi pentru apele deosebit de sulfuroase, ce provin din vulcan şi în care se fierb vestitele ouă negre. Se spune că dacă mănȃnci un ou, viaţa ţi se va prelungi cu 7 ani. Continuăm excursia cu o mini-croazieră pe lacul Ashinko, vom traversa vechiul punct de control de frontieră dintre Edo (actualul Tokyo) şi Kyoto, vom merge pe vechiul drum medieval cu frumoasa aleee de cedri bătrȃni de sute de ani. Ne întoarcem în Tokyo şi continuăm vizitarea oraşului pe jos.
Cazare în Tokyo – hotel 4****.

 

29 martie 2024 || Tokyo – Hiroshima
După micul dejun, vom trimite bagajele prin curier rapid la Osaka. Plecăm la ora 0815 din hotel spre gara Tokyo şi apoi spre Hiroshima cu trenul expres. Vom sosi în jurul orei 1230 la Hiroshima, oraş situat în sud-vestul insulei Honshu, în centrul golfului Hiroshima. Construit în anul 1594, din 6 insule în delta rȃului Ota s-a dezvoltat continuu întȃi ca un oraş-cetate, devenind din anul 1868 principalul centru militar al ţării. Considerat un punct militar strategic în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, pe 6 august 1945 forţele aeriene americane au lansat prima bombă atomică avȃnd ca ţintă centrul oraşului. Ȋn urma exploziei ~60.000 – 70.000 de oameni au murit sau au fost daţi dispăruţi, oraşul fiind distrus în întregime. Ȋn 1949, Hiroshima a fost declarată „altarul internaţional al păcii” şi în fiecare an pe 6 august sute de mii de oameni participă la manifestaţii pentru pace, împotriva violenţei şi a armelor nucleare. Vom vizita Memorialul Păcii, construit exact în locul în care a explodat bomba şi vom face o plimbare în Parcul Memorial al Păcii. Vizita va continua spre castelul Hiroshima şi sanctuarul Gokoku. Seara ne vom plimba pe arterele comerciale din oraş.
Cazare în Hiroshima – hotel 4****.

 

30 martie 2024 || Hiroshima – Miyajima – Osaka
Mic dejun. Plecăm la ora 0900 spre Myajima. Vom face ~20 de minute cu trenul pȃnă la Miyajimaguchi şi 10 minute cu ferry-boat-ul pȃnă în insula Miyajima. Sanctuarul shintoist Itsukushima cu poarta simbolica a shintoismului, construită în largul insulei, care în timpul fluxului, înconjurată de ape, oferă o imagine ireală şi unică. Ne vom plimba pe străduţele insulei pline de restaurante şi magazine cu obiecte tradiţionale şi specifice regiunii. După-amiază vom pleca spre Osaka. Ȋn drum spre Osaka si opţional în funcţie de timpul disponibil, vom vizita castelul Himeji din exterior, locul unde s-a filmat “Shogun” cu actorul Richard Chamberlain (vizită din exterior şi pe jos). Cină tradiţională japoneză.
Cazare în Osaka – hotel tradiţional tip Ryokan.

 

31 martie 2024 || Osaka – Nara
Mic dejun. Vom pleca la ora 0830 cu trenul (~1h) spre Nara – fosta capitală (din anul 710) a Japoniei. Vom vizita Templul Todaiji, cea mai mare clădire de lemn din lume, cu cel mai mare Buda de bronz din Japonia – Daibutsu (patrimoniu UNESCO), Parcul Nara, cu peste 1.200 de căprioare într-o comuniune deplină cu natura, acestea fiind considerate mesagere ale divinităţilor Shintoiste din primele generaţii. Continuăm călătoria înapoi la Osaka iar în limita timpului disponibil vă propunem vizită la templul Shitennoji – cel mai vechi templu administrat, construit în anul 593 de prinţul Shotoku. Seara avem timp liber pentru plimbare şi cumpărături în cartierul Dotonbori – Osaka, zona comercială cu magazine, restaurante şi cluburi, într-un oraş care nu doarme niciodată. Putem de asemenea să vizităm Hozenji Yokocho cu frumoasa şi vestita nuvela Meoto Zenzai – o adevarată baie de cultură în această parte de vest a Japoniei.
Cazare în Osaka – hotel tradiţional tip Ryokan. 

 

1 aprilie 2024 || Osaka – Kyoto
Mic dejun. Vom lua autocarul pentru Kyoto. Vizită la castelul Osaka – simbol al culturii şi istoriei oraşului, cu parcul ce il înconjonjoară (vizită din exterior şi din interior în limita timpului disponibil). Plecăm mai departe spre Kyoto şi ne oprim la sanctuarul Fushimi Inari cu cele 10.000 de porţi shintoiste şi dedicat zeiţei culturii orezului, Inari sau fertilităţii în general. Sosim în Kyoto, timp liber la dispoziţia turiştilor. Seara, plimbare pe artera pietonală Potoncho.
Cazare în Kyoto – hotel 4****.

 

2 aprilie 2024 || Kyoto
Mic dejun. Plecăm la ora 0815 spre Palatul Nijo-jo, fosta reşedinţă a shogunului Tokugawa Ieyasu (patrimoniu UNESCO). Vom continua turul oraşului Kyoto cu autocarul şi vom vizita templul dragonului celest cu frumoasa pădure de bambus şi vestitul pod de la Arashiyama.  Ȋn continuare ajungem la templul Kiyomizu-Dera, templul apei pure, înscris în patrimoniul mondial UNESCO,  cu frumoasa zonă comercială Higashi Yama din apropiere. Seara ne vom plimba prin cartierul Gion şi dacă avem noroc vom întȃlni gheişele Maiko-san din Kyoto.
Cazare în Kyoto – hotel 4****.

 

3 aprilie 2024 || Kyoto
Mic dejun. Vizităm Grădina Ryoanji, cea mai frumoasă grădină de pietre (monument UNESCO). Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV este cel mai cunoscut templu pentru grădina de pietre Zen. Templul aparţine şcolii de Zen din ramura rinzai, bazele fiind puse în anul 1190 de preotul Ensai. De asemenea, vom vizita şi Templul Pavilionului de Aur Kinkakuji (patrimoniu UNESCO), actualmente temple Zen. Seara, plimbare pe artera pietonală Potoncho.
Cazare în Kyoto – hotel 4****.

 

4 aprilie – 5 aprilie 2024 || Kyoto – Osaka – Istanbul – Otopeni – Iași
Mic dejun. Eliberăm camerele la ora 1030, timp liber în Kyoto pentru ultimile cumpărături. La ora 1700 transfer spre aeroportul din Osaka pentru îmbarcare compania Turkish Airlines cu destinația Otopeni via Istanbul (decolare la ora locală 2150, sosire în Istanbul la ora locală 0500, apoi decolare din Istanbul ora locală 0700, sosire în Otopeni la ora locală 0815). Transfer autocar/minibus de la Otopeni la Iaşi.

Tariful include:
 • Transfer minibus/autocar Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Istanbul – Tokyo (zbor cu escală), compania Turkish Airlines;
 • Bilet avion Osaka – Istanbul – Otopeni (zbor cu escală), compania Turkish Airlines;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • Bagaj de cală maxim 23 kg;
 • Bagaj de mână maxim 8 kg, dimensiuni maxime 55 cm x 40 cm x 23 cm;
 • Transport cu autocar/minibus, dotat cu aer condiţionat;
 • Cazare 10 nopți în hoteluri 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 10 mic dejun;
 • 1 cină tradiţională la hotel traditional (băuturile nu sunt incluse);
 • Tururile şi vizitele menţionate în program;
 • Templul Asakusa din Tokyo;
 • Grădinile Hamarikyu din Tokyo;
 • Plimbare (mini croazieră) cu vaporul în Tokyo;
 • Templul Hasedera din Kamakura;
 • Marele Buda din Kamakura;
 • Sanctuarul Tsurugaoka din Kamakura;
 • Ascensiune cu telecabina în Hakone pentru admirarea muntelui Fuji;
 • Mini croazieră în Hakone pe lacul Ashinoko;
 • Expedierea şi transportul bagajelor (de la Tokyo la Osaka, un singur bagaj/turist);
 • Bilete de tren de mare viteză pe rutele Tokyo – Hiroshima şi Hiroshima – Osaka;
 • Bilete de tren pentru toate trenurile locale;
 • Muzeul Monumentului Păcii din Hiroshima;
 • Ferry-boat Hiroshima – Myajima (dus – întors);
 • Sanctuarul Itsukushima din Hiroshima;
 • Templul Todaiji din Nara;
 • Templul Shitennoji din Osaka;
 • Castelul din Osaka;
 • Sanctuarul Fushimi Inari;
 • Templul dragonului celest şi pădurea de bambus;
 • Palatul Nijo-jo din Kyoto;
 • Templul Kiyomizu-Dera din Kyoto;
 • Grădina şi templul Ryoanji din Kyoto;
 • Pavilionul de Aur din Kyoto;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:   
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la alte obiectivele turistice şi opţionale (alte vizite decât cele menţionate la tariful include);
 • Iniţiere în ceremonia ceaiului în Tokyo: ~30 euro/pers;
 • Muzeul Samurailor şi Ninja din Kyoto: ~35 euro/pers;
 • Teatrul Kabuki, teatru popular, dans japonez, ikebana din Kyoto: ~60 euro/pers;
 • Tarif pentru transportul bagajelor supimentare: ~25 euro/bagaj;
 • Ghizi locali;
 • Bacşiş pentru ghizi locali şi soferi: ~50 euro/pers;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 25 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 25 persoane, tariful se recalculează.
 • În funcţie de vreme este posibil să schimbăm ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program. Ȋn acest caz excepţional, ne vom strădui să respectam conţinutul programului turistic.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 18 februarie – 21 februarie 2024

                  Tarif: 480 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Bonus: 3 cine şi tur de oraş în Barcelona!


18 februarie 2024 II Iaşi – Barcelona – Costa Maresme
Întâlnire la aeroportul din Iaşi cu însoţitorul de grup pentru îmbarcare pe cursa WizzAir, cu destinaţia Barcelona (decolare la ora locală 0635, sosire în Barcelona la ora locală 0905). Tur de oraş panoramic: Piața Spaniei, Muzeul Național de Artă Catalană, Montjuic, Stadionul Olimpic, Portul turistic Port Vel și celebrul bulevard Ramblas. Timp liber la dispoziția turiştilor în Barcelona.
Cazare şi cină în zona Costa Maresme – hotel 4****.

 

19 februarie 2024 II Costa Maresme – Andorra
Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională pentru plimbare şi cumpărături în Principatul Andorra. Este o țară fără ieșire la mare, aflată în sud-vestul Europei, în estul Pirineilor, la frontiera între Spania și Franța. Este a șasea cea mai mică țară din Europa, cu o suprafață de 468 km².
Cazare şi cină în Santa Susanna – hotel 4****.

 

20 februarie 2024 || Costa Maresme – Montserrat
Mic dejun.Timp liber sau excursie opțională la impresionanta Mănăstire Montserrat, centrul spiritual şi cultural al Catalunyei, situată pe muntele sfânt, în mijlocul unui peisaj magnific. Se poate vedea Morenetta (Madona Neagra) şi asculta cel mai vechi cor de băieți din Europa.
Cazare şi cină în zona Costa Maresme – hotel 4****.

 

21 februarie 2024 II Costa Maresme – Barcelona – Iaşi
Mic dejun. Astăzi ne propunem să descoperim obiectivele turistice reprezentative pentru Barcelona: Sagrada Familia (proiectul original al bisericii a fost făcut de arhitectul Antonio Gaudi, are 18 turnuri, în ordinea înălțimii reprezentând pe cei 12 apostoli, cei 4 evangheliști, Sfânta Fecioară și pe Iisus Hristos; la finalul construcţiei, va fi cea mai înaltă biserică din lume) şi Casa Batlo (o altă realizare a lui Gaudi, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO). Timp liber la dispoziţia turiştilor în Barcelona (în zona Piaţa Catalunia), după care ne deplasăm spre aeroportul El Prat (Barcelona) pentru zborul companiei WizzAir cu destinația Iaşi (decolare la ora locală 1840, sosire în Iaşi la ora locală 2305).

Tariful include:
 • Bilet avion Iaşi – Barcelona – Iaşi (zbor direct) compania WizzAir;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • 1 bagaj de cală/persoană (bagajul merge în cala avionului), maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 23 cm (dimensiuni ce includ accesoriile: roţi, mânere, buzunare etc);
 • 1 bagaj de mâna mic suplimentar/persoană, dimensiuni maxime 40 x 30 x 20 cm (exemplu: poşetă, geantă laptop, rucsac etc.);
 • Transport cu autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Excursie în Barcelona (nu sunt incluse ghidul local şi biletele de intrare la obiectivele turistice);
 • Cazare 3 nopţi în hotel de 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 3 mic dejun;
 • 3 cine (băuturile nu sunt incluse);
 • Asistență turistică din partea agenției.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turisticeşi opţionale;
 • Ghid local;
 • Taxe de oraş;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de Identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 35 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 35 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism. Pentru locuri preferenţiale în avion, acestea se achită separat (în funcţie de tarifele companiei aeriene).
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 22 februarie – 25 februarie 2024

                  Tarif: 450 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


22 februarie 2024 || Iaşi – Roma – Vatican
Întâlnire la aeroportul din Iaşi cu însoţitorul de grup pentru îmbarcare pe cursa WizzAir, cu destinaţia Roma – Ciampino (decolare la ora locală 1400 şi sosire în Roma la ora locală 1525). Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în Roma – hotel 4****.

 

23 februarie 2024 || Roma
Mic dejun. Tur de oraş pietonal „Roma Antică” cu ghidul local: Colosseum, amfiteatru roman inaugurat în anul 80, locul unde se desfăşurau luptele de gladiatori, cursele de cai şi chiar bătălii navale, Forumul Roman, Forumul lui Cezar şi Forumul cu Columna lui Traian, cele trei Arcuri de Triumf ale Romei care au învins timpul, ale împăraţilor Constantin, Titus şi Septimiu Sever, Calea Sacră, Capitoliul, Panteonul. Timp liber pentru a descoperi Roma creştină. Vă sugerăm Biserica Sf. Petru în Lanţuri cu statuia Moise de Michelangelo şi lanţurile Sfântului Petru.
Cazare în Roma – hotel 4****.

 

24 februarie 2024 || Roma
Mic dejun. Vizităm cu ghid local, Statul Vatican, teritoriu de 44 ha, cel mai mic stat din lume. Vizitarea Catedralei San Pietro, bazilica ridicată pentru prima dată în anul 324 de primul împărat creştin, Constantin cel Mare, pe locul unde Apostolul Petru a fost depus după martiriul său. Prima capelă din dreapta adăposteşte Pieta, opera lui Michelangelo, iar deasupra mormântului Sf. Petru, Bernin a conceput Baldachinul, înalt de 29 m. Muzeul Vatican adăposteşte capodopere greceşti şi romane: Venus din Cnide, Grupul Laocoon, Apollon din Belvedere şi celebra Capela Sixtină cu bolta decorată de Michelangelo. Timp liber pentru descoperirea Romei artistice: Fontana di Trevi, Piaţa Spaniei, Piaţa Navona, Piaţa Veneţia.
Cazare în Roma – hotel 4****.

 

25 februarie 2024 || Roma – Iaşi
Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştilor. Transfer la aeroportul din Ciampino pentru îmbarcare pe zborul companiei WizzAir cu destinația Iași (decolare la ora locală 1605 şi sosire în Iași la ora locală 1925).

Tariful include:
 • Bilet avion Iași – Roma – Iași (zbor direct), compania Wizz Air;
 • Taxe de aeroport (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion);
 • 1 bagaj de mână/persoană (bagajul merge în cala avionului), maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 23 cm (dimensiuni ce includ accesoriile: roţi, mânere, buzunare etc);
 • 1 bagaj de mâna mic suplimentar/persoană, dimensiuni maxime 40 x 30 x 20 cm (exemplu: poşetă, geantă laptop, rucsac etc.);
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • Cazare 3 nopţi în hotel 4****, cameră cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 3 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Taxă de oraş;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de Identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi. 

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 30 persoane, tariful se recalculează.
 • În excursie se vor folosi mijloacele de transport în comun (metrou, autobuz)!
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism. Pentru locuri preferenţiale în avion, acestea se achită separat (în funcţie de tarifele companiei aeriene).
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 19 ianuarie – 22 ianuarie 2024

                  Tarif: 475 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


19 ianuarie 2024 || Iaşi – Bergamo – Torino – zona Milano
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Internaţional Iaşi pentru îmbarcare pe cursa RyanAir, cu destinaţia Bergamo (decolare la ora locală 1030, sosire în Bergamo la ora locală 1155). Ne îndreptăm spre Torino. Ȋmpreună cu ghidul local, descoperim centrul istoric. Plimbarea începe din Piazza Castello unde admirăm Palatul Regal şi vizităm Biserica San Lorenzo şi Catedrala Sfântului Ioan Botezătorul, unde este găzduit Giulgiul. Vom continua în Piazza San Carlo, una dintre piețele cele mai frumoase și elegante ale orașului cu cafenele, galerii şi monumente. Vom încheia turul cu alte două piețe: Piazza Carignano unde se poate vedea primul Senat al Regatului Italian şi Piazza Carlo Alberto. Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în zona Milano – hotel 4****.

 

20 ianuarie 2024 || Milano – Lecco
Mic dejun. Dimineață ne deplasăm spre Milano. Vizităm Santa Maria delle Grazie şi opţional „Cina cea de Taină”. Continuăm cu Castelul Sforzesco (exterior), Domul, Piața Opera “Scala” cu statuia lui Leonardo Da Vinci, Galeriile Vittorio Emanuele. Timp liber la dispoziţia turiştilor în Milano, după care ne deplasăm spre Lecco.
Cazare în Lecco – hotel 4****.

 

21 ianuarie 2024 || Lecco – Bernina Express – St. Moritz – zona Milano
Mic dejun. Ne deplasăm spre micuţul oraș de frontieră Tirano din regiunea Valtellina. Opţional, ne îmbarcăm în Bernina Express cu destinaţia St. Moritz. Traseul trece printr-un decor care vă taie respirația spre stațiunea de lux St. Moritz. Cufundați-vă în peisajul montan, în timp ce trenul șerpuiește și urcă în jurul unui peisaj de iarnă. Sosim înSt Moritz, unde vom avea timp liber. Explorați unele dintre magazinele sale fermecătoare și vizitați stațiunea înainte de a ne deplasa în Italia, în zona Milano, unde vom sosi în cursul serii.
Cazare în zona Milano – hotel 4****.

 

22 ianuarie 2024 II Bergamo – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Bergamo, oraş aflat la poalele munţilor Alpi. Timp liber la dispoziţia turiştilor. Deplasare la aeroportul din Bergamo, pentru zborul WizzAir, cu destinația Iaşi (decolare din Bergamo la ora locală 1440 şi sosire în Iaşi la ora locală 1800).

Tariful include:
 • Bilet avion Iaşi – Bergamo (zbor direct) compania RyanAir;
 • Bilet avion Bergamo – Iaşi (zbor direct) compania WizzAir;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • 1 bagaj de cală/persoană (bagajul merge în cala avionului), maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 23 cm (dimensiuni ce includ accesoriile: roţi, mânere, buzunare etc);
 • 1 bagaj de mâna mic suplimentar/persoană, dimensiuni maxime 40 x 30 x 20 cm (exemplu: poşetă, geantă laptop, rucsac etc.);
 • Transport cu autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 3 nopţi în hoteluri de 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 3 mic dejun;
 • Asistență turistică din partea agenției.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
 • Ghizi locali Milano si Torino;
 • Taxe de oraş;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de Identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi. 

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 25 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 25 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism. Pentru locuri preferenţiale în avion, acestea se achită separat (în funcţie de tarifele companiei aeriene).
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 2 februarie – 5 februarie 2024

                  Tarif: 450 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


2 februarie 2024 || Iaşi – Veneţia – Marco Polo – Mestre
Întâlnire la aeroportul din Iaşi cu însoţitorul de grup pentru îmbarcare pe cursa WizzAir, cu destinaţia Veneţia (decolare la ora locală 2010, sosire în Veneţia – Marco Polo la ora locală 2125). Transfer la hotel în Mestre.
Cazare în Mestre – hotel 4****.

 

3 februarie 2024 || Veneţia
Mic dejun. Ne deplasăm în Piazza San Marco, unde admirăm împreună cu ghidul local: Piazza şi Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Apoi, participăm la Tradiţionala „Festa delle Marie“ ce va începe de la San Pietro di Castello la ora 1430, parada va fi de-a lungul Via Garibaldi și Riva degli Schiavoni și va ajunge la scena San Marco, la ora 1600, unde cele douăsprezece „Marias“ vor fi prezentate mulțimii ce le așteaptă. Aceasta evocă omagiul pe care dogele venețian ȋl oferea în fiecare an la douăsprezece fete frumoase şi umile venețiene, oferindu-le bijuterii magnifice ca zestre de mireasă. Timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Mestre – hotel 4****.

 

4 februarie 2024 || Veneţia
Mic dejun. Deplasare în Veneţia. „Zborul îngerului” este un eveniment tradiţional care datează din perioada Serenissima, în care un oaspete necunoscut ȋn Veneția, zboară de-a lungul unei funii de la clopotnița San Marco spre mijlocul pieței si oferă un omagiu Dogelui şi este întâmpinat de mulţimea costumată ȋn ţinute de epocă. În această zi, va fi şi concurs de măşti şi costume. Timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Mestre – hotel 4****.

 

5 februarie 2024 || Mestre – Veneţia / Verona – Marco Polo – Iaşi
Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştilor în Veneţia, sau opţional, deplasare cu trenul în Verona, oraşul lui Romeo şi al Julietei, unde vizităm: Arena, amfiteatru roman din sec. I, casa Julietei, Piaţa Erbe, Piaţa dei Signori cu mormântul Familiei Scaligeri etc. Transfer la aeroportul Marco Polo pentru îmbarcare pe zborul companiei WizzAir cu destinația Iași (decolare ora locală 2200, sosire în Iași la ora locală 0105).

Tariful include:
 • Bilet avion Iaşi – Veneţia Marco Polo – Iași (zbor direct), compania WizzAir;
 • Taxe de aeroport (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion);
 • 1 bagaj de mână/persoană (bagajul merge în cabina avionului), maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 23 cm (dimensiuni ce includ accesoriile: roţi, mânere, buzunare etc);
 • 1 bagaj de mâna mic suplimentar/persoană, dimensiuni maxime 40 x 30 x 20 cm (exemplu: poşetă, geantă laptop, rucsac etc.);
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • Cazare 3 nopţi hotel 4****, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 3 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local în Veneţia (doar pentru tur);
 • Taxă de oraş;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de Identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 25 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 25 persoane, tariful se recalculează.
 • În excursie se vor folosi mijloacele de transport în comun!
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism. Pentru locuri preferenţiale în avion, acestea se achită separat (în funcţie de tarifele companiei aeriene).
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 13 februarie – 21 februarie 2024

                  Tarif: 1095 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


13 februarie – 14 februarie 2024 || Iași – Otopeni – Dubai
Transfer autocar/minibus de la Iaşi la Otopeni. Ȋmbarcare pe zborul companiei FlyDubai, cu destinaţia Dubai (decolare la ora locală 0345, sosire în Dubai la ora locală 1040). Transfer la hotel.
Cazare în Dubai – hotel 4****.

 

14 februarie 20 februarie 2024 || Dubai
Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştilor sau excursii opționale.
Cazare în Dubai – hotel 4****.

 

20 februarie – 21 februarie 2024 || Dubai – Otopeni – Iași
Mic dejun. Dimineaţă timp liber la dispoziția turiștilor sau excursie opțională în Abu Dhabi. La ora 1900 transfer la aeroportul din Dubai, unde ne îmbarcăm pe zborul companiei FlyDubai cu destinația Otopeni (decolare la ora locală 2310 şi sosire în Otopeni la ora locală 245). Transfer autocar/minibus spre Iaşi.

14 februarie 2024 – Excursie opțională: Burj Khalifa At The Top etajul 124 + Dubai Mall (1800  – 2300).
Aveţi şansa să vizitaţi cea mai înaltă clădire din lume şi să admiraţi oraşul de la înălţime, din turnul Burj Khalifa. “At The Top” este localizat la etajul 124, la 650 m înălţime, unde priveliştea este fantastică şi veţi putea admira Dubai-ul, World Islands, Palm Islands şi chiar emiratele alăturate. Burj Khalifa a fost contruit cu scopul de a fi punct gravitaţional pentru noul Dubai Downtown şi cel mai mare shopping mall din lume – Dubai Mall. Arhitectul Adrian Smith din Chicago s-a inspirat pentru designul clădirii după forma unei flori de desert numită – Hymenocallis. Clădirea deţine 16 recorduri mondiale – de exemplu cea mai înaltă piscină, la etajul 76 sau cea mai înaltă moschee la etajul 158.
Tarif: ~65 euro/pers (transfer privat + bilet intrare Burj Khalifa etajul 124 non-prime).

 

15 februarie 2024 – Excursie opțională: Turul orașului Dubai + Miracle Garden (0900  – 1600).
În această excursie, descoperiți atât cu noul, cât și cu vechiul Dubai. Turul începe cu noile împrejurimi ale orașului Dubai, urmând apoi o plimbare de-a lungul micului golf Dubai. Continuăm pe străzile înguste ale Al Bastakiya, vechiul Dubai, și se continuă spre Al Fahidi Fort, care adăpostește Muzeul Dubai. De aici vom folosi Abra – barca tradițională ce traversează canalul ce desparte Dubaiul în zonele Deira și Bur Dubai, apoi descoperim bazarul de condimente, cu arome de mirodenii exotice, și bazarul de aur, cu 220 de vitrine strălucitoare. În partea a doua a vizitei vom vedea Miracle Garden, o grădină de 72000m2 înăuntru careia veți găsi peste 150 de milioane de flori și plante. Aceasta deține două recorduri mondiale: 2013 – cea mai mare grădină amenajată pe verticală, 2016 – cea mai mare sculptură florală din lume sub forma unui avion Airbus A380. Aici îl puteți vedea și pe faimosul caracter Disney: Mickey Mouse sub forma unei sculpturi de 18m înălțime compusă din peste 100000 de flori și plante care cântărește aproximativ 35 de tone.
Tarif: ~60 euro/pers (transport privat + ghid local + bilet intrare Miracle Garden).

 

16 februarie 2024 – Excursie opțională: The View of the Palm + Global Village (1400  – 2100).
The View of the Palm vă oferă o vedere panoramica 360 de grade asupra insulei Palm Jumeirah de la etajul 52 al Palm Tower, punctul de observație fiind situat la 240 metri înălțime.
Global Village, un proiect care îmbină culturile a 90 de țări într-un singur loc. În pavilioanele dedicate fiecărei țări puteți degusta mâncăruri specifice sau cumpăra diverse produse tradiționale. Aproape toate țările prezintă și câte un program artistic.
Tarif: ~70 euro/pers (transport privat + bilete intrare The View of the Palm + Global Village).

 

19 februarie 2024 – Excursie opțională: Jeep Safari + Croazieră Dubai Marina (1500  – 2200).
Vă oferim oportunitatea de a parcurge dunele de aur, de nisip din Deșertul Arabiei, cu jeep-uri special pregătite. Se face o oprire pentru a admira frumosul apus de soare, pentru câteva fotografii uluitoare și pentru reîmprospătare cu apă. Îmbarcare pe un vas tradițional Arabian. Urmează o croaziera de 1 oră 30 de minute în inima noului cartier Dubai Marina, pe canalele dintre zgârie-nori. Puteți admira cea mai nouă zonă a Dubaiului servind cina bufet la bordul vasului, ascultând muzică tradițională și admirând un program specific oriental. La ieșirea spre mare, puteți admira luminile strălucitoare ale Insulei Palmier.
Tarif: ~80 euro/pers (transport privat + croazieră + cină + băuturi non-alcoolice).

 

20 februarie 2024 – Excursie opțională: Turul orașului Abu Dhabi (0900  – 1600).
Vă propunem un tur de o zi la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, care se află la aproximativ 150 km sud-vest de Dubai. Pe drum, oprim la Ferrari World, un parc tematic destinat iubitorilor căluțului cabrat. Abu Dhabi este un exemplu de oraș modern, cu o zonă de cornișă denumită Manhattan-ul Orientului. O amintire din trecutul istoric este Al Husn Palace, renovat, care adăpostește acum Centrul de Documentare și Cercetare. O călătorie de-a lungul frumoasei cornișe oferă o vedere magnifică asupra orașului. Puteți face o fotografie de neuitat, la faimosul Emirates Palace Hotel de 6******, dar punctul culminant al vizitei este faimoasa Moschee Sheikh Zayed. Un popas la Marina Mall vă completează imaginea orașului capitală. În drumul de întoarcere în Dubai, puteți admira noile zone ale orașului – insulele Saadyiat și Yas.
Tarif: 60 euro/pers (transport privat + ghid local + rezervare intrare Sheikh Zayed Grand Mosque).
 
Tariful include:
 • Transport minibus/autocar Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Dubai – Otopeni (zbor direct) compania FlyDubai;
 • Bagaj de mână (maxim 7 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 38 cm x 20 cm);
 • Bagaj de cală (maxim 20 kg);
 • Transfer minibus/autocar aeroport – hotel – aeroport;
 • Cazare 6 nopţi în hotel 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 6 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice şi excursiile opţionale;
 • Taxă de oraş: ~15 euro/pers/sejur;
 • Abonament UNTOLD DUBAI perioada 15 februarie – 18 februarie 2024: de la 160 euro/pers;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 30 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 26 ianuarie – 29 ianuarie 2024

                  Tarif: 450 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


26 ianuarie 2024 || Iaşi – Bergamo – zona Milano
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Internaţional Iaşi pentru îmbarcare pe cursa WizzAir, cu destinaţia Bergamo (decolare la ora locală 1235, sosire în Bergamo la ora locală 1405). Transfer în Milano, unde admirăm: Castelul Sforzesco (exterior), Domul, Piața Opera “Scala” cu statuia lui Leonardo Da Vinci, Galeriile Vittorio Emanuele. Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în zona Milano – hotel 4****.

 

27 ianuarie 2024 || Milano – Seravalle – Cannes
Mic dejun. Dimineață ne deplasăm spre Serravalle, la McArthurGlen Designer Outlet pentru cumpărături, reduceri între 30%-70% (magazine: Adidas, Nike, Reebook, Armani, Baldinini, Barbour, Calvin Klein Jeans, Diesel, Escada, Golfino, Humanic, Liu Jo, Mango, Mexx, Mustang, Polo Ralph Lauren, Prada, Salamander, Stefanel, Timberland, Tommy Hilfinger, Trussardi Jeans, Tom Tailor, Van Laack etc (~3 ore). Următorul popas va fi la Cannes, unde ne plimbăm pe aleea vedetelor lângă Palais de Festival et de Congres. Sosim în Savona, unde avem timp liber.
Cazare în zona Cannes – hotel 3***.

 

28 ianuarie 2024 II Monte Carlo – Nice – zona Savona
Mic dejun. Ne îndreptam spre Principatul Monaco, unde opţional, participăm la un spectacol din cadrul Festivalului Internaţional de Circ de la Monte Carlo (spectacolul începe la ora 1030). Apoi, vom admira în Monte Carlo: Palatul Regal, Oceanograful şi Catedrala. Continuăm cu Nice, unde ne vom plimba pe Promenade des Anglais, puteţi admira Cazinoul şi Hotelul Negresco.
Cazare în zona Savona – hotel 4****.

 

29 ianuarie 2024 II Savona  – Bergamo – Iaşi
Mic dejun. Deplasare la aeroportul din Bergamo, pentru zborul WizzAir, cu destinația Iaşi (decolare din Bergamo la ora locală 1440 şi sosire în Iaşi la ora locală 1800).

Tariful include:
 • Bilet avion Iaşi – Bergamo – Iaşi (zbor direct) compania WizzAir;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • 1 bagaj de cală/persoană (bagajul merge în cala avionului), maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 23 cm (dimensiuni ce includ accesoriile: roţi, mânere, buzunare etc);
 • 1 bagaj de mâna mic suplimentar/persoană, dimensiuni maxime 40 x 30 x 20 cm (exemplu: poşetă, geantă laptop, rucsac etc.);
 • Transport cu autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 3 nopţi în hoteluri de 3***/4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 3 mic dejun;
 • Asistenta turistica din partea agentiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
 • Bilet spectacol Festivalul Internaţional de Circ Monte Carlo (categoria B): ~65 euro/pers;
 • Ghid local în Milano;
 • Taxe de oraş;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de Identitate sau Paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 30 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism. Pentru locuri preferenţiale în avion, acestea se achită separat (în funcţie de tarifele companiei aeriene).
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

                  Perioada: 17 februarie – 26 februarie 2024

                  Tarif: 1280 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


 17 februarie – 18 februarie 2024 || Iasi – Otopeni – Madeira (Funcha)
Transfer autocar/minibus de la Iaşi la Otopeni. Ȋmbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines, destinaţia Madeira – Funchal, cu escală în Viena (decolare din Otopeni la ora locală 0640, aterizare în Viena la ora locală 0720, apoi decolare din Viena la ora locală 0935 şi sosire în Funchal la ora locală 1325). Transfer la hotel. Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în zona Funchal – hotel 4****.

 

19 februarie – 24 februarie 2024 || Funchal
Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştilor sau va propunem cateva excursii pentru a descoperi insula.
Cazare în zona Funchal – hotel 4****.

 

25 februarie – 26 februarie 2024 || Funchal – Otopeni – Iasi
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Funchal pentru îmbarcare pe cursa Austrian Airlines cu destinația Otopeni, cu escală în Viena (decolare din Funchal la ora locală 1410, aterizare în Viena la ora locală 1940, apoi decolare din Viena la ora locală 2115 şi sosire în Otopeni la ora locală 2350). Transfer autocar de la Otopeni la Iaşi.

 Excursii optionale:
 • Tur de oraș (~4 ore)
Prima oprire va fi la „Catedrala Se”, construită la comanda Regelui Manuel I, al Portugaliei, între anii 1493-1517, după care urmează Piața Primăriei și biserica lezuiților. Ȋn continuare vom merge la fabrica de vinuri „Oliveiras”, unde vom degusta renumitele vinuri de Madeira. După degustare, mergem pe cea mai comercializată stradă „Fernão de Ornelas”, vom vizita fabrica de broderie și veți putea observa diverse etape ale procesului de fabricație a celebrelor Broderii madeirense. Urmează vizitarea pieței locale „Mercado dos Lavradores” un loc mereu animat cu o ofertă de legume și fructe exotice, flori și obiecte meșteșugărești locale. Vom termina turul orașului cu o plimbare prin orașul vechi al Funchalului, pe strada Sfânta Maria.
 • Porto Moniz (~8 ore, prânzul inclus)
Prima oprire este la „Camara de Lobos”, un pitoresc sat pescăresc, care a fost pictat chiar de Winston Churchill. Vom urca până la punctul panoramic Cabo Girão (580m), unul dintre cele mai înalte promotorii din Europa. Continuăm de-a lungul coastei Vestice a insulei spre Ribeira Brava, care este cea mai veche localitate de pe insulă, din anul 1440. Urcăm prin Encumeada (1007m) și coborâm spre nordul insulei Madeira Sao Vicente, apoi continuăm spre cel mai vestic oraș Porto Moniz, cel mai mare centru turistic de pe coasta Nordică, care este renumit pentru piscinele naturale formate din rocile vulcanice și tot aici vom lua masa de prânz, la restaurantul „Orca”.
 • Monte – Grădina tropicală (~4 ore)
Plecare cu telefericul până la Monte. Vom vizita parcul tropical „Monte Palace”, unul dintre cel mai frumoase parcuri din lume. Urmează vizitarea bisericii de la Monte, construită în sec. XVIII, în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al Imperiului Austro-Ungar. La întoarcere aveți șansa să coborâți 2 km cu o sanie împletită din răchită până în zona Livramento.
 • Camacha / Santana (~8 ore, prânzul inclus)
Prima oprire este în Camacha, una dintre cele mai mari așezări din interiorul insulei și centrul producției obiectelor din răchită. În continuare vom urca spre Pico de Areeiro (1810m), al III-lea cel mai înalt vârf de pe insulă. Următoarea oprire este la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi. După prânz mergem la Santana și la întoarcere în Funchal vom opri în Machico, oraș construit între mare și munte și locul în care au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în 1419.
 • Cină Tradițională la Restaurant Tipic Madeirense
Veți servi vin de Madeira, urmând „Espitada” mâncare tradițională. Veți asista la un spectacol cu dansuri tipice madeirense. După cină vom face o oprire pentru a admira panorama orașului Funchal. 

 Tariful include:
 • Transfer minibus/autocar Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Funchal – Otopeni (cu escală în Viena), compania Austrian Airlines;
 • Taxe de aeroport (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion);
 • Bagaj de cală maxim 23 kg;
 • Bagaj de mână maxim 8 kg, dimensiuni maxime 55 cm x 40 cm x 23 cm;
 • Cazare 7 nopţi în hotel 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 7 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

 Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice şi excursiile opţionale;
 • Taxe de oraş;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

 Acte necesare:
 • Carte de identitate sau paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

 IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

 

                  Perioada: 29 ianuarie – 5 februarie 2024

                  Tarif: 1580 euro (taxe de aeroport incluse)

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

 


 29 ianuarie – 30 ianuarie 2024 || Iași – Otopeni – Delhi
Transfer autocar/minibus de la Iaşi la Otopeni. Ȋmbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines, destinaţia Delhi, cu escală în Istanbul (decolare din Otopeni la ora locală 1500, aterizare în Istanbul la ora locală 1720, apoi decolare din Istanbul la ora locală 2050 şi sosire în Delhi la ora locală 0515). Bun venit în India! La sosirea pe Aeroportul Internațional Indira Gandhi, suntem întâmpinați de reprezentanții agenției locale. Delhi – capitala Indiei – este un oraş fascinant, cu complexități și discrepanțe, frumusețe și dinamism, unde trecutul co-există cu prezentul. Multe dinastii au condus de aici, iar orașul este bogat în arhitectură prin numeroasele sale monumente. Datorită locației sale, fiind poziționată pe malurile râului Yamuna, multe orașe s-au ridicat și prăbușit în ultimele cinci milenii. Vom servi micul dejun și în jur de ora 1100 vom intra la cazare. Timp liber pentru odihnă.
Cazare şi cină în Delhi – hotel 5*****.

 

31 ianuarie 2024 || Delhi – New Delhi
Mic dejun. Dimineață tur turistic al Vechiului Delhi. Turul include Fortul Roșu – eleganta cetate a lui Shah Jehan, facută din gresie roșie, care a fost construită în formă de octagon având dimensiunile de 900m pe 500m și înconjurată de un șanț adânc de 9 metri, ce a fost inițial alimentat de apele râului Yamuna. În apropierea fortului se găsește Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită deasemeni de Shah Jahan. Urmează apoi o plimbare interesantă prin celebrele bazaruri din Chandni Chowk, ce se află în vecinătatea celor doua monumente și vizitarea Memorialului Mahatma Gandhi – Raj Ghat. După-amiază tur al Noului Delhi. Vizităm Qutab Minar, un Turn al Victoriei care a fost construit în secolul 12 de Qutbuddin Aibak. În curtea sa spațioasă se găsește Stâlpul de Fier, care datează din secolul 4 d.Hr. și poartă o inscripție în Sanscrita în stilul Gupta. Stâlpul continuă să rămână o enigmă pentru oamenii de știință deoarece acesta nu a ruginit deloc de la construcția sa. În continuare, Mormântul lui Humayun – o construcție magnifică din gresie roșie și marmură albă, fiind unul din cele mai deosebite exemple de mormânt grădină, și un precursor al Taj Mahal-ului. Spațiile sale proporționate, domul dublu și eleganța rafinată sunt caracteristice ale stilului arhitectural Mughal. Mai vizităm Poarta Indiei, Memorialul Primului Razboi Mondial și drumul care duce de acolo la Rashtrapathi Bhawan – resedința președintelui Indiei, care este flancată de cladirile Parlamentului și Guvernului.
Cazare şi cină în Delhi – hotel 5*****.

 

1 februarie 2024 || Delhi – Jaipur
Mic dejun. Ne deplasăm spre Jaipur – capitala Rajasthan-ului. Aceasta este de culoare roz deshis – culoare asociată ospitalității în cultura Rajput. Acest Oraș Roz de basm cu palate, fortărețe așezate pe dealuri sterpe și bulevarde largi îl face să fie un oraș pitoresc. Timp liber la dispoziția turiștilor.
Cazare şi cină în Jaipur – hotel 5*****.

 

2 februarie 2024 || Jaipur
Mic dejun. Astăzi mergem în excursie la Fortul Amber, unde vom vizita Sala Fortului sau Jag Mandir, care este faimoasa Sheesh Mahal – o cameră cu patru pereţi și tavanul complet acoperite cu piese de oglindă strălucitoare, care au fost special importate din Belgia în acea perioadă. În continuare facem un tur al orașului Jaipur și vizităm Palatul Maharajanilor, fosta reședință regală, care a fost parțial transformat într-un muzeu. O porțiune mică este încă folosită de familia regală a Jaipur-ului. Una dintre marile atracții ale muzeului este Muzeul de Arme, ce găzduiește o gamă impresionantă de pistoale, săbii, puști. Mai târziu vizităm Jantar Mantar (Observatorul), care este cel mai mare observator făcut din marmură și piatră din lume, având 17 instrumente mari, multe dintre ele încă în stare de funcționare. Pe parcursul turului vom avea o sesiune scurtă de fotografii la Hawa Mahal – Palatul Vânturilor. Seara vizităm piețele locale.
Cazare şi cină în Jaipur – hotel 5*****.

 

3 februarie 2024 || Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Mic dejun. Transfer către Agra cu vizită la Fatehpur Sikri. Fatehpur Sikri este la 38 km distanță față de Agra și este adesea numită capitala abandonată Moghul. Această capitală datând din secolul 16 a împăratului Moghul Akbar este un complex de forturi, palate și moschei, construite în gresie. Acest oraș a trebuit să fie abandonat datorită lipsei de apă. Mormântul de marmură albă a lui Sheikh Salim Cristi, consilierul spiritual al lui Akbar, apare acum ca loc musulman de pelerinaj. Agra este faimos ca fiind casa uneia dintre cele Șapte Minuni ale Lumii – Taj Mahal-ul. Splendoarea arhitecturală a mausoleurilor, fortului și a palatelor din Agra, este o amintire vie a opulenței legendarului Imperiu Mughal. Agra a fost capitala imperiului pentru aproape o suta de ani începând cu 1564. Un oraș plăcut, cu un ritm relativ ușor, Agra este cunoscut pentru superbele încrustații în marmură și talc ale artizanilor, talentul fiind transmis ereditar. Orașul este deasemenea renumit pentru covoarele sale, broderiile în fir de aur și pantofii de piele.
Cazare şi cină în Agra – hotel 5*****.

 

4 februarie 2024 || Agra – Delhi
Mic dejun. Astăzi facem o plimbare cu Tonga vizităm  monumente istorice și Taj Mahal-ului. Plimbările cu Tonga vă vor duce la cel mai frumos monument din lume. Taj Mahal – Monumentul Dragostei, care a fost construit la jumătatea secolului al 17-lea de împăratul Moghul Shah Jehan pentru soția sa Mumtaz Mahal. Terminat în 1652, meșteșugari din Persia, Turcia, Franța și Italia și alți 20.000 de muncitori au lucrat 22 de ani pentru a construi acest edificiu. Marmura a fost adusă din Makrana, în apropiere de Jodhpur și pietre prețioase încluzând onix, ametist, malachit, lazulit, jad, cristal și sidef au fost transportate până în Agra din Persia, Rusia, Afghanistan, Tibet, China și Oceanul Indian.  Vizităm Fortul Agra, construit de trei împărați Mughal, primul fiind Akbar cel Mare în 1565 d. Hr., care este o capodoperă datorită design-ului său și modul în care a fost construit. În cadrul fortului se găsesc numeroase clădiri deosebite incluzând Moti Masjid, Palatul lui Jahangir, Khaas Mahal și Sheesh Mahal-ul, Diwane-i-Am, Diwane-i-Khas și Musamman Burj, unde împăratul Shah Jahan, al cincilea împărat Mughal, a murit ca prizonier. Transfer spre Delhi.
Cazare şi cină în Delhi – hotel 5*****.

 

5 februarie 2024 || Delhi – Otopeni – Iași
Dimineață devreme ne deplasăm spre aeroport pentru îmbarcare compania Turkish Airlines cu destinația Otopeni via Istanbul (decolare la ora locală 0655, sosire în Istanbul la ora locală 1130 , apoi decolare din Istanbul ora locală 1355, sosire în Otopeni la ora locală 1410). Transfer autocar/minibus de la Otopeni la Iaşi.

 Tariful include:
 • Transfer minibus/autocar Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Istanbul – Delhi – Istanbul – Otopeni (zbor cu escală), compania Turkish Airlines;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • Bagaj de cală maxim 23 kg;
 • Bagaj de mână maxim 8 kg, dimensiuni maxime 55 cm x 40 cm x 23 cm;
 • Transport cu autocar/minibus, dotat cu aer condiţionat;
 • Cazare 6 nopți în hoteluri 5*****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • Mic dejun şi cină conform programului;
 • Tururile şi vizitele menţionate în program;
 • Plimbare cu Tonga și Ricşa;
 • Ghizi locali;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

 Tariful nu include:   
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Taxă de viză: ~50 €/pers;
 • Intrările la alte obiectivele turistice şi opţionale (alte vizite decât cele menţionate la serviciile incluse);
 • Bacşiş (obligatoriu în India) pentru ghizi şi şoferi (nu şi pentru bagajişti): ~40 €/pers;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

 Acte necesare:
 • Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

 IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 20 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 20 persoane, tariful se recalculează.
 • Acest program nu este recomandat persoanelor pretenţioase şi care nu se pot adapta la diferenţele culinare, sociale şi de cultură pe care le vom întȃlni în India.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Locurile în avion se alocă aleatoriu de către compania aeriană şi nu de către Agenţia Marion Turism.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.

 

 

 

                  Perioada: 4 martie – 12 martie 2024

                  Tarif: 1580 euro (taxe de aeroport incluse)

                            Supliment cameră dublă cu paturi separate: 100 euro/pers

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 


4 marite – 5 martie 2024 || Iași – Otopeni – New York
Transfer autocar/minibus de la Iaşi la Otopeni. Ȋmbarcare pe zborul companiei Air France, destinaţia New York, cu escală în Paris (decolare din Otopeni la ora locală 0600, aterizare în Paris la ora locală 0840, apoi decolare din Paris la ora locală 1030 şi sosire în New York la ora locală 1255). Transfer la hotel.
Cazare în New York – hotel 4****.

 

6 martie 2024 || New York
Timp liber la dispoziţia turiştilor sau opţional – întâlnire cu ghidul local pentru a începe turul (pietonal și cu mijloace de transport în comun) celui mai cosmopolit şi controversat oraș din lume, unul dintre centrele financiare internaționale, orașul unde contrastele diverselor culturi formează un caleidoscop unic. Admirăm: Centrul Rockerfeller, Fifth Avenue, Broadway, Hudson Yards, The Highline, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero (locul unde au fost Turnurile Gemene), traversăm cu vaporașul către Staten Island pentru a admira Statuia Libertăţii, simbol al New Yorkului şi orașul de pe malul celălalt al East River.
Cazare în New York – hotel 4****.

 

7 martie 2024 || Excursie opţională – Philadelphia
Pentru această zi, vă propunem o excursie opţională la Philadelphia. Ne deplasăm şi vizităm Philadelphia cu ghidul local, leagănul națiunii americane. Începem cu un tur în centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptată Declarația de Independență (1776) şi a început redactarea Constituţiei Statelor Unite. De asemenea, vom avea ocazia să vedem Clopotul Libertăţii, vechea Primărie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche stradă din Philadelphia, cu case din sec. XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. După tur, vom avea o pauză de prânz și după ne vom întoarce în New York.
Cazare în New York – hotel 4****.

 

8 martie 2024 || Excursie opţională – New York by night
Timp liber la dispoziţia turiştilor. Seara, ca orice oraș important, New York-ul are farmecul lui aparte și noaptea. Vă propunem o excursie opţională, New York by night, în care vom explora pietonal și cu mijloace de transport în comun zona Williamsburg, parcul Domino, Dumbo și o plimbare pe Podul Brooklyn.
Cazare în New York – hotel 4****.

 

9 martie 2024 || Excursie opțională – Washington
Pentru această zi, vă propunem o excursie opţională la Washington. Ne trezim de dimineață pentru a pleca spre capitala Statelor Unite ale Americii încă din anul 1790, Washingtonul este inima experienței americane. Aici s-a scris istoria și s-au luat cele mai importante decizii, aici au trăit și au murit președinți si aici este casa spirituală a tuturor americanilor. Arhitectura orașului Washington este foarte variată. Șase dintre primele 10 clădiri din topul „America’s Favorite Architecture” din 2007 se află în Districtul Columbia: Casa Albă, Catedrala Națională din Washington, Capitoliul Statelor Unite, Monumentul lui Lincoln şi Memorialul victimelor . Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic și modern sunt toate reflectate printre cele șase structuri şi multe alte edificii importante din Washington. Descoperim toate acestea într-un tur de oraș cu ghid local. Seara, revenim în New York.
Cazare în New York – hotel 4****.

 

10 martie 2024 || Shopping in New York
Timp liber la dispoziția turiştilor. Ce ar însemna o călătorie la New York fără cumpărături? Din fericire, New York este una din capitalele lumii ca destinație de cumpărături, oferind atât ultimele modele în materie de modă, cât și modele retro. Mergeți la Saks pe 5th Avenue pentru stilul trendy sau la Tribeca, Soho şi Greenwich Village pentru a găsi cei mai buni designeri și magazine cu oferte. Viaţa de noapte a New York-ului oferă atât de mult, încât este greu de descris. Cea mai cunoscută zonă pentru baruri și cluburi este, desigur, Broadway. În acest oraș, orice seară este la fel de bogată în evenimente ca sâmbătă seara, o experiență spectaculoasă.
Cazare în New York – hotel 4****.

 

11 martie – 12 martie 2024 || New York – Otopeni – Iaşi
Timp liber la dispoziția turiştilor. Transfer la aeroportul din New York pentru îmbarcare pe zborul companiei Air France spre Otopeni, cu escală în Paris (decolare din New York pe 12 martie 2024 la ora locală 0030, aterizare în Paris la ora locală 1240, apoi decolare din Paris la ora locală 1815  şi sosire în Otopeni la ora locală 2205). Transfer minibus/autocar de la Otopeni la Iaşi.

Tariful include:
 • Transfer minibus/autocar Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Paris – New York – Paris – Otopeni (zbor cu escală), compania Air France;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • Bagaj de cală maxim 23 kg;
 • Bagaj de mână maxim 10 kg, dimensiuni maxime 55 x 35 x 25cm;
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • Cazare 6 nopți în hotel 4****, camere cu pat matrimonial (pentru camere cu 2 paturi se platește un supliment de 100 euro/persoană/excursie), baie proprie, tv;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Biletul pentru transportul public în comun în New York pentru perioada excursiei (~34 dolari/ persoană);
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.
 • Taxă de viză: ~185 dolari/persoană (echivalentul in lei, se achită personal de către turist, la orice sucursală a băncii Transilvania);
 • Taxă asistenţă şi procesare pentru viză: 20 euro/persoană (se achită la agenție la înscriere).

Optionale (minim 20 persoane):
 • Tur de oraş New York (pietonal și cu mijloace de transport în comun, ghid local, bacşiş pentru ghidul local): ~50 dolari/persoană (minim 20 persoane);
 • New York-ul by night (pietonal și cu mijloace de transport în comun, ghid local, bacşiş pentru ghidul local şi şofer): ~50 dolari/persoană (minim 20 persoane);
 • Excursie la Washington (transport New York – Washington – New York cursă de linie, transport minibus Washington, ghid local, bacşiş pentru ghidul local şi şofer): ~195 dolari/persoană (minim 20 persoane);
 • Excursie la Philadelphia (transport New York – Philadelphia – New York cursă de linie, transport minibus Philadelphia, ghid local, bacşiş pentru ghidul local şi şofer): ~160 dolari/persoană (minim 20 persoane).

Acte necesare:
 • Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 30 persoane, tariful se recalculează.
 • Turul în New York se va efectua pietonal și cu mijloace de transport în comun (metrou, autobuze locale).
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.
 • În caz de refuz de viză cu mai mult de 60 de zile înainte de plecare nu se percep penalizări. Recomandăm ca înscrierile să se facă în timp util astfel încat să se obţină viza cu mai mult de 60 de zile înainte de data plecării.

CONDIȚIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBȚINEREA VIZEI: penalizare 100%.

Acte şi condiţii necesare aplicării pentru viză:
 • Paşaport SIMPLU sau ELECTRONIC valabil minim 6 luni de la data călătoriei (exclus paşaport temporar).
 • 1 fotografie color pe fond alb recentă (ultimele 6 luni) în format digital JPEG maxim 240KB (format tip SUA).
 • Adeverinţă de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului/talon de pensie în original din ultimele 6 luni/carnet elev.
 • Copii ale actelor de proprietate (casă, maşină, teren etc.).
 • În cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil.
 • Extras de cont personal.
 • Copie carte de identitate.
 • Original şi copie certificat căsătorie, certificat naştere, certificat deces (după caz).
 • Original şi copie paşaport vechi (daca aţi avut viză de SUA).
 • Pentru minorii cu vârsta sub 16 ani neîmpliniţi, unul din părinţi sau tutorele legal trebuie să completeze şi să semneze formularul DS-160 în numele copilului. Toţi solicitanţii de viză cu vârste sub 18 ani trebuie să prezinte certificatul de naştere în original. Dacă numai unul dintre părinţi se prezintă la interviu, este necesară prezentarea unei procuri notariale din partea celuilalt părinte, prin care îşi exprimă acordul ca minorul să efectueze călătoria în Statele Unite ale Americii sau o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, în original, prin care este stabilită custodia minorului.
 • Formular DS – 160 completat de către turist.
 • Taxă de viză – 185 dolari/persoană (echivalentul în lei se plăteşte personal la orice sucursală Transilvania în baza chitanţei eliberate de către Ambasada SUA. Pentru emiterea chitanţei vă rugăm să accesaţi  http://ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp#options.
 • Taxă de viză şi taxa de asistenta si procesare a vizei nu sunt rambursabile.
 • Prezenţa personală la Consulatul SUA (este obligatorie), în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie).
 • Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu pe acest program, în funcţie de actele prezentate.

12Next