Ţara Haţegului

 

 

                  Perioada: 12 august – 16 august 2024   

                  Tarif: 899 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Cheile Bicazului – Lacu Roşu – Blaj – Hațeg
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Iaşi – Cheile Bicazului, zonă geografică deosebit de pitorească situată în partea centrală a Munților Hășmaș – Lacu Roşu. Ne vom opri la Blaj, oraş numit “Mica Romă”,  pentru a admira: Câmpia Libertăţii, (Marea Adunare Națională din mai 1848 este momentul în care peste 40.000 de români din întreaga regiune transilvăneană s-au adunat pe Câmpia Libertății și au strigat : „Noi vrem să ne unim cu țara”), Castelul Arhiepiscopal (cea mai veche clădire din Blaj), Catedrala Greco-Catolică Sf. Treime (primul edificiu construit în stil baroc din mediul românesc, are cel mai mare iconostas din ţară), Primăria, Palatul Cultural, Casa Timotei Cipariu, Parcul Piaţa de la 1848 (proiectat de către arhitectul vienez Martinelli), Parcul şi stejarul Avram Iancu (cu o vechime de 600 de ani, stejarul este un exemplar aproape unic din această specie, în țară, dar și cel mai cunoscut monument al naturii din municipiul Blaj). Seara, sosire în Hațeg.
Cazare în Hațeg – vilă 3***.

 

Ziua 2 || Mănăstirea Prislop – Castelul Huniazilor – I Giardini di Zoe – Cetatea Devei
Mic dejun. Ne deplasăm spre Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Următoarea oprire va fi la Castelul Huniazilor. Fortificaţia este datată în secolele XIV-XV, iar unul dintre cei mai renumiţi proprietari a fost Iancu de Hunedoara, marele apărător al creştinismului în faţa invaziei otomane. Castelul lui Iancu se întinde pe 7.000 metri pătraţi, suprafaţă ce include cele 42 de încăperi, două terase şi două poduri. Legenda Fântânii sau Legenda Corbului sunt două dintre ecourile care se mai plimbă şi astăzi pe coridoarele castelului, alături de muzica medievală cântată la vibrafon de maestrul Giovanni. Capela, piesele de mobilier în stil eclectic din Camera Domniţelor, Sala Dietei sau muzeul găzduit în Sala Cavalerilor reprezintă câteva dintre numeroasele atracţii ale castelului. Turnul Nou de Poartă, Turnul Toboşarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri „de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcătuiesc împreună povestea unei construcţii în permanenţă adaptată curentelor care s-au înlănţuit de-a lungul celor şapte secole. Admirăm I Giardini di Zoe! Nu, nu suntem în Toscana, ci în satul Banpotoc din România. Grădina a fost gândită și creată cu pasiune de Giovanni Salvatelli, iar rezultatul a fost o grădina renascentistă. Ne îndreptăm spre Cetatea Devei (urcarea se face cu telecabina), clădirea Magna Curia sau Palatul Bethlen – un valoros monument de arhitectură civilă. De ea se leagă mai multe evenimente istorice, căci aici s-au ținut mai multe diete ale Transilvaniei, fiind, de asemenea, și reședință nobiliară. Edificiul, cu proporții de palat, a fost cuprins odinioară în interiorul fortăreței printr-un zid înconjurător care-l despărțea de restul localității. Admirăm casa doctorului Petru Groza, realizată de Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă, Catedrala ortodoxă Sfântul Nicolae, ridicată la 1861 la iniţiativa lui Andrei Şaguna. Ne plimbăm pe Aleea Campioanelor la gimnastică. Seara, revenim în Hațeg.
Cazare în Hațeg – vilă 3***.

 

Ziua 3 || Peşteana – Ulpia Traiana Sarmizegetusa – Mănăstirea Colţ – Sântamaria Orlea
Mic dejun. Ne deplasam la Peşteana, pentru a admira ceva inedit, Muzeul Satului Hațegan şi Biserica Ortodoxă. Continuăm cu un obiectiv, la fel de interesant – Pieptănuşi decoraţi cu Pomul Vieţii, sobe purtând marca unui zeu neştiut al focului, costume populare, blănuri de tot soiul, ceramică, ustensile de bucătărie, cărţile de tarot ale unei ţigănci, dar şi un sarcofag roman. Toate pot fi văzute de turiştii care ajung la Peşteana şi care vor să vadă cum trăiau haţeganii odinioară. Proprietarul colecţiei este Anton Socaci, cunoscut printre voluntarii de la Geoparc cu numele de „nenea Antonică”. A „cules”, ani la rând, toate minunăţiile de pe lume de la peşterenii care aruncau lucrurile vechi, aparent nefolositoare şi lipsite de valoare. Astăzi, casa veche cu fântână la poartă, care s-ar fi prăbuşit dacă Anton Socaci n-ar fi luat-o în grijă, este o mică bijuterie a satului de altădată. Ne oprim apoi la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, construită în anii 108-110. Prin Ulpia Traiana trecea drumul imperial care venea de la Dunăre și făcea legătura cu nordul provinciei. Apoi, vizităm Mănăstirea Colţ (mănăstirea şi cetatea Colţ sunt înconjurate de fascinante povestiri şi un mister aparte. Castelul, subiect al romanului „Castelul din Carpaţi” al lui Jules Verne, avea rol de refugiu, a fost construit în jurul anului 1280. Biserica şi Cetatea aparţin Familiei Cândeştilor. Biserica a fost construită la începutul secolului al XIV-lea, între anii 1310-1315 şi se remarcă din două elemente deosebite: în primul rând prin amplasarea unui turn peste altar şi apoi prin resturile de pictură murală din interior. Ultimul obiectiv din această zi va fi la Sântamaria – Orlea, cea mai mare biserică medievală din Ţara Haţegului.
Cazare în Hațeg – vilă 3***.

 

Ziua 4 || Densuş – Casa Vulcanilor din Densuş – Cetatea Mălăieşti – Cascada Lolaia
Mic dejun. Primul obiectiv al zilei va fi Biserica de piatră de la Densuş, lăcaşul de cult ridicat iniţial în secolul VII, închinat zeului Marte, templu transformat în biserică şi poartă hramul Sf. Nicolae. Apoi vizităm Casa Vulcanilor din Densuş, care face parte din Complexul Geoparcului Dinozaurilor, aflat în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Apoi, continuăm vizita cu Cetatea Mălăieşti, iar după amiază continuăm cu o plimbare în Parcul Naţional Retezat, pentru a admira Cascada Lolaia, situată la o altitudine de 1050 m.
Cazare în Hațeg – vilă 3***.

 

Ziua 5 || Hațeg – Cetatea Făgăraṣ – Iaşi
Mic dejun. În drumul spre casă, ne vom opri pentru a vizita Cetatea Făgăraṣ, complex feudal, a cărui construcție a început la sfârșitul secolului al XIV-lea și se continuă, prin adaugări successive; până la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificație din lemn, înconjurată cu un șanț și val de pământ, atestată arheologic pentru secolul al XII-lea. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 4 nopti în vilă 3***, cameră cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 4 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioade: 8 august – 9 august

                                    26 octombrie – 27 octombrie 2024  

                  Tarif: 599 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!


Ziua 1 || Iaṣi – Târgu Secuiesc – Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoṣ
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Roman – Bacău – Oneṣti – Pasul Oituz – Târgu Secuiesc. Ne continuăm călătoria spre Lacul Sfânta Ana, care este una dintre cele mai importante atracţii naturale ale Ţinutului Secuiesc, fiind unicul lac din Europa Central – Estică format pe fundul craterului unui vulcan stins. Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 de metri. Apoi, vizităm Tinovul Mohoṣ – rezervaţia naturală se află într-unul dintre craterele Masivului Ciomatu – prelungirea extrem sudică a lanțului vulcanic al Munților Harghitei, în sud –   vestul satului Lăzărești și imediat în apropierea Lacului Sfânta Ana. Deplasarea în rezervație se face numai în grupuri, pe o pasarelă de lemn care duce la două dintre ochiurile de apă care au mai rămas din vechiul lac și în prezența unui ghid desemnat. Sosim în staţiunea Băile Tuṣnad, unde vom avea timp liber.
Cazare şi cină în Băile Tuṣnad – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Băile Tuṣnad – Târgu Secuiesc – Iaṣi
Mic dejun. La ora 1200 ne îndreptăm spre Târgu Secuiesc, unde vizităm Muzeul Breslelor Incze László. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. În cursul serii, sosim în Iaṣi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 1 noapte în hotel 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 1 mic dejun;
 • 1 cină;
 • Acces la zona spa (piscină interioară, saună şi jacuzzi);
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

                  Perioade: 30 iulie – 4 august 

                                    27 august – 1 septembrie 

                                    1 octombrie – 6 octombrie 2024  

                  Tarif: 1400 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta! 


Ziua 1 || Iaşi – Oradea
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea „Cinema Victoria” spre Oradea, unde vom ajunge în cursul serii.
Cazare în Oradea – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Oradea
Mic dejun. Ȋncepem vizita cu un tur pietonal ce va cuprinde: Cetatea Oradei, Catedrala Episcopala Ȋnvierea Domnului, parcul 1 Decembrie, centrul istoric, Piața Unirii, Palatul Vulturul Negru, Biserica cu Lună, Piața Regele Ferdinand, Complexul Baroc, Catedrala Romano-Catolică, Muzeul Țării Crişurilor. Toată ziua va fi dedicată oraşului Oradea (tur pietonal şi vizite la obiectivele turistice).
Cazare în Oradea – hotel 4****.

 

Ziua 3 || Peştera Meziad – Peştera Urşilor – Muzeul Etnografic Flutur din Chişcău
Mic dejun. Prima oprire va fi la Peștera Meziad vizitată şi de speologul Emil Racoviţă. Apoi, Peştera Urșilor, capodoperă a naturii, unicat în România şi Europa. Continuam cu vizita la Muzeul Etnografic Flutur din Chişcău.
Cazare în Vârtop – hotel 3***.

 

Ziua 4 || Roşia Montană – Casa Memorială Crişan – Țebea – Muzeul Aurului – Muzeul Mineral
Mic dejun. Dimineaţă devreme pornim spre Roşia Montană, localitate minieră veche de mai bine de 2000 de ani, situată în centrul Munţilor Apuseni. Vizităm Muzeul Mineritului – galeriile romane. Ne deplasăm pe ruta Abrud – Pasul Vulcan şi vizităm Casa Memorială Crişan, casa natală a conducătorului răscoalei țăranilor din Transilvania. Oprim la Țebea, la mormântul şi gorunul lui Horea (pe numele său real Vasile Nicola, unul dintre conducătorii răscoalei ţărăneşti din 1784). Continuăm cu Muzeul Aurului de la Brad (muzeul adăposteşte cea mai mare colecţie de piese din aur native din Europa). Ziua o încheiem cu Muzeul Mineral Toda din Crişcior, un adevărat colecționar pasionat de minerale, pe care le-a adunat într-un minunat muzeu.
Cazare în Vârtop – hotel 3***.

 

Ziua 5 || Mănăstirea Lupşa – Dealul cu Melci – Cascada Pişoaia – Mănăstirea AlbacPeştera Poarta lui Ionele
Mic dejun. Ȋncepem ziua cu vizitarea Mănăstirii Lupşa, una dintre cele mai vechi aşezări monahale de pe valea Arieşului. Admirăm: Dealul cu Melci și Cascada Pișoaia (două rezervaţii aflate pe teritoriul administrativ al comunei Vidra, în Munţii Apuseni). Cascada Pişoaia, cunoscută şi sub numele de Cascada Miresii, căderea de apă se realizează de la ~18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Dealul cu Melci, din punct de vedere geologic, reprezintă un conglomerat de gresii şi marne în care au fost încrustate zeci de specii de moluşte. Datorită presiunii şi a acţiunii timpului, în milioane de ani, bancuri imense de melci s-au pietrificat, rezultând rezervaţia din prezent. Continuăm cu Mănăstirea Albac, situată într-un loc pitoresc pe râul Arieş. Ultimul obiectiv al zilei va fi Peştera Poarta lui Ionele, situată în Parcul Natural Apuseni (este una dintre cele mai importante peșteri din Cheile Ordâncușii).
Cazare în Vârtop – hotel 3***.

 

Ziua 6 || Vârtop – Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie din Topliţa – Iaşi
Mic dejun. Vizităm Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie din Topliţa, de la poalele munţilor Călimani, care a fost fondată în 1928 de patriarhul Dr. Elie Miron Cristea. Fără îndoială, cea mai spectaculoasă şi valoroasă parte a complexului de clădiri este reprezentată de biserica monument a mănăstirii, aşa numita Biserică de la Stânceni, care a fost construită în 1847 şi mutată la Topliţa în 1910. Clădirea este o capodoperă de arhitecturii populare, cu soluţiile arhitecturale specifice ale meşterilor moldoveni, cu arcuri făcute din lemn. Intrarea în biserică, de tip portic, se află pe partea sudică, este decorată cu arcuri susţinute de coloane sculptate şi are deasupra un mic turnuleţ. Pereţii sanctuarului formează un pentagon, care este acoperit de un dom octogonal. Bolta naosului are formă semi-cilindrică, şi este aşezată pe o fundaţie de formă octogonală, care este lungită în direcţia dest-vest. Ne continuăm călătoria spre Iaşi, unde vom ajunge în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 5 nopţi în hoteluri 3***/4****, cameră cu pat dublu, baie proprie, tv;
 • 5 mic dejun;
 • Asistență turistică din partea agenţiei. 

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioade: 13 iulie – 14 iulie 

                                    26 octombrie – 27 octombrie 2024  

                  Tarif: 450 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Cheile Bicazului – Lacu Roşu – Salina Praid – Sighişoara
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea “Cinema Victoria” pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Piatra Neamţ. Facem o plimbare prin Cheile Bicazului, după care ne oprim la Lacu Roşu. Continuăm cu vizitarea Salinei Praid, cea mai mare din România. Ne oprim pentru o plimbare în Sovata. Seara, sosire în Sighişoara. Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în Sighişoara – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Sighișoara – Piatra Neamţ – Iaṣi
Mic dejun. Dimineaţă vizităm împreună cu ghidul local centrul vechi al oraşului Sighișoara, strada Cetăţii cu zidurile şi turnurile de apărare. Ne deplasăm spre Iaşi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport autocar 3***, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 1 noapte în hotel 4****, cameră cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 1 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 28 iunie – 30 iunie 2024   

                  Tarif: 695 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Cheile Bizacului – Lacu Roşu – Salina Praid – Sovata
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Piatra Neamţ. Facem o plimbare prin Cheile Bicazului, după care ne oprim la Lacu Roşu. Continuăm cu vizitarea Salinei Praid, cea mai mare din România. Sosim în Sovata, timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Sovata – hotel 3***.

 

Ziua 2 || Sovata
Mic dejun. Pentru această zi ne-am propus, opţional, o plimbare cu mocăniţa de ~2 ore, pe traseul Sovata – Câmpu Cetăţii ṣi retur. Traseul este de 14 km până la Câmpu Cetății (la 3 km de satul Câmpul Cetății). Linia îngustă de cale ferată a fost construită în anul 1915, în lungime de 82 km, dar a fost scoasă din funcțiune în anul 1995. Tronsonul a fost repus în circulație în scop turistic din anul 2011. Mocănița trece prin Sovata și Săcădat pană la Câmpu Cetății. Traseul face parte din fosta rută Târgu-Mureș – Praid inaugurată în anul 1912, folosită pană în anul 1997. Mocănița „Sovata” este una dintre cele 10 locomotive construite în anul 1949, la fabrica Chrzanowo din Polonia. Traseul trece prin pădurile din zona Sovata și prin câmpiile deschise. După-amiază, timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Sovata – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Sovata – Corund – Iaṣi
Mic dejun. Dimineaţă ne îndreptăm spre Corund, unde aflăm secretele olăritului. Odată ajunṣi într-un atelier de olărit, veţi înţelege imediat îndemânarea fantastică a meṣterilor ce transformă în doar câteva secunde lutul fără viaţă în obiecte atât de superbe cât ṣi utile, adevărate opere de artă populară, demne de toată admiraţia. Ne deplasăm spre Iaṣi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport cu autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hotel 3***, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenta turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 26 iunie – 27 iunie 2024   

                  Tarif: 375 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Bran – Predeal
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Roman – Bacău – Oneşti – Pasul Oituz – Târgu Secuiesc – Bran, unde vizitam celebrul Castel. Seara, sosire în Predeal.
Cazare în Predeal – hotel 3***.

 

Ziua 2 || Predeal – Buşteni (Babele & Sfinxul)
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Buşteni, opţional, puteţi urca cu telecabina pe platoul Bucegi şi admira Babele şi Sfinxul. Continuăm deplasarea către Târgul Secuiesc, unde vizităm Muzeul Breslelor Incze Laszlo. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. Ne continuăm călătoria spre Iaşi pe traseul Târgu Secuiesc – Pasul Oituz – Oneşti – Bacău – Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 1 noapte în hotel 3***, cameră cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 1 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice şi opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate ȋn programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

                  Perioade: 15 iulie – 17 iulie || 29 iulie – 31 iulie || 

                                   19 august – 21 august || 26 august – 28 august || 

                                   2 septembrie – 4 septembrie || 11 octombrie – 13 octombrie 2024  

                                     

                  Tarif: 599 lei  

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Nămăieşti – Piteşti
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea Cinema Victoria pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Bacău – Oneşti – Braşov – culoarul Rucăr-Bran, apoi ne oprim la Nămăieşti, pentru a vizita Casa Memorială „George Topârceanu” din Nămăești. Ne îndreptăm spre Piteşti.
Cazare în Piteşti – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Curtea de Argeş – Transfăgărăşan – Făgăraş
Mic dejun. Începem ziua cu Mănăstirea Curtea de Argeş, ctitoria lui Neagoe Basarab. Acesta a încredinţat construcţia mănăstirii legendarului meşter Manole, care între anii 1514 şi 1517, cu preţul propriei sale vieţi şi al vieţii soţiei sale, a realizat acest edificiu. În vecinătatea Mânăstirii Curtea de Argeș se află fântâna Meșterului Manole, renumitul constructor al ctitoriei lui Neagoe Basarab, eroul baladelor populare. Traseul continuă spre Lacul de acumulare Vidraru şi începe frumoasa călătorie pe Transfăgărăşan, traversăm cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş. Vom face opriri în cele mai pitoreşti locuri. Sosim în Făgăraş, timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în Făgăraş – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Şinca Veche – Hărman – Târgu Secuiesc – Iaşi
Mic dejun. Ȋncepem ziua cu „Templul Ursitelor” de la Şinca Veche – cunoscut pentru legendele şi misterul lăcaşului de cult săpat în piatra; loc de reculegere, de împlinire a dorinţelor bune, dar şi de fenomene paranormale – după părerea unora. Ȋn drumul spre casă, ne oprim în Hărman pentru a vizita Biserica Evanghelică Fortificată din Hărman. A fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este monument istoric. Următorul popas va fi Muzeul Breslelor Incze László. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. Ȋn cursul serii, sosim în Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hoteluri de 3***/4****, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

                 Perioade: 1 iulie – 6 iulie || 9 iulie – 14 iulie || 

                                  23 iulie – 28 iulie || 12 august – 17 august || 

                                  19 august – 24 august || 24 septembrie – 29 septembrie 2024  

                                     

                  Tarif: 1450 lei  

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Târgu Neamț  – Reghin – Târgu Mureș
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul: Târgu Neamț – Borsec – Reghin – Târgu Mureș. Vizităm Muzeul Memorial Mihail Sadoveanu, Mănăstirea Neamț (Ierusalimul Ortodoxiei Romane – Mănăstirea este atestată documentar în anul 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea). Din vechile construcții care au existat între zidurile Mănăstirii Neamț, astăzi, se mai regăsesc doar biserica lui Ștefan cel Mare și partea inferioară a turnului clopotniță zidit de Alexandru cel Bun. Clădirile care se află acum în incinta mănăstirii datează din perioada secolelor XVIII-XIX. Dintre atracțiile Mănăstirii, impresionant este Aghiazmatarul circular și Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, pictată în anul 665 în Israel, pe care domnitorul Alexandru cel Bun a primit-o în dar de la Împăratul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul. Vizităm împreună cu ghidul local centrul vechi al oraşului Târgu Mureș: Piața trandafirilor, Cetatea medievală cu Biserica Reformată Calvină, Scara Rákóczi – pictată cu motive tradiţionale în anul 2014, Palatul Baroc, Catedrala ortodoxă, Casa pe arcuri.
Cazare în Târgu Mureș – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Târgu Mureș – Alba Iulia
Mic dejun. Vizităm Salina Turda. Ne îndreptăm spre Alba Iulia. Începând cu ora 1600 tur pietonal împreună cu ghidul local, unde vizităm Cetatea Alba Carolina (Catedrala Ortodoxă unde, în 1922, au fost încoronaţi Maria şi Ferdinand ca regi ai României Mari), Catedrala Romano-Catolică, Sala Unirii, statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul).
Cazare în Alba Iulia – hotel 4****.

 

Ziua 3 || Mănăstirea Prislop – Densuș – Sarmizegetusa – Rudăria
Mic dejun. Dimineață devreme ne deplasăm spre Silvaşu de Sus (judeţul Hunedoara) pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Continuăm cu vizitarea Bisericii „Sfântul Nicolae” din Densuș, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din România, construită în secolul al XIII-lea, apoi Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Vizităm morile de apă cu ciutură de la Rudăria.
Cazare în zona Drobeta Turnu Severin / Băile Herculane – hotel 3***.

 

Ziua 4 || Cazanele Dunării – Târgu Jiu – Peştera Muierilor – Rânca
Mic dejun. Ne deplasăm în zona Orşova. Cazanele Dunării se afla la sud-vest şi nord-est de localitatea Dubova, între Valea Ogradena şi Ogaşul Turcului. În această zonă Dunărea străbate cea mai îngustă şi mai grandioasă zonă a Defileului Dunării, Cazanele Mari fiind despărţite de Cazanele Mici de bazinetul Dubova. Admirăm statuia lui Decebal, fiu al lui Scorillo şi succesor al lui Duras-Diurpaneus. Decebal (87-106) a ocupat tronul Daciei într-un moment în care tendinţele expansioniste ale Imperiului Roman, care-şi stabilise durabil frontiere pe linia Dunării, se accentuau rapid. Figura lui Decebal, sculptată în stâncă, este aşezată la vărsarea râului Mraconia în Dunăre. Este amplasată aici ca o replică a monumentului Tabula Traiana ce se află la câteva sute de metri în aval, pe ţărmul sârbesc al Dunării. Sculptura este înaltă de 55 m şi lată de 25 m. Apoi admirăm Ansamblul Monumental din Târgu Jiu (Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii). Ultimul obiectiv al zilei va fi Peştera Muierilor care şi-a căpătat denumirea de pe vremea războaielor deoarece era folosită pentru a adăposti femeile şi copiii. Este prima peşteră electrificată din România (1965) şi amenajată pentru vizitare. Această peşteră a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de râul Galbenul.
Cazare în Rânca – hotel 3***.

 

Ziua 5 || Transalpina – Sibiu – Făgăraș
Mic dejun. Începem aventura pe traseul Transalpina. Este cel mai înalt drum rutier nu doar din România, ci şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atingând altitudinea maximă de 2.145 m în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la nord la sud, fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului. Vom face opriri în cele mai pitoreşti locuri. Ne deplasăm spre Sibiu, unde admirăm: Piaţa Schiller, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Podul Minciunilor, Piaţa Huet, Biserica Evanghelică (exterior), Biserica Catolică, strada Mitropoliei, Catedrala Ortodoxă etc.
Cazare în Făgăraș – hotel 3***.

 

Ziua 6 || Făgăraș – Lacul Sfânta Ana – Iaşi
Mic dejun. Dimineaţă ne deplasăm spre Lacul Sfânta Ana după care ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 5 nopţi în hoteluri 3***/4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 5 mic dejun;
 • Asistență turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                   Perioade: 6 august – 11 august 2024

                                     17 septembrie – 22 septembrie 2024   

                                     8 octombrie – 13 octombrie 2024

                  Tarif: 1350 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Bacău –Timiṣoara
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Bacău – Oneşti – Braşov – Sibiu – Timişoara. Timp liber la dispoziţia turiṣtilor.
Cazare în Timişoara – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Timiṣoara – Drobeta Turnu Severin
Mic dejun. Împreună cu ghidul local, admirăm: Catedrala Ortodoxă, Piaţa Victoriei, Opera, Castelul Huniade, Piaţa Libertăţii, Bastionul Terezia, Casa cu axul de fier, Piaţa Unirii (Palatul Baroc – Muzeu de artă exterior), Domul Catolic.
Cazare în Drobeta Turnu Severin – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Kladovo – Cazanele Dunării (partea sârbească) – Donji Milanovac
Mic dejun. Ne deplasăm în Serbia, în frumosul orăṣel situat pe malul Dunării, Kladovo (biserica, debarcaderul, parcul, zona pietonală). Admirăm Cazanele Dunării de pe partea sârbească. Sosim la Donji Milanovac, unde vizităm Muzeul Lepenski Vir, unul din cele mai vechi situri arheologice din lume, cu o vechime de peste 9.000 ani.
Cazare în Drobeta Turnu Severin – hotel 3***.

 

Ziua 4 || Orṣova – Rudăria – Reṣita
Mic dejun. Dimineață ne deplasăm spre Orṣova, opţional, croazieră pe Dunăre. Cazanele Dunării se află la sud-vest şi nord-est de localitatea Dubova, între Valea Ogradena şi Ogaşul Turcului. În această zonă Dunărea străbate cea mai îngustă şi mai grandioasă zonă a Defileului Dunării, Cazanele Mari fiind despărţite de Cazanele Mici de bazinetul Dubova. Admirăm statuia lui Decebal, fiu al lui Scorillo şi succesor al lui Duras-Diurpaneus. Decebal (87-106) a ocupat tronul Daciei într-un moment în care tendinţele expansioniste ale Imperiului Roman, care-şi stabilise durabil frontiere pe linia Dunării, se accentuau rapid. Figura lui Decebal, sculptată în stâncă, este aşezată la vărsarea râului Mraconia în Dunăre. Este amplasată aici ca o replică a monumentului Tabula Traiana ce se află la câteva sute de metri în aval, pe ţărmul sârbesc al Dunării. Sculptura este înaltă de 55 m şi lată de 25 m. Apoi, admirăm Morile de Apă de la Rudăria, cele 22 de mori de la poalele Munţilor Almajului (vizităm două din ele). Sosim în Reṣiţa.
Cazare în Reşiţa – hotel 3***.

 

Ziua 5 || Reşiţa – Alba Iulia
Mic dejun. Vizităm Muzeul Locomotivelor cu Abur, unde sunt expuse 16 locomotive. Continuăm cu Muzeul Banatului Montan. Vizităm situl Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacică Sarmizegetusa. Timp liber la dispoziţia turiṣtilor în Alba Iulia.
Cazare în Alba Iulia – hotel 4****.

 

Ziua 6 || Alba Iulia – Iaṣi
Mic dejun. Ne continuăm călătoria spre Iaşi, unde sosim în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 5 nopţi în hoteluri 3***/4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • 5 mic dejun;
 • Asistență turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 29 august – 1 septembrie 2024   

                  Tarif: 1750 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iasi – Tulcea – Mila23
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea „Cinema Victoria”pe traseul Vaslui – Bârlad – Galați. Traversăm cu bacul de la Brăila la Tulcea. Ne îmbarcăm în bărcile private care ne vor duce spre Mila23, pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării – Canal 36, Gârla Sireasa, Gârla Şontea, Canalul Olguţa, Dunărea Veche – Sat Mila 23. Durata transferului este de ~2h.
Cazare ṣi cină în Mila23 – pensiune 3***.

 

Ziua 2 || Excursie pe lacuri
Micul dejun. Pornim ȋn excursia pe lacuri. Plecăm din Mila 23 spre lacurile din jur ȋn 2 ieşiri de ~4 ore, una de dimineaţă şi una seara. În funcţie de cotele apelor Dunării precum şi ȋn funcţie de informaţiile proaspete pe care le avem despre locurile pe care se hrănesc grupuri mari de păsări, vom alege traseul cel mai bun ȋn fiecare zi.
Cazare ṣi cină în Mila23 – pensiune 3***.

 

Ziua 3 || Excursie Pădurea şi Satul Letea
Mic dejun. Excursia la Letea este o zi a contrastelor, începând pe apa, se va trece prin zona deṣertică a Grindului Letea ṣi până la Pădurea Letea. Cu un traseu prin zona de Nord a Deltei Dunării, foarte aproape de colonia de pelicani Roṣca Buhaiova, cea mai mare colonie de pelicani comuni din lume, în cele ~2h până la Letea vom explora o zonă sălbatică, spectaculoasa. Din Satul Letea se va lua maṣina de safari ṣi se va merge la Pădurea Letea. Sunt ~7km din sat până la pădure, drum care vor fi parcurṣi cu maṣina, apoi se va merge pe jos ~30min, pe traseul aprobat de ARBDD. Veţi vedea punctele de larg interes, vă veţi putea plimba prin nisipul fin, apoi se va face întoarcerea în sat unde veţi putea lua masa de prânz (opţional) la o gospodărie locală, autentică, în care gazdele gătesc simplu ṣi tradiţional. După prânz, se va porni înapoi, pe lacuri, spre Mila23.
Cazare ṣi cină în Mila23 – pensiune 3***.

 

Ziua 4 || Mila23 – Tulcea – Iaṣi  
Mic dejun. Transferul spre Tulcea se va face în mare parte pe acelaṣi traseu ca ṣi la venire, cu o viteză mai mare decât în excursii. Este ultima parte a programului nostru ṣi păstram special pentru acum câteva locuri frumoase pe care dorim să le vedeţi pe drum. Debarcăm la acelaṣi ponton de la care am plecat, după care ne luăm rămas bun de la Delta Dunării. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar/minibus, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Transfer cu barca Tulcea – Mila23 – Tulcea;
 • Cazare 3 nopţi la pensiune 3***, ȋn cameră cu 2 paturi (la cerere 3 paturi);
 • 3 mic dejun;
 • 3 cine;
 • Excursie pe lacuri;
 • Excursie Pădurea şi Satul Letea;
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorităţi (ARBDD);
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 30 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • Barca cu care veţi merge ȋn Delta Dunării, este o barcă deschisă, dotată cu banchete cu spătar şi perne pentru un confort cât mai ridicat,  cu o foarte bună stabilitate şi siguranţă. Cu această barcă nu se cară peşte, este foarte curată şi este folosită numai pentru turism. Fiecare persoană din barcă va primi o vestă de salvare.
 • Echipament personal necesar: pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă, pălărie de soare (nu şapcă), ochelari de soare, jachetă, pelerină de ploaie, aparatul de fotografiat.

12Next