Pelerinaj la Prislop (Mormântul Părintelui Arsenie Boca) – TRASEU NOU

 

 

                  – TRASEU NOU –

                  Perioada: 5 noiembrie – 7 noiembrie 2021

                  Tarif: 375 lei 

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


5 noiembrie 2021 || Iaşi – Lacu Roşu – Mănăstirea Recea – Haţeg
Ora 0630 plecare din Iaşi, din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Iaşi – Cheile Bicazului,  zonă geografică deosebit de pitorească situată în partea centrală a Munților Hășmaș – Lacu Roşu. Mănăstirea Recea a fost întemeiată în octombrie 1991 de către maica stareță stavrofora Cristina (Chichernea) și părintele arhimandrit Ioan Iovan, cu binecuvântarea arhiepiscopului Andrei (Andreicuț) al Clujului de Alba Iulia. Obștea de maici a început în condiții grele de viețuire, dar au finalizat clădirile administrative în noiembrie-decembrie 1991. În anul 1992 s-a construit o clopotniță și un altar din cărămidă utilizabil în sezonul cald. Arhitectura ansamblului monahal de la Recea are un caracter rustic românesc, preluând canoanele arhitecturale ale mănăstirilor din zona subcarpatică a Munteniei și ale celor din centrul și nordul Moldovei, cu influențe bizantine și brâncovenești.
Cazare în Haţeg – hotel/vilă 3***.

 

6 noiembrie 2021 || Mănăstirea Prislop – Mănăstirea Densuş – Mănăstirea Peşteană – Muzeul Satului Hațegan – Sâmbăta de Sus
Mic dejun. Ne deplasăm spre Silvaşu de Sus pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Continuăm cu Biserica de piatra de la Densuş, lăcaşul de cult ridicat iniţial în secolul VII, închinat zeului Marte, templu transformat în biserica şi poartă hramul Sf. Nicolae. Ne oprim la Peşteana, pentru a admira ceva inedit. Cinci lucrări de mari dimensiuni, realizate în aer liber, din elemente naturale (piatră, lemn şi lut) sunt amplasate în diferite locuri de pe teritoriul comunei, ţinând cont de specificul istoric, geologic, natural şi emoţional al locului. Continuăm cu un obiectiv, la fel de interesant – Pieptănuşi decoraţi cu Pomul Vieţii, sobe purtând marca unui zeu neştiut al focului, costume populare, blănuri de tot soiul, ceramică, ustensile de bucătărie, cărţile de tarot ale unei ţigănci, dar şi un sarcofag roman. Toate pot fi văzute de turiştii care ajung la Peşteana şi care vor să vadă cum trăiau haţeganii odinioară. Proprietarul colecţiei este Anton Socaci, cunoscut printre voluntarii de la Geoparc cu numele de „nenea Antonică”. A „cules”, ani la rând, toate minunăţiile de pe lume de la peşterenii care aruncau lucrurile vechi, aparent nefolositoare şi lipsite de valoare. Astăzi, casa veche cu fântână la poartă, care s-ar fi prăbuşit dacă Anton Socaci n-ar fi luat-o în grijă, este o mică bijuterie a satului de altădată. Vizităm Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, situată la poalele Munţilor Făgăraş. Mănăstirea este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt locaş.
Cazare în Făgăraş – hotel 3***.

 

7 noiembrie 2021 || Braşov – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Braşov, unde vom face o plimbare cu telecabina pe Tâmpa, telecabină ce face legătura dintre orașul situat la poalele Tâmpei și vârful masivului. Aceasta parcurge zilnic traseul cu o lungime totala de 573 de metri, iar o călătorie durează mai puțin de 3 minute. Din vârful masivului se poate admira priveliștea panoramică a orașului Brașov. Timp liber în centrul oraşului. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopti în hoteluri/vilă 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  – TRASEU NOU –

                  Perioada: 29 octombrie – 31 octombrie 2021

                  Tarif: 450 lei 

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


29 octombrie 2021 || Iaşi – Cascada Cailor – Moara lui Mecleş Săcel – Muzeul Țărăncii Române
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul Târgu Frumos – Paşcani – Gura Humorului – Borşa. Admirăm Cascada Cailor, cea mai mare cascadă din România, cu cea mai înaltă cădere de apă (pentru a ajunge la cascadă, se va folosi telescaunul). Moara lui Mecleş datează din 1890 şi este compusă dintr-o vâltoare şi moară propriu-zisă care macină mălai. Continuăm cu Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești care este o casă tradițională veche, constrută din lemn între 1720 – 1721. Veți recunoaște de departe poarta impunătoare sculptată, figurile încremenite ale femeilor care stau în așteptare în curte și pomul cu oale – simbol că acolo s-ar afla o fată de măritat. În casă a locuit până la moarte gazda Ileana Chișului (74 de ani). Deși era femeie faină, se zice că a rămas nemăritată pentru că bărbatul ei nu s-a născut; așa că oala roșie stă și azi în curte în vârful pomului cu oale. Muzeul și-a deschis poarta către vizitatori în 2001, după moartea Ilenei Chișului. Transformarea casei în muzeu a fost inițiativa culegătorului de folclor și a scriitorului Nicoară Timiș, rudă cu gazda casei. El s-a împotrivit tuturor ca această casă să fie dărâmată, salvând astfel în centrul Dragomireștiului cea mai reprezentativă casă tradițională românească în care femeia a fost o adevărată găzdoaie, generație după generație.
Cazare în Sighetu Marmatiei – hotel 3***.

 

30 octombrie 2021 || Cimitirul Vesel – Casa olarului Daniel Leş – Baia Mare – Biserica Rogoz UNESCO – Mănăstirea Rohia
Mic dejun. Pornim dis-de-dimineaţă spre Cimitirul Vesel, după care mergem pe Valea Marei, traversăm Pasul Gutâi şi ne îndreptăm spre Baia Sprie, unde vom vizita Casa Olarului Daniel Leş, „ultimul dac liber”, unde vom avea o demostraţie de olărit. Pornim spre Baia Mare, unde vom face un tur de oraş pietonal în zona centrală, apoi ne vom îndrepta spre Țara Lăpuşului unde vom vizita biserica de lemn Rogoz, construcţie din lemn de la 1663 şi aflată, de asemenea, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Continuăm cu Mănăstirea Rohia, printre valoroasele monumente bisericeşti şi de artă religioasă, care atrag admiraţia şi preţuirea vizitatorilor din ţară şi de peste hotare, un loc de frunte îl ocupă şi Mănăstirea „Sfânta Ana” – Rohia, din „Ţara Lapuşului”. Aşezată într-un cadru pitoresc, pe coama unui deal, în mijlocul unei păduri de fag şi de stejar, Mănăstirea Rohia constituie locul privilegiat al căutătorilor de linişte şi reconfortare sufletească, al iubitorilor de frumos artistic şi natural.
Cazare în Sighetu Marmatiei – hotel 3***.

 

31 octombrie 2021 || Sighetu Marmației – Memorialul Sighet – Muzeul Etnografic al Maramureşului – Mănăstirea Bârsana
Mic dejun. Incepem cu un tur pietonal în Sighetu Marmației unde vom vedea Biserica Reformată, Curtea Veche, Casa Memorială Ioan Mihaly de Apşa, Muzeul Maramureşeului, Parcul Central, Muzeul Etnografic, Biserica Ucrainiană, Cuiul (locul unde se agață harta în cui). Vizităm Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, construit la 1897 de autoritățile austro-ungare ca închisoare de drept comun ce a funcționat până în anul 1977. Ȋntre 1948 şi 1955 a fost folosită de regimul comunist ca închisoare politică în care a fost exterminată elita românească interbelică. Continuăm cu Muzeul Etnografic al Maramureşului, unde vom admira câteva colecții culese de pe întregul teritoriu al Maramureşului istoric (obiecte de lemn, țesături, covoare, costume, unelte agrigole, olarie şi ceramică). Ultimul obiectiv va fi Mănăstirea Bârsana. Complexul actual a fost început în 1993 de fostul episcop al Maramureşului, Iustinian Chira, care cuprinde 17 construcții, printre care biserica de lemn înaltă de 57 metri, turnul clopotniței, muzeul, casa prăznicarului, casa meşterilor, casa maicilor, casa artistului, casa duhovnicului etc. Ne îndreptăm spre Iaşi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hotel 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistență turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 29 octombrie – 31 octombrie 2021

                  Tarif: 450 lei 

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


29 octombrie 2021 || Iaşi – Cascada Topliţa – Castelul Kemény – Castelul Teleki – Târgu Mureș
Plecare din Iaşi la ora 700, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul: Târgu Neamț – Borsec – Reghin – Târgu Mureș. Vizităm Cascada Topliţa – formată din izvoarele termale ale munților din stațiunea Bradul. Continuăm cu Castelul Kemény, ansamblu arhitectonic construit de familia Kemény, apoi Castelul Teleki, construit între anii 1772 – 1803, în stil baroc. Sosim în Târgu Mureş, unde avem timp liber.
Cazare în Târgu Mureş – hotel 4****.

 

30 octombrie 2021 || Salina Turda – Rimetea – Cheile Turzii
Mic dejun. Vizităm Salina Turda, un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Admirăm localitatea Rimetea, aflat la poalele munților Trascău (este cunoscut drept satul cu case albe, ascuns într-o imensă căldare de granit) şi continuăm cu Cheile Turzii, rezervație naturală inclusă în lista UNESCO (prezintă o largă varietate a formelor de relief carstic, peste 1.000 de specii floristice, peste 65 de specii de păsări, pești și animale). Revenim în Targu Mureş
Cazare în Târgu Mureş – hotel 4****.

 

31 octombrie 2021 || Târgu Mureș – Iaşi
Mic dejun. Vizităm împreună cu ghidul local centrul vechi al oraşului Târgu Mureș: Piața trandafirilor, Cetatea medievală cu Biserica Reformată Calvină, Scara Rákóczi – pictată cu motive tradiţionale în anul 2014, Palatul Baroc, Catedrala ortodoxă, Casa pe arcuri. Continuăm cu gradina Zoo. Ne îndreptăm spre Iaşi, unde vom sosi în cursul serii.

Tariful include:
 • Transport cu autocar 3***, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopți în hotel 4****, camera cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 22 octombrie – 24 octombrie 2021

                  Tarif: 499 lei 

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


22 octombrie 2021 || Iași – Valea Zânelor – Sibiu
Ora 730 plecare din Iași din parcarea “Cinema Victoria” pe traseul Bacău – Onești – Târgu Secuiesc – Brașov. Ne oprim la Porumbacu de Sus, pentru Castelul de Lut “Valea Zânelor”. Sosim, la Sibiu, timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în Sibiu – hotel 4****.

 

23 octombrie 2021 || Sibiu
Mic dejun. Descoperim împreună cu ghidul local centrul oraşului Sibiu: Piaţa Schiller, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Podul Minciunilor, Piaţa Huet, Biserica Evanghelică (exterior pentru că este în renovare), Biserica Catolică, strada Mitropoliei, Catedrala Ortodoxă etc. După-amiază, vă recomandăm: Muzeul Brukenthal primul muzeu deschis în Europa Centrală şi de Est, reuneşte sub aripa sa galerii de artă, Casa Albastră, Muzeul de Istorie, cel al Farmaciei sau Muzeul de vânătoare. Apoi, continuăm cu Complexul Muzeal Astra, cel mai mare muzeu în aer liber, unul dintre puţinele locuri din ţara noastră unde mai puteţi găsi gospodăriile specifice fiecărei zone rurale. Seara, o puteţi petrece în centrul vechi.
Cazare în Sibiu – hotel 4****.

 

24 octombrie || Sibiu – Herghelia de cai lipițani – Palatul Brukenthal Avrig – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Iaşi. Pe traseu, ne oprim pentru a vizita Herghelia de cai lipițani de la Sâmbăta de Jos. Apoi, vizităm Palatul Brukenthal de la Avrig. Ȋn cursul serii, sosim în Iasi.

Tariful include:
 • Transport autocar 3***, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopţi în hotel 4****, cameră cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei. 

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei. 

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

 

 

                  Perioada: 15 octombrie – 17 octombrie 2021

                  Tarif: 375 lei 

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri / tichete de vacanta!


15 octombrie 2021 || Iaşi – Lacu Roşu – Salina Praid – Haţeg
Ora 0630 plecare din Iaşi, din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Iaşi – Cheile Bicazului,  zonă geografică deosebit de pitorească situată în partea centrală a Munților Hășmaș – Lacu Roşu – Salina Praid, cea mai mare din Romania – Haţeg.
Cazare în Haţeg – hotel/vilă 3***.

 

16 octombrie 2021 || Castelul Huniazilor – Mănăstirea Prislop – Mănăstirea Sâmbăta de Sus
Mic dejun. Dimineaţă devreme vizităm Castelului Huniazilor. Fortificaţia este datată din secolele XIV-XV, iar unul dintre cei mai renumiţi proprietari a fost Iancu de Hunedoara, marele apărător al creştinismului în faţa invaziei otomane. Castelul lui Iancu se întinde pe 7.000 metri pătraţi, suprafaţă ce include cele 42 de încăperi, două terase şi două poduri. Legenda Fântânii sau Legenda Corbului sunt două dintre ecourile care se mai plimbă şi astăzi pe coridoarele castelului, alături de muzica medievală cântată la vibrafon de maestrul Giovanni. Capela, piesele de mobilier în stil eclectic din Camera Domniţelor, Sala Dietei sau muzeul găzduit în Sala Cavalerilor reprezintă câteva dintre numeroasele atracţii ale castelului. Turnul Nou de Poartă, Turnul Toboşarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri „de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcătuiesc împreună povestea unei construcţii în permanenţă adaptată curentelor care s-au înlănţuit de-a lungul celor şapte secole. Apoi, ne deplasăm spre Silvaşu de Sus (judeţul Hunedoara) pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului – se staţionează până în jurul prânzului. În a doua parte a zilei, vizităm Mănăstirea Sâmbăta de Sus.
Cazare în Făgăraş – hotel 3***.

 

17 octombrie 2021 || Braşov – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Brasov, unde efectuăm un tur de oraş împreună cu ghidul local: centrul istoric cu Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Bastionul Ţesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 2 nopti în hoteluri/vilă 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 2 mic dejun;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghid local;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
 • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.