Perioada: 18 mai – 19 mai 2024   

                  Tarif: 425 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaşi – Târgu Secuiesc – Bran – Braşov
Plecare din Iaşi la ora 600, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Roman – Bacău – Oneşti – Pasul Oituz – Târgu Secuiesc, unde vizităm Muzeul Breslelor Incze Laszlo. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. Ne continuăm călătoria spre Braşov, cu o oprire în Bran, unde vizităm Castelul Bran. Inițial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare având la bază forma unui patrulater neregulat. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări, printre care: adăugarea turnului de sud (în 1622, după planurile principelui Gabriel Bethlen), construirea unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 și 1886, acoperișul a fost îmbrăcat cu țiglă. Cetatea a fost transformată în reședință regală în anul 1920, odată cu intrarea în proprietatea reginei Maria, iar în perioada 1920 – 1929 s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare. În Braşov efectuăm un tur de oraş împreună cu ghidul local: centrul istoric cu Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Bastionul Ţesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei.
Cazare în Braşov – hotel 4****.

 

Ziau 2 || Braşov – Sinaia – Oneşti – Bacău – Iaşi
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Sinaia pentru a vizita Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleş şi Pelişor. Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa Regelui Carol I, pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, investită cu funcţii politice, culturale şi simbolice. După 1914, castelul Peleş şi-a exersat în continuare funcţia de reprezentare şi de muzeu, fără a mai fi însă locuit timp de 6 luni pe an, aşa cum obişnuia suveranul fondator. Până în 1947, devine spaţiu aulic pentru vizitele oficiale sau găzduieşte ceremonii cu caracter militar. Cel mai important eveniment organizat la Sinaia şi găzduit de castelul Peleş până la abdicarea Regelui Mihai, în decembrie 1947, a fost legat de sărbătorirea semicentenarului castelului în anul 1933 de către Regele Carol al II-lea (1930-1940). Castelul Pelişor este parte integrantă a vastului ansamblu arhitectonic creat de regele Carol I pe valea pârâului Peleş, într-o perioadă ce se suprapune practic întregii sale vieţi trăită în România. În paralel cu castelul Peleş, au fost construite în apropiere Casa Cavalerilor, Economatul, Casa Corpului de Gardă, Casa Arhitecţilor, Casa Grădinii, iar mai târziu, între 1899 – 1902, Castelul Pelişor, un dar oferit de regele Carol I principilor moştenitori. Ne continuăm călătoria spre Iaşi pe traseul Târgu Secuiesc – Pasul Oituz – Oneşti – Bacău – Iaşi.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 1 noapte în hotel 4****, cameră cu 2 paturi, baie proprie, tv;
  • 1 mic dejun;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice şi opționale;
  • Ghid local;
  • Alte servicii decât cele menţionate ȋn programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
  • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa