Perioada: 10 mai – 12 mai 2024

                  Tarif: 675 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta! 


Ziua 1 || Iaşi – Mausoleul Mateiaş – Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă – Conacul Golescu
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea Cinema Victoria pe traseul: Târgu Frumos – Roman – Bacău – Oneşti – Braşov – culoarul Rucăr-Bran, apoi ne oprim la Mausoleul Mateiaş, este un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Următoarea oprire va fi la Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă, aflată la o altitudine de 880m, supranumită “Meteora României”, iar tradiţia locală susţine că primul ctitor ar fi fost Negru Vodă.
Scriitorul Petre Ispirescu spunea că la Cetăţuia „te simţi mai aproape de Dumnezeu”. Un fel de teamă neînţeleasă ţi se strecoară în inimă; rămâi uimit de atâta mărire şi pari că eşti pe altă lume. Admirăm Conacul Golescu – acum o sută de ani, Câmpulungul se mândrea, pe lângă vestigiile primei cetăți de scaun a țării, cu arhitectura modernă a clădirilor publice și a reședințelor private, între care și vila Golescu.
Cazare în Piteşti – hotel 4****.

 

Ziua 2 || Conacul Brătienilor – Muzeul Satului Goleşti – Conacul Brâncovenesc
Mic dejun. Traseul ne conduce la Conacul Brătienilor, numit ca şi satul în care se care se află, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre (cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite aiurea în anii regimului comunist). Este conacul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, dintre care primii doi – Ion şi Ionel Brătianu – au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne, de numele primului legându-se războiul Independenţei, cel de-al doilea realizând – tot în urma unui război – Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice. Continuăm cu Muzeul Satului Piteşti – Goleşti – locul unde tradiţia şi istoria se îmbină perfect. Intrarea în muzeu se face prin foişorul lui Tudor Vladimirescu. Se zice că revoluţionarul şi-ar fi petrecut aici ultimele zile, având tabăra de panduri instalată chiar la Goleşti. Printre personalităţile care au mai poposit la domeniul de la Goleşti, se numără: Constantin Brâncoveanu, Matei Basarab, Nicolae Bălcescu şi Carol I. Ne deplasăm spre Potlogi, unde vizităm Conacul Brâncovenesc. Născut ca un fenomen artistic de sinteză între elemente autohtone și cele de influență atât orientală, cât și occidentală, între tradiție și inovație artistică, stilul brâncovenesc a biruit peste timp. Complexul monumental, care se întinde pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați, era alcătuit din mai multe elemente: poarta de intrare, încăperile corpului de gardă, locuinţele slujitorilor curţii, cuhnia, droşcăria, vechea casă boierească și, evident, cel mai important, palatul.
Cazare în Bucureşti – hotel 4****.

 

Ziua 3 || Palatul Mogoşoaia – Conacul Hagianoff – Iaşi
Mic dejun. Povestea Palatului Mogoşoaia a început în urmă cu sute de ani, atunci când Constantin Brâncoveanu a ridicat o biserică pe domeniul de la Mogoşoaia, purtând hramului Sfântului Gheorghe. Uşor-uşor, palatul a început să prindă viaţă, iar construcţia acestuia s-a terminat în jurul anului 1702. Aflat la 15 kilometri de Bucureşti, palatul păstrează şi astăzi, în spatele porţilor mari, o aromă specială: un parfum puternic de război, împletit cu o mireasmă suavă de dragoste. Următoarea va fi la Conacul Hagianoff – un monument de arhitectură unic pentru zona Urzicenilor, a fost construit la începutul anului 1899 în stil eclectic cu elemente de arhitectură clasice și romantice, după planurile unui arhitect elvețian. Conacul a fost construit la cererea lui Ion Hagianoff – fost ministru de externe bulgar, refugiat în Principatul Românesc din motive politice. În cursul serii sosim în Iaşi.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 2 nopţi în hoteluri de 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
  • 2 mic dejun;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice şi opţionale;
  • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
  • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa