Perioada: 13 iunie – 16 iunie 2024   

                  Tarif: 950 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!   


Ziua 1 || Iaṣi – Tâgu Ocna – Pasul Ghimeṣ – Castelul Mikó – Odorheiul Secuiesc
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea “Cinema Victoria” pe traseul: Roman – Bacău – Oneṣti – Târgu Ocna. Vizităm Salina Târgu Ocna, aflată în masivul de sare Vâlcele – Slatinele, la 240 m adâncime ṣi reprezintă, prin microclimatul de salină, un important factor natural de cură utilizat în terapia afecţiunilor respiratorii. Ne continuăm deplasarea spre Miercurea Ciuc, prin Pasul Ghimeṣ (este un punct de trecere intermediar între Depresiunea Ghimeș și Depresiunea Comănești). Admirăm Mormântul Sublocotenentului Emil Rebreanu din Palanca. Mormântul se află pe cel mai înalt punct al colinei, de unde se poate cuprinde cu vederea drumul ce leagă județul Harghita de Bacău. Lespedea mormântului conține un foarte mic fragment dintr-o scrisoare trimisă de Emil Rebreanu fratelui său: “Nu știu cum se va întoarce lumea după război, dar dacă nu voi pierde nimic din ce simt că este în mine, VOI AJUNGE DEPARTE”. În urmă cu mai mult de 100 de ani, mai precis pe data de 14 mai 1917 Emil Rebreanu, fratele marelui scriitor român Liviu Rebreanu era executat de către austro-ungari pentru că simțise românește și pusese mai presus de orice dragostea de țară. Ultima lui dorință a fost să fie înmormântat în pământul liber al României. Durerea morții fratelui iubit avea să-l determine pe Liviu Rebreanu să scrie romanul Pădurea spânzuraților, un elogiu și o cronică a faptelor care s-au întâmplat atunci. Următoarea oprire va fi la Castelul Mikó, ce adăposteṣte Muzeul Secuiesc al Ciucului.
Cazare în Odorheiul Secuiesc – hotel 3***.

 

Ziua 2 || Corund – Cariera de Aragonit – Canionul de Sare – Salina Praid – Sovata
Mic dejun. Prima oprire va fi la Corund, unde aflăm secretele olăritului. Continuăm cu o plimbare până la Cariera de Aragonit, aflată în rezervaţia naturală Dealul Melcului. Aragonitul este considerat, diamantul secuilor. Următoarea oprire va fi la Muntele si Canionul de sare de la Ocna de Jos, o rezervaţie naturală unde vom găsi doline în sare, chei în sare, spălări de versant în sare, izvoare de apă sărată etc. Continuăm cu Salina Praid, cea mai mare salină din România. Primele exploatări de sare sunt atestate de pe vremea romanilor, dar mina din Praid este atestată documentar de la 1200, iar exploatarea intensivă se face din 1700. Odată ajunși în salină, cu toții uită de efort și se integrează ca într-o uriașă planșă de puzzle în incinta amenajată. Dotate cu sute de mese și canapele din lemn, bufet, multe locuri de joacă pentru copii, o mică biserică din lemn, mese de billiard, sălile din subteran primesc în vârf de sezon până la 3.000 de vizitatori pe zi. Turiști, dar și bolnavi, vin să-și trateze mai ales afecțiuni ale căilor respiratorii de genul bolilor asmatice, bronșitice și alergice. De asemenea, salina Praid este ṣi locaţia cu primul parc de aventură din Europa (Club Aventura). Ne oprim pentru o scurtă plimbare în Sovata, până la Lacu Ursu,  cel mai important lac dintre cele cinci lacuri cu apă sărată – Aluniş, Roşu, Verde, Lacul Negru şi Lacul Mierlei – existente în staţiunea Sovata. Sosim în zona Turda.
Cazare în Turda – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Salina Turda – Cluj – Castelul Banffy
Mic dejun. Vizităm Salina Turda, un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Ne deplasăm spre Cluj, unde admirăm: Piaţa Unirii, Biserica Sf. Mihail, strada romantică Kogalniceanu, Teatrul, contemporana Catedrală Ortodoxă, Piața Avram Iancu – locul unde legendele se încheie și o nouă poveste a orașului începe. Sosim la Bonţida, pentru a vizita Castelul Banffy, aflat pe malul Someṣului Mic. Lucrul care atrage turiștii este legendă, potrivit căreia castelul ar fi bântuit. Prințesa care a trăit în castel, avea o relație cu cineva din exterior. Fiind văzută când se furișa de către unul din băieții de la graduri, ca să nu fie dată în vileag, a sedus grăjdarul și apoi l-a ucis cu un cuțit. Și în ziua de azi legenda spune că fantoma tânărului bântuie castelul. Prințul Charles de Wales a fost cucerit de arhitectura castelului și doreşte restaurarea lui, fiind convins că odată reabilitat castelul va deveni o adevărată atracție turistică.
Cazare în zona Dej – hotel 3***.

 

Ziua 4 || Salina Cacica – Muzeul Ciprian Porumbescu – Iaṣi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Salina Cacica. Vom putea admira: Muzeul Sării, Capela romano-catolică Sf. Varvara, Capela ortodoxă, Lacul Sărat, Sala de dans ṣi Grota piticilor. Ne oprim ṣi la Muzeul Ciprian Porumbescu, amplasat în ambianţa unui impresionant parc cu arbori seculari şi cu specii floristice rare, muzeul cuprinde o expoziţie memorială care evocă cu ajutorul unor exponate veritabile (pianul, violoncelul, bagheta şi husa viorii lui Ciprian Porumbescu, albumul votiv oferit de Ciprian iubitei sale Berta Gorgon), fotografii, tipărituri, afişe, piese numismatice sau filatelice, momentele semnificative din viaţa şi activitatea celui care a dăruit muzicii româneşti rodul talentului său creator concretizat în atâtea compoziţii nemuritoare: Baladă pentru vioară şi pian, Rapsodia Română, Cântecul Tricolorului, Imnul Unirii (Pe-al nostru steag), opereta Crai Nou şi multe alte piese muzicale care se bucură de o largă popularitate. Seara, sosire în Iaṣi.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 3 nopti în hoteluri 3***, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
  • 3 mic dejun;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
  • Ghizi locali;
  • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
  • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa