Perioada: 6 iunie – 18 iunie 2019

                  Tarif: 750 euro + taxe aeroport 

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103

 

 


6 iunie 2019 || Iași – Otopeni
Plecare din Iaşi la ora 1300 din parcarea Cinema Victoria spre Otopeni.
Cazare în zona Otopeni – hotel 3***.

 

7 iunie 2019 || Otopeni – Madrid
Efectuăm check-inul pentru zborul companiei Blue Air cu destinaţia Madrid. Decolare la ora 715, sosire la Madrid la ora 1025.. Tur de oraş Madrid: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continuă cu: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor. Popas la Palatul Regal, reşedinţa oficială a regelui Juan Carlos şi a reginei Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa (vizită exterioară). Vizităm Plaza de Espana şi celebrul bulevard Gran Via.
Cazare în Madrid – hotel 3***.

 

8 iunie 2019 || Madrid – Toledo
Mic dejun. Opţional, excursie la Toledo, oraş monument naţional, inclus în Patrimoniul UNESCO. Fosta capitală a Spaniei vizigote este un adevărat monument. Atracţii: Biserica „Sf. Toma” cu capodopera lui El Greco care ilustrează „Funeraliile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurtă plimbare pe jos în Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, biserica şi Mănăstirea „San Juan de los Reyes” construită în timpul „regilor catolici”. Întoarcere la Madrid. După-amiază timp liber la dispoziţie în Madrid pentru cumpărături. Seara, începând cu ora 1800 vizitarea Muzeului Naţional Prado – Colecţiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictură şi sculptură, „El Prado” conţine o importantă colecţie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afişe, 1.000 de monede şi aproape 2000 de obiecte decorative şi lucrări de artă. Sculptura este reprezentată prin peste 700 de lucrări şi printr-un număr mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care îi conferă muzeului renumele internaţional. Indiscutabil, în Prado se află cele mai mari colecţii de lucrări ale spaniolilor Diego Velázquez şi Francisco Goya, precum şi ale lui Hieronymus Bosch (favoritul regelui Filip al II-lea al Spaniei). Notă: după ora 1800 intrarea este gratuită – vizita este individuală!
Cazare în Madrid – hotel 3***.

 

9 iunie 2019 || Madrid – Avila – Salamanca
Mic dejun. Ne deplasăm către Avila, oraș medieval aflat pe lista Patrimoniului UNESCO fondat în secolul al XI-lea, pentru a proteja teritoriile spaniole de invaziile arabe. După-amiază, sosim în  Salamanca, unul dintre cele mai vechi orașe universitare din Spania și totodată una dintre marile atracții turistice, cu multe cladiri istorice. Întreg orașul a fost declarat patrimoniu mondial de catre UNESCO. Este declarat unul dintre cele mai frumoase orașe renascentiste din Europa. Datorită studenților veniți din lumea întreagă și amestecului de stiluri arhitecturale, de la clasic la baroc, Salamanca este un oraș prietenos, plin de viață, cu un ritm alert și cu un stil aparte. Salamanca este supranumită “La Ciudad Dorada” (Orașul aurit), supranume provenit de la arhitectura renascentistă, realizată în gresie galbenă, ce conferă un aspect aurit.
Cazare în zona Salamanca – hotel 3***.

 

10 iunie 2019 || Salamanca – Valladolid – Leon
Mic dejun. Ne deplasăm spre oraşul Valladolid – aparent un oraș modern, plin de viață, orașul ascunde o moștenire istorică și culturală deosebit de bogată: muzee, biserci foarte vechi și monumente istorice. Printre cele mai importante sunt: Universitatea, construita in secolul XIII, a doua ca vechime in Spania dupa cea din Salamanca, Catedrala construită în 1580 de Regele Filip al II-lea, Muzeul Național de Sculptură, Casa lui Columb, casa în care și-a trăit ultimele zile Cristofor Columb și Casa Cervantes.Valladolid este capitala regiunii Castilla y Leon, şi, timp de cinci ani, a fost capitala Spaniei; aici s-au căsătorit regii catolici, aici s-a născut Filip II, cel care a transferat capitala la Madrid, şi tot aici s-a născut Ana de Austria, viitoarea regină a Franţei. Continuăm cu Leon, unde admirăm Catedrala oraşului.
Cazare în Leon – hotel 3***.

 

11 iunie  2019 || Lugo – Santiago de Compostela
Mic dejun. Ne deplasăm spre Lugo, înconjurat de zidurile construite de romani, în secolul al III-lea (singurul oraş din lume de acest fel) şi înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Sosim la Santiago de Compostela, important centru religios, al III-lea ca importanţă după Roma şi Ierusalim. Vizităm Catedrala El Camino și ne închinăm la moaştele Sfântului Iacob.
Cazare în Santiago de Compostela  – hotel 3***.

 

12 iunie 2019 || La Coruna – Gijon
Mic dejun. Ne îndreptăm spre La Coruna, oraş cu arhitectură tipic galiciană, unde poate fi admirat Farul lui Hercule, ce datează din perioada romană şi care funcţionează fără oprire de aproape 2000 de ani. Continuăm cu oraşul Gijon, aflat în apropiere de Picos de Europa, o zonă muntoasă ce atrage prin peisajele sale deosebite un număr foarte mare de turişti. Gijon, oraş încărcat de istorie şi cultură, este şi un oraş modern ce se află printre primele oraşe din nordul Spaniei din punct de vedere al dezvoltării economice. O plimbare prin centrul istoric al oraşului va fi cu siguranţă de neuitat. Seara, ne cazăm în zona Oviedo.
Cazare în zona Oviedo – hotel 3***.

 

13 iunie 2019 || Oviedo – Covadonga – Santillana del Mar – Santander
Mic dejun. Începem programul cu oraşul Oviedo, centru religios, administrativ, universitar al principatului şi capitală a regatului de Asturia în sec. al IX-lea. Casco antigo, zona veche a oraşului, acolo unde aroma trecutului şi a istoriei vă îmbie să fotografiaţi unul dintre cele mai frumoase oraşe asturiene. Admirăm: Catedrala San Salvador, Palacio de Valdecarzana, vechea universitate fondată de inchizitorul general al Spaniei, Palacio Regional, construit de arhitectul spaniol contemporan, Santiago Calatrava. Ne deplasăm la Covadonga, unde vom putea vizita Santuario de Covadonga (Sanctuarul din Peştera Doamnei) care este un loc cu totul special unde credincioşii vin în pelerinaj. Continuăm cu Santillana del Mar, unul dintre oraşele ce fac parte din renumitul traseu către Santiago de Compostela. Santiliana oferă pelerinilor şi turiştilor mult mai mult decât un simplu popas. Oraşul este construit de creştini în secolul al VIII-lea o dată cu Biserica „Sfânta Juliana”, o biserică considerată un exemplu de arhitectură romanică. Seara, sosim în Santander.
Cazare în Santander – hotel 3***.

 

14 iunie 2019 || Santander – Castro Urdiales – Bilbao
Mic dejun. Oraşul Santander este un oraş turistic având ca principale atracţii Catedrala, Biserica San Francisco, Muzeul de Artă, Piaţa Generalisimo, Aleea şi Grădinile Pereda, ambele au fost dedicate romancierului Jose Maria de Pereda, fiind construite în locul unde pe vremuri se afla portul şi docurile comerciale. Scurt popas în Castro Urdiales, oraş modern, devenit locaţia preferată de vacanţă a spaniolilor din marile oraşe. Principalele obiective pe care le recomandăm aici sunt Castelul Medieval şi Biserica Santa Maria de la Asuncion. Ne îndreptăm spre spre Bilbao, oraş port şi centru industrial, situat pe Râul Nervion, a şasea zonă metropolitană ca mărime din Spania. Descoperim zona veche a orașului, inclusiv Catedrala. Bilbao este cel mai mare oraș din regiunea Țara Bascilor.
Cazare în zona Bilbao – hotel 3***.

 

15 iunie 2019 || San Sebastian – Pamplona
Mic dejun. Dimineață, vă recomandăm renumita atracţie a oraşului – Muzeul Guggenheim. Muzeul este printre cele mai proeminente și spectaculoase clădiri din lume în stil deconstructivist. Continuăm cu orașul San Sebastian, „perla Cantabriei”, numit Donostia în limba bască – o stațiune de litoral situată pe coasta Atlanticului, în Golful Biscaya din nordul Spaniei. Este o destinație turistică recunoscută pentru plajele foarte bune, un oraș cu bulevarde largi, clădiri moderne dar și clasice, pentru parcurile cu flori multicolore, pentru clima umedă și schimbătoare. Ne îndreptăm spre zona Pamplona.
Cazare în zona Pamplona – hotel 3***.

 

16 iunie 2019 || Pamplona – Vitoria Gasteiz – Laguardia – Logrono
Mic dejun. În Pamplona, un important loc de pelerinaj, vizităm Catedrala „Sfânta Maria”, admirăm cartierul vechi cu mici pieţe, biserici şi case ale vechilor nobili. Pamplona este un oraș plin de istorie și cu tradiții îndelungate. În străzile și piețele din centrul istoric s-au conservat clădiri, monumente, dominate de biserici și ziduri medievale. Însă, motivul pentru care acest oraș este cunoscut în lumea întreagă este festivalul ce are loc la începutul verii – alergarea taurilor de San Fermin. Vizităm Plaza de Toros unde se organizează celebrele coride. Continuăm cu Vitoria, unde se află Parlamentul Ţării Bascilor. Timp liber pentru a admira Plaza de Espagna și centrul orașului. După-amiază ajungem în Laguardia, oraş medieval din secolul al XIII-lea.
Cazare în zona Logrono – hotel 3***.

 

17 iunie 2019 || Logrono – Burgos – Otopeni – Iași
Mic dejun. În Logrono admirăm: Puente de Piedra (Podul de Piatră), Catedrala Santa Maria la Redonda. Următorul  popas va fi în oraşul Burgos, unde ne petrecem după-amiaza. La ora 1800 transfer la aeroportul din Madrid, unde efectuăm check-in-ul pentru cursa cu destinaţia Otopeni (decolare la ora 2215, sosire Otopeni la ora 0255). Transfer cu autocar/minibus în Iaşi.

Tariful include:
 • Transport autocar/minibus Iaşi – Otopeni – Iaşi;
 • Bilet avion Otopeni – Madrid (zbor direct, compania Blue Air) și Madrid – Otopeni (zbor direct, compania Wizz Air);
 • 1 bagaj de mână/persoană, maxim 10 kg, dimensiuni bagaj 55 cm x 40 cm x 20 cm (dimensiuni ce includ accesoriile: roţi, mânere, buzunare etc);
 • Transport autocar (în Spania), dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • Cazare 11 nopţi în hoteluri de 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
 • 10 mic dejun bufet;
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Taxe de aeroport: ~140 euro/persoană (pot suferi modificări până la data emiterii biletelor de avion);
 • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
 • Ghizi locali;
 • Bagaj de cală;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Carte de identitate sau paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
 • Pentru un grup format din 35 până la 39 persoane se achită o diferenţă de 40 euro/persoană, iar pentru grup format din 25 până la 34 de persoane se achită o diferenţă de 55 euro/persoană.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.
 • In cazul in care doriti Pachetul Asigurare Medicala + Asigurare Storno (indiferent de varsta), acesta se poate incheia (si achita) in momentul cand se achita avansul excursiei (la inscriere), sau cel tarziu cu 5 saptamani inainte de plecare.
 • In cazul in care doriti doar Asigurare Medicala (indiferent de varsta), aceasta se poate incheia si achita cel tarziu cu o zi inainte de plecare.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa