Perioade: 1 noiembrie – 3 noiembrie 2024     

                                    8 noiembrie – 10 noiembrie 2024

                  Tarif: 550 lei

                  Telefon: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / 0731.757.149 (whatsapp)

 

 

                   Pentru aceasta excursie, primim si carduri de vacanta!


Ziua 1 || Iaşi – Lacu Roşu – Mănăstirea Recea – Haţeg
Plecare din Iaşi la ora 600 din parcarea „Cinema Victoria” pe traseul: Iaşi – Cheile Bicazului,  zonă geografică deosebit de pitorească situată în partea centrală a Munților Hășmaș – Lacu Roşu. Mănăstirea Recea a fost întemeiată în octombrie 1991 de către maica stareță stavrofora Cristina (Chichernea) și părintele arhimandrit Ioan Iovan, cu binecuvântarea arhiepiscopului Andrei Andreicuț. Obștea de maici a început în condiții grele de viețuire, dar au finalizat clădirile administrative în noiembrie-decembrie 1991. În anul 1992 s-a construit o clopotniță și un altar din cărămidă utilizabil în sezonul cald. Arhitectura ansamblului monahal de la Recea are un caracter rustic românesc, preluând canoanele arhitecturale ale mănăstirilor din zona subcarpatică a Munteniei și ale celor din centrul și nordul Moldovei, cu influențe bizantine și brâncovenești.
Cazare în Haţeg – hotel/vilă 3***.

 

Ziua 2 || Mănăstirea Prislop – Biserica Densuş – Biserica Peşteană – Muzeul Satului Hațegan – Sâmbăta de Sus
Mic dejun. Ne deplasăm spre Silvaşu de Sus pentru a vizita Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine. A fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Continuăm cu Biserica de piatră de la Densuş, lăcaşul de cult ridicat iniţial în secolul VII, închinat zeului Marte, templu transformat în biserică poartă hramul Sf. Nicolae. Ne oprim la Peşteana, pentru a admira ceva inedit – Pieptănuşi decoraţi cu Pomul Vieţii, sobe purtând marca unui zeu neştiut al focului, costume populare, blănuri de tot soiul, ceramică, ustensile de bucătărie, cărţile de tarot ale unei ţigănci, dar şi un sarcofag roman. Toate pot fi văzute de turiştii care ajung la Peşteana şi care vor să vadă cum trăiau haţeganii odinioară. Proprietarul colecţiei este Anton Socaci, cunoscut printre voluntarii de la Geoparc cu numele de „nenea Antonică”. A „cules”, ani la rând, toate minunăţiile de pe lume de la peşterenii care aruncau lucrurile vechi, aparent nefolositoare şi lipsite de valoare. Astăzi, casa veche cu fântână la poartă, care s-ar fi prăbuşit dacă Anton Socaci n-ar fi luat-o în grijă, este o mică bijuterie a satului de altădată. Vizităm Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, situată la poalele Munţilor Făgăraş. Mănăstirea este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt locaş.
Cazare în Făgăraş – hotel 3***.

 

Ziua 3 || Braşov – Iaşi
Mic dejun. Ne deplasăm spre Braşov, unde vom face o plimbare cu telecabina pe Tâmpa, telecabină ce face legătura dintre orașul situat la poalele Tâmpei și vârful masivului. Aceasta parcurge zilnic traseul cu o lungime totală de 573 de metri, iar o călătorie durează mai puțin de 3 minute. Din vârful masivului se poate admira priveliștea panoramică a orașului Brașov. Timp liber în centrul oraşului. Ne continuăm călătoria spre Iaşi.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 2 nopti în hoteluri/vilă 3***, cameră cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
  • 2 mic dejun;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
  • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
  • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa