Perioada: 8 august – 9 august 2020

                  Tarif: 295 lei

                   Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

                 Pentru aceasta excursie, primim si tichete de vacanta!


8 august 2020 || Iaṣi – Tg. Secuiesc – Lacul Sf. Ana – Tinovul Mohoṣ – Castelul Mikó – Fabrica de Bere Csíki
Plecare din Iaşi la ora 630, din parcarea Cinema Victoria, pe traseul Roman – Bacău – Oneṣti – Pasul Oituz – Târgu Secuiesc, unde vizităm Muzeul Breslelor Incze László. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. Ne continuăm călătoria spre Lacul Sf. Ana, una dintre cele mai importante atracţii naturale ale Ţinutului Secuiesc, fiind unicul lac din Europa Central – Estică format pe fundul craterului unui vulcan stins. Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 de metri. Apoi, vizităm Tinovul Mohoṣ – rezervația naturală se află într-unul dintre craterele Masivului Ciomatu – prelungirea extrem sudică a lanțului vulcanic al Munților Harghitei, în sud-vestul satului Lăzărești și imediat în apropierea Lacului Sfânta Ana. Deplasarea în rezervație se face numai în grupuri, pe o pasarelă de lemn care duce la două dintre ochiurile de apă care au mai rămas din vechiul lac și în prezența unui ghid desemnat. Următoarea oprire va fi la Castelul Mikó, ce adăposteṣte Muzeul Secuiesc al Ciucului. Vom putea face (opţional) o degustare de bere artizanală la fabrica de bere Csíki, unde vom putea servi un platou secuiesc, iar berea va fi nelimitată.
Cazare în Odorheiul Secuiesc – hotel 3***.

 

9 august 2020 || Biserica Fortificată Dârjiu – Vârghiṣ – Tăliṣoara – Băţanii Mici – Castelul Kálnoky
Mic dejun. Dimineaţă vizităm biserica fortificată de la Dârjiu, după una din cele șase biserici fortificate din Transilvania incluse în anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Biserica reprezintă una dintre cele mai importante biserici fortificate secuiești, ea fiind prezentă în toate referințele unor astfel de monumente din Transilvania datorită picturilor murale (în mare parte distruse) din înteriorul bisercii dar și arhitecturii fortificațiilor ce o înconjoară. Următoarea oprire va fi la Casa familiei Sütő din Vârghiş – o parte din căsuţa tradiţională serveşte drept muzeu şi atelier de pictură. Piese vechi, ale străbunicilor sunt frumos aşezate la loc de cinste – scaune tradiţionale, lăzi de zestre, dulapuri şi colţare, piese de mobilier restaurate cu migală, cu multă dragoste şi respect pentru materialul fragil. Apoi, ne oprim la atelierul fierarului Nagy György din Tăliṣoara pentru o scurtă prezentare. Finalizăm vizita în Ţinutul Secuiesc la Castelul Kálnoky, familia Kálnoky este atestată documentar pentru prima dată în anul 1588 ca moșieri de Micloșoara. În cursul serii, sosim în Iaṣi.

Tariful include:
  • Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
  • Cazare 1 noapte în hotel 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
  • 1 mic dejun;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
  • Intrările la obiectivele turistice și opționale;
  • Ghizi locali;
  • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

IMPORTANT:
  • Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.
  • Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
  • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa