Perioada: 30 iulie – 13 august 2020

                  Tarif: 2395 euro (inclus taxe aeroport)

                  Rezervari: 0232 – 267.002 / 0232 – 258.103 / rezervari@marion-turism.ro

 

 

 

 


29 iulie – 30 iulie 2020 || Iași – Chișinău – Moscova
Plecare din Iași, din parcarea Cinema Victoria, cu destinația Aeroportul Internațional Chișinău. Ne îmbarcăm pe zborul companiei Aeroflot, SU1845 cu destinația Moscova (decolare ora 0255, sosire la ora locală 0555). Transfer de la aeroport la hotel în Moscova. Timp liber la dispoziția turiștilor.
Cazare în Moscova – hotel  4****.

 

31 iulie 2020 || Moscova 
Mic dejun. Tur de oraş împreună cu ghidul local: Piaţa Roşie, Piaţa Manej, Strada Tverskaia și Minskaia, Parcul Victoriei (Pobedi), Arcul de Triumf, Casa Albă, Strada Arbatul Nou, Districtul Zamoskvorecie, Catedrala „Hristos Mântuitorul”, strada Lev Tolstoi, strada Pirogovskaia, platforma de observare „Dealul Vrăbiilor”. După-amiază vizităm Kremlin-ul, fosta reşedinţă a ţarilor Rusiei, ce găzduieşte: Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” (principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei), Catedrala „Buna Vestire” (fostă biserică privată a ţarilor Rusiei), Catedrala „Arhanghelului Mihail” (necropola ţarilor Rusiei până la 1700), Palatul Patriarhal, Catedrala „12 Apostoli”, Turnul cu clopot a lui Ivan cel Mare. Continuăm cu o plimbare cu metroul moscovit (descoperim cele mai frumoase statţi).
Cazare în Moscova – hotel 4****. 

 

1 august 2020 || Moscova 
Mic dejun. Vă propunem o excursie opțională la Serghiev Posad, ce găzduieşte Mănăstirea „Sfânta Treime”, cea mai vestită din ţară, considerată ca locul divin de naştere al poporului rus. După-amiază, optional, vizităm galeriile Tretiakov ce cuprind tezaurul naţional de artă din Rusia şi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi artişti care şi-au adus contribuţia la istoria artei Ruseşti sau care au fost în strânsă legătură cu ea. Colecţia conţine mai mult de 150.000 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, creată de-a lungul secolelor de generaţii succesive de artişti din Rusia. Seara, transfer la gară pentru deplasarea la Kazan.
Cazare în tren (cuşetă de 4 locuri).

 

2 august 2020 || Kazan
Dimineaţă devreme sosim la Kazan, capitala Tatarstanului. Vom servi micul dejun la hotel, după care începem explorarea orașului. Admirăm cele mai faimoase obiective turistice: Kremlinul din Kazan, Marjani – cea mai veche moschee, Teatrul Kamal, lacul misterios Kaban, Parcul Mileniului Kazan, Piața Libertății, Universitatea, Catedrala Petru și Pavel cu icoana miraculoasă a Maicii Domnului din Kazan. Veţi vedea Turnul Spassky, Turnul înclinat Syuyumbike și clădirile guvernamentale, apoi Moscheea Kul-Sharif și Catedrala Bunei Vestiri etc.
Cazare în Kazan – hotel 4****.

 

3 august 2020 || Sviyazhsk
Mic dejun. Ne deplasăm către insula Sviyazhsk, aflată la 60 km de localitatea Kazan. Oraşul insular a fost construit de Ivan cel Groaznic în anul 1551. După-amiază, transfer la gara pentru deplasarea la Ekaterinburg.
Cazare în tren (cuşetă de 4 locuri). 

 

4 august 2020 || Ekaterinburg – Ganina Yama
După servirea micului dejun (la hotel), veţi descoperi în Ekaterinburg: Dealul Înălțării și Biserica Veche, fondată în 1792, Piața Istorică, Barajul, monumentul fondatorilor orașului – Tatischev și Gennin, Curtea lui Petru, Capela St. Elisabeta, Piața Armatei Sovietice, Piața Revoluției din 1905 și alte clădiri istorice, frontier dintre Europa si Asia. După-amiază, vizităm Ganina Yama şi aflăm despre moartea tragică al ultimului ţar rus Nickolay II și a familiei sale la Biserica Sângelui. În complex sunt şapte biserici, câte una pentru fiecare membru decedat al familiei.
Cazare în Ekaterinburg – hotel 4****.

 

5 august 2020 || Nevyansk
Mic dejun. Dimineaţă timp liber în Ekaterinburg. Apoi, ne deplasăm la Nevyansk, pentru a admira Turnul Înclinat, monument construit în secolul XVIII. De asemenea, veţi vedea un loc unde se tipăreau bani în secret, o cameră unde puteţi auzi orice cuvânt rostit în şoaptă etc. Seara, transfer la gară.
Cazare în tren (cuşetă de 4 locuri).

 

6 august 2020 || Novosibirsk
Pe parcursul zilei vom călători cu trenul şi vom sosi la Novosibirsk în jurul orei 18ºº.
Cazare în Novosibirsk – hotel 4****.

 

7 august 2020 || Novosibirsk
Mic dejun. Bine ați venit în Siberia! Ghidul vă va conduce în orașul științific Akademgorodok. Este singurul oraș științific din lume în care sunt prezentate toate ramurile științei. Vizita faimosului Muzeul de Geologie de la Institutul de Cercetări Geologice şi Muzeul Trenurilor în aer liber (o colecţie a vechilor trenuri transiberiene), precum și a mării artificiale OB. După-amiază, vă veți plimba în orașul Novosibirsk, vizitând toate principalele atracţii ale oraşului, cum ar fi: Gara Novosibirsk (cea mai mare staţie a căii ferate transsiberiene), catedrala Ascensiunii, strada Krasny Prospect, Piața Lenin (centrul oraşului cu cea mai mare Operă din lume), case vechi din lemn de pe strada Gorkogo (cea mai veche parte a orașului), Capela Sf. Nicolas (centrul geografic al Rusiei). Plecare spre Krasnoyarsk.
Cazare în tren (cuşetă de 4 locuri). 

 

8 august 2020 || Krasnoyarsk
Mic dejun (la hotel). Tur de oraş incluzând Piața Mira, cu vedere remarcabilă asupra râului Yenissey și monumentul lui Andrew Dubenskoy. Veţi vizita cimitirul Troitskoe cu biserică veche, complexul memorial „Pobeda” și Muntele Karaulnaya, unde se află capela Paraschevei Pjatnitsy (1855). Mai departe, veți vizita și templul Blagoveshchensk, catedrala Pokrovsky și biserica catolică. După toate aceste activități culturale, veți merge la faimoasa rezervație naturală Stolby, bucurându-vă de o excursie în grupul central de stânci și peisaje fantastice.
Cazare în Krasnoyarsk – hotel 4****.

 

9 august 2020 || Krasnoyarsk
Mic dejun. Timp liber la dispoziţia turiştilor. În jurul prânzului transfer la gară pentru îmbarcare în trenul cu destinaţia Irkutsk.
Cazare în tren (cuşetă de 4 locuri).

 

10 august 2020 || Irkutsk – Lacul Baikal
Mic dejun. După ce ati traversat pădurile, pe lângă lacuri și râuri repezi, mlaștini și sate îndepărtate din case pictate din lemn, veţi ajunge în Irkutsk dimineața devreme și veti merge direct în Listvyanka, un mic sat de pe malul lacului Baikal. Vă puteți bucura de o baie în „Bătrânul”, așa cum numesc localnicii lacul, dacă sunteți suficient de curajoși să vă cufundați în apa rece. Apa sa este uimitor de transparentă, pietrele și peștii pot fi văzuti la o adâncime de ~50 m și par atât de apropiate încât un vizitator pentru prima dată poate fi tentat să se întindă și să ridice unul. Unul dintre secrete este faptul că în lac trăiesc milioane de microorganisme al căror principal scop este să curețe apa de toți poluanții. Vizităm Muzeul Baikal şi la o plimbare în sat, vizitați biserica Sf. Nicolas și o piață tradițională de peşte. Urcăm cu telecabina până la punctul de vedere Chersky unde vă puteți bucura de o priveliște fabuloasă asupra lacului și râului Angara. După-amiază, vizităm Muzeul de Arhitectură din lemn din Tsaltsy.
Cazare în zona Irkutsk / Listvyanka – hotel 4****.

 

11 august 2020 || Irkutsk / Listvyanka
Mic dejun. Ne deplasăm pentru a vizita Etnoparcul Hoarda de Aur unde vom vedea un spectacol folcloric şi vom participa la ceremoniile naţionale: dans, cântat vocal şi cu intrumente muzicale, jocuri istorice sau lupte şi întâlnire cu un şaman. Apoi, vom savura un prânz delicios cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale ale buryatsilor. Apoi veti avea ocazia să experimentați lacul dintr-o altă perspectivă în timpul unei excursii cu barca de ~1 oră. Mergeţi de-a lungul ţărmului şi bucuraţi-vă de vederea naturii sălbatice. Ne oprim şi la Nerpinarium, pentru a admira celebra focă de Baikal. Pe drumul de întoarcere către Irkutsk, vedem biserici vechi, case șaman și o fortăreață, toate reconstruite în stil original. Irkutsk este, de asemenea, numit „Parisul Siberiei” pentru viaţa pulsantă a străzii şi pentru hainele elegante ale oamenilor. Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în zona Irkutsk / Listvyanka – hotel 4****.

 

12 august 2020 || Irkutsk
Mic dejun. Pe parcursul turului în Irkutsk, ghidul ne va povesti despre evoluţia orașului siberian şi vă va arăta cele mai interesante obiective și particularități ale unuia dintre cele mai frumoase orașe din Rusia. Veţi vedea biserici ortodoxe ruse elaborate, o catedrală poloneză (singura clădire în stil gotic siberian), multe case din lemn sau cabane decorate cu „şireturi de lemn” (sculpturi realizate manual), precum şi construcţii moderne din secolul al-XX-lea. Apoi, vom vizita Casa Decembrist, un muzeu fascinant care prezintă viața familiei Trubetskoy și Volkonsky. Timp liber la dispoziţia turiştilor.
Cazare în Irkutsk – hotel 4****. 

 

13 august 2020 || Irkutsk – Moscova – Chişinău
Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumpărături. Deplasare la aeroportul din Irkutsk pentru îmbarcare la zborul spre Chișinău (escală la Moscova), compania Aeroflot, zborul SU 1563 (decolare la ora 1330 şi sosire la Moscova la ora locală 1445).Continuăm cu zborul SU 1844, decolare din Moscova la ora 2245 şi sosire la Chisinau la ora locală 0155. Transfer autocar/minibus de la aeroportul din Chișinău până la Iași.

Tariful include:
 • Transfer autocar/minibus Iași – Chișnău – Iași;
 • Bilet avion Chișnău – Moscova;
 • Bilet avion Irkutsk – Moscova – Chisinau;
 • Taxe aeroport (pot suferi modificări de tarif până la emiterea biletelor);
 • Tururi panoramice împreună cu ghidul local: Moscova, Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, zona Litsvyanka;
 • Vizită metrou la Moscova (cele mai reprezentative staţii);
 • Vizitarea complexului Kremlin din Moscova (plimabare prin interiorul complexului şi vizitarea a două catedrale);
 • Vizitarea complexului Kremlin şi a Moscheii Qol Sharif din Kazan;
 • Vizită în Ekaterinburg: Mănăstirea Ganina Yama, Biserica Ortodoxă, Nevyansk;
 • Bilet de intrare la Muzeul de Artă Modernă pe scoarţa unui mesteacăn din Novosibirsk;
 • Bilete de intrare la Muzeul Taltsy, Muzeul Baikal şi Nerpinarium (foca de Baikal);
 • Plimbare cu barca pe Lacul Baikal;
 • Telecabină la Chersky Stone;
 • Excursie la Etnoparcul Hoarda de Aur (prânz inclus);
 • Bagaj de cală;
 • Bagaj de mână;
 • Cazare 9 nopţi în hoteluri 4****, camere cu 2 paturi, baie proprie, tv;
 • Cazare 5 nopti pe tren (clasa a II-a), cuşetă de 4 persoane;
 • 13 mic dejun;
 • 2 pranzuri meniu pe 4 august (fără băuturi) şi pe 11 august (băuturi incluse);
 • 4 cine meniu, fără băuturi (2 august, 4 august, 6 august şi 8 august);
 • Asistenţă turistică din partea agenţiei.

Tariful nu include:
 • Recomandăm Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă);
 • Taxă de viză: ~80 euro/persoană;
 • Alte Intrări la obiectivele turistice (decat cele mentionate la rubrica „Tariful include”) și opționale;
 • Opțional: Galeriile Tretyakov (bilet de intrare, ghid local în limba română, căști): 30 euro/pers;
 • Opțional: Excursie la Serghiev Posad (autocar, ghid local, ghid însoțitor): ~35 euro/persoană;
 • Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.

Acte necesare:
 • Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.
 • Adeverinţă notarială pentru persoanele sub 18 ani, care călătoresc fără părinţi sau doar cu unul dintre părinţi.

IMPORTANT:
 • Tariful este valabil pentru un grup de minim 35 de persoane.
 • Pentru un grup format din 28 până la 34 persoane se achită o diferenţă de 50 euro/persoană, iar pentru un grup format din 24 până la 27 de persoane se achită o diferenţă de 70 de euro/persoană.
 • Agenția Marion Turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
 • În cazul în care compania aeriană modifică orarul de zbor, Agenția Marion Turism nu este răspunzătoare de acest lucru.
 • In cazul in care doriti Pachetul Asigurare Medicala + Asigurare Storno (indiferent de varsta), acesta se poate incheia (si achita) in momentul cand se achita avansul excursiei (la inscriere), sau cel tarziu cu 5 saptamani inainte de plecare.
 • In cazul in care doriti doar Asigurare Medicala (indiferent de varsta), aceasta se poate incheia si achita cel tarziu cand se completeaza dosarul de viza.

Alte destinatii ce v-ar putea interesa